Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ήμαρτον, Θεοχάρη μου! Ήμαρτον!

Αποφάσισα να μην ασχοληθώ άλλη φορά με τα φορολογικά μου. Διότι κάθε φορά που ασχολούμαι συγχύζομαι και όταν συγχύζομαι βρίζω. Κι έπειτα ανεβαίνει η πίεση, ανεβαίνει το ζάχαρο. Όλη η γειτονιά με ακούει......
Ένας από τους χιλιάδες απελπισμένους της άλλοτε πανίσχυρης μεσαίας τάξης. Σαν να είσαι ΑΕΚ ένα πράγμα και να ξυπνάς ξαφνικά ένα πρωί στην τρίτη εθνική και να χάνεις από την Θύελλα Ραφήνας! Εφιάλτης!  Θα το πεις στο τέλος αλά Γεωργίου:  Ήμαρτον! 

Θα δηλώσουμε τους ημιυπαίθριους στο Ε9; Πόσα ακόμη βασανιστήρια περιμένουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων; Ποιές αποδείξεις μετράνε; Ποιές θα μετράνε αύριο και ποιες σε έξι μήνες; Πόσο φόρο θα πληρώσουμε φέτος; Τέτοιον αχταρμά δεν συναντήσαμε ούτε στις πιο λαμπρές ημέρες της γραφειοκρατίας. 

Κάποιοι είπαν, "δεν μπορεί, επίτηδες το κάνει ο Θεοχάρης". Θεωρούν, δηλαδή, ότι υπάρχει δόλος; Αν τον γνωρίσουν τον άνθρωπο θα αλλάξουν άποψη. Μήπως επίσης θεωρούν ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται κάποια στρατηγική; Εδώ είναι που το έχουν χάσει εντελώς. Δεν υπάρχει, κυρίες και κύριοι, θέμα στρατηγικής, όταν αναφέρεται κανείς στο δημόσιο. Ούτε καν στην υπηρεσία του Χάρη Θεοχάρη. 

Λένε οι άνθρωποι στο μεγάλο το υπουργείο, εκεί που κάθεται ο Γιάννης Στουρνάρας: "Μας λείπουν 80 ευρώ. Να βάλουμε φόρους για 100 ευρώ, διότι όλο και κάποιος δεν θα πληρώσει". Το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας θα περάσουν αναγκαστικά στην παραοικονομία ή θα κινδυνεύσουν να χάσουν την περιουσία τους λόγω αυτής της παραδοχής (ότι το 20% δεν μπορεί να πληρώσει), τους είναι παγερά αδιάφορο.  Την επομένη έρχονται πάλι και βλέπουν ότι τους λείπουν άλλα 20 ευρώ. Διότι δεν πήραν ούτε τα 80 που υπολόγιζαν. Οπότε, βάζουν νέους φόρους. Και στέλνονται νέοι άνθρωποι στο περιθώριο και συστημένοι στις κατά τόπους οργανώσεις της Χρυσής Αυγής. 

Με άλλα λόγια, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν ότι οι φορολογούμενοι δεν κρύβουν τα ευρώ τους σε χαραμάδες στον τοίχο. Απλά, ο κόσμος δεν έχει λεφτά. 

Και πάμε τώρα στο ρόλο του κ. Χάρη Θεοχάρη. Ο κ. Θεοχάρης είναι ο αστυνόμος της ιστορίας μας. Είναι ο άνθρωπος που πρέπει να εκτελέσει τον Νόμο ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται σε κάθε ευκαιρία. Στο σημείο αυτό ξεχνάει ότι η ερμηνεία ενός Νόμου έχει πολλές φορές μεγαλύτερη βαρύτητα για τον φορολογούμενο απ΄ό,τι ο ίδιος ο Νόμος. 

Και τι κάνει, λοιπόν, ο Χάρης Θεοχάρης; Ό,τι περνάει από το χέρι του για να μας σπάσει τα νεύρα. Βγάζει εγκυκλίους, στέλνει φιρμάνια στους εφόρους, με σκοπό να εισπράξει αυτά τα χρήματα που δεν μπόρεσε να εισπράξει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Να πάρει από τους πολίτες τους φόρους που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν.  

Κύριε Χάρη! Κι ανάποδα να γυρίσετε αυτούς τους ανθρώπους δεν πρόκειται να βρείτε ούτε ένα ευρώ στις τσέπες τους. Ο κόσμος δεν πληρώνει, επειδή δεν έχει χρήματα να πληρώσει. Το πρώτο πράγμα που κάνει ο οποιοσδήποτε είναι να "καθαρίσει" τις οφειλές του στην εφορία. Μπορεί να μην πληρώσουμε το δάνειο στην τράπεζα, την εισφορά μας στον ΟΑΕΕ, να μην επιστρέψουμε τα δανεικά στον φίλο μας, αλλά την εφορία θα την πληρώσουμε. Κι αυτό διότι οι επιπτώσεις σε διαφορετική περίπτωση είναι σημαντικές. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να φτάνετε στα άκρα και να ταλαιπωρείτε ανθρώπους που έχουν ήδη ένα σωρό προβλήματα. Καταλάβετε κι εσείς και οι άλλοι πιο πέρα ότι λεφτά δεν υπάρχουν. 

Πάντως, κ. Χάρη Θεοχάρη, πρέπει να το παραδεχτείτε: Επίτηδες να το κάνατε, τέτοιο χάος δεν θα είχατε φέρει. Έχετε κάνει τους πάντες να τινάζονται από το κρεβάτι τους. Έχετε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των φορολογουμένων. "Τι μας περιμένει σήμερα", αναρωτιούνται και όχι άδικα. Μέχρι και στου Μαξίμου ανησυχούν τόσο, που σκέφτονται να παραδώσουν από τώρα στον Αλέξη.  Κάθε άλλη προσπάθεια την θεωρούν πλέον μάταιη, αν εσείς στο μεταξύ συνεχίσετε να στέλνετε τους φορολογούμενους στα κάγκελα! 
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο Θεοχάρης για τις υπηρεσίες του παίρνει μισθό 4.750€. Αλλά το ωραιότερο είναι ότι με Νόμο ασκεί και καθήκοντα κανονοκού κοτσάμπαση φοροεισπράκτορα επί οθωμανικής αυτοκρατορίας αφού αμείβεται και με "bonus" επί των εσόδων που επιτυγχάνει από την φορομπηχτική του πολιτική. Όσο πιο πολύ μας "κοπανάει" τόσα περισσότερα τσεπώνει!!!! Καλό;;;;; Δεν υπάρχει στα χρονικά ελεύθερης χώρας τέτοιο πράγμα! Και δείχνει την κατάσταση της χώρας μας. Αυτοί μας κυβερνάνε!
    Νόμος 4093/2012, σελ. 5561....
    " Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και
    του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλε−
    κτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία δημοσιεύεται στην
    Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορεί να προβλέπεται
    ετήσια ειδική ανταμοιβή (bonus) του Γενικού Γραμματέα
    Δημοσίων Εσόδων ως ποσοστό επί των εισπράξεων
    της Γενικής Γραμματείας που υπερβαίνουν τον ετήσιο
    στόχο".
    http://www.edulll.gr/wp-content/uploads/2011/03/document-1-4093.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή