Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Το κλείσιμο του καταστήματος ΟΤΕ στην Άμφισσα

«Απάντηση της Ο.Τ.Ε. Α.Ε. στην Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας για το κλείσιμο του καταστήματος στην Άμφισσα»...


Απάντηση απέστειλε στην Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή ο προϊστάμενος Δ/νσης Πωλήσεων Λιανικής Σταθερής και Κινητής κος Κωνσταντίνος Βούζας, σχετικά με την επιστολή διαμαρτυρίας που είχε αποστείλει στις 31 Ιανουαρίου 2014 στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητας καθώς και στον Διευθυντή του Ο.Τ.Ε. αναφορικά με το κλείσιμο του εμπορικού καταστήματος του Ο.Τ.Ε. Άμφισσας το οποίο είναι και το μοναδικό στο Νομό. Η απάντηση αναφέρει τα κάτωθι:
«Η ΟΤΕ Α.Ε. ιδρύθηκε με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας (Ν.Π.Ι.Δ.) από το Ελληνικό Δημόσιο με το Ν.Δ. 1049/1949 (Φ.Ε.Κ. Α 195/1949), ωστόσο σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 361/1991 (ΦΕΚ Α' 128/1991) και το άρθρο δεύτερο παρ. 3 του Ν. 2257/1994 (ΦΕΚ Α' 197/1994), έχει εξέλθει από το δημόσιο τομέα και δεν υπάγεται στις διατάξεις που ισχύουν για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στο δημόσιο τομέα.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΟΤΕ Α.Ε. και οι συνδεδεμένες με αυτή επιχειρήσεις λειτουργούν σε περιβάλλον ελεύθερης αγοράς και με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, οι δε υποθέσεις τους, που δεν έχουν σχέση με την εν γένει λειτουργία τους και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας τους, δεν είναι δημόσιες υποθέσεις και παρεπόμενα δεν υπόκεινται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ειδικότερα η ΟΤΕ Α.Ε.:
·         λειτουργεί σύμφωνα με τον ΚΝ. 2190/1920 περί ανωνύμων εταιριών και το εν γένει θεσμικό πλαίσιο για τις εισηγμένες σε οργανωμένη αγορά ανώνυμες εταιρείες,
·         δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό,
·         δεν επιχορηγείται από το κράτος,
·         ελέγχεται από το Γερμανικό Όμιλο της Deutsche Telecom AG.
Ωστόσο, για τη δική σας ενημέρωση θέτουμε υπόψη σας ότι:
Η ΟΤΕ Α.Ε., ως ιδιωτική εταιρεία που λειτουργεί σε ένα ιδιαίτερα δυναμικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον, οφείλει να προσαρμόζεται γρήγορα και αποτελεσματικά στα δεδομένα της αγοράς. Η Εταιρεία τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει ένα πολυεπίπεδο σχέδιο λειτουργικού μετασχηματισμού με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των τηλεπικοινωνιακών αναγκών των πελατών της, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της και τη διατήρηση της ικανότητας της να πραγματοποιεί επενδύσεις για την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο εξορθολογισμός του δικτύου πωλήσεων του Ομίλου, που περιλαμβάνει και τη διακοπή της λειτουργίας κάποιων καταστημάτων ΟΤΕ. Ωστόσο, στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει πρόθεση από πλευράς της ΟΤΕ Α. Ε. να προχωρήσει σε διακοπή λειτουργίας του καταστήματος ΟΤΕ στην Άμφισσα.»



       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου