Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό ?? ή εμένα έτσι μου φαίνεται …..

Αν κάποιος μου το έλεγε , πραγματικά δεν θα το πίστευα . Το είδα και το διάβασα όμως χθες , εγώ ο ίδιος , στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου μας και δυστυχώς έμεινα από εκείνη τη στιγμή εκτός από ενεός και με ακόμη ολιγότερα μαλλιά στην κεφαλή μου βέβαια ….. 
 Εκεί να δείτε , τούφες οι τριχούλες έπεφταν …..
Σκέπτομαι σοβαρά μάλιστα , να αξιώσω και σχετική αποζημίωση αποκαταστάσεως κόμης πλέον , γιατί  μια με το ένα – μια με το άλλο και με το παράλλο  που κάθε τόσο και συχνά πυκνά μας επιφυλάσσει αυτή η Δημοτική Αρχή , δεν θα την γλιτώσουμε καθώς φαίνεται την καθολική αλωπεκία …..  Επίκειται δε μη αντιστρέψιμη “γλομποποίησή μας”  εξ αιτίας διαταραχών εκ στρεσογόνων καταστάσεων και αποτόμου μεταβολής της πνευματοψυχονευρωτικής μας ισορροπίας , την οποία ασφαλώς δοκιμάζει σκληρά η καθημερινή σχιζοφρενική δημοτική πολιτική και πρακτική επί διαφόρων θεμάτων , μεταξύ των οποίων και  το  περί ου ο λόγος .
Εδιάβασα λοιπόν γεμάτος απορία αγαπητοί φίλοι στην ημερήσια διάταξη του επικείμενου Δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης , μεταξύ των άλλων προς συζήτηση θεμάτων και ένα , που ανέλπιστα και ανεξηγήτως επανέρχεται για πολλοστή φορά και αφορά στην παραχώρηση εκ μέρους του Δήμου καταλλήλου χώρου για τη στέγαση του γραφείου κοινωνικής ασφάλισης ( ΙΚΑ ) στην Αμφίκλεια .
Όσοι έστω περιοδικώς ή και ακροθιγώς παρακολουθείται τα περί των δημοτικών μας πραγμάτων, θα θυμόσαστε βέβαια πως το συγκεκριμένο ζήτημα έχει απασχολήσει το ΔΣ άλλες τέσσερις φορές παρακαλώ μέχρι τώρα !!  Δηλαδή δουλειά δεν είχαμε και δουλειά βρήκαμε 
Ελπίζω βέβαια ο φίλτατος και αγαπητός Σωτήρης ( ή και οιοσδήποτε άλλος ) να μην μου καταλογίσει πάλι ευθύνες για την εξωφρενική αυτή καθυστέρηση και την θεότρελη διαχείριση από μεριάς Δημοτικής Αρχής και του προβλήματος αυτού,μιας και μεταξύ των έξη-επτά θεμάτων στα οποία αναφερόμουν στην  παλαιότερη εκείνη τοποθέτησή μου , θαρρώ πως υπήρχε και το συγκεκριμένο με δρομολογημένη υποτίθεται την λύση του , όπως δυστυχώς τότε  επίστευα !!
Καθώς αποδεικνύεται όμως , άγνωσται αι βουλαί και Άβυσσος η ψυχή των αρμοδίων αιρετών μας , και επομένως τι να φταίω κι εγώ αγαπητοί φίλοι  κι εσείς και όλοι μας . Λίγο να τους πάρει κανείς στα σοβαρά αυτούς εδώ , κινδυνεύει μάλλον να εκτεθεί ανεπανόρθωτα !!
Από πέρυσι λοιπόν τον Ιούνιο που έκλεισε  το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Αμφίκλεια ( είχε  προηγηθεί σας θυμίζω πολύενωρίτερα και η κατάργηση του υποκαταστήματος Τιθορέας ), το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων με επανειλημμένες γραπτές οχλήσεις του , υπενθυμίζει στην Δημοτική μας Αρχή την υποχρέωσή της που απορρέει από επεκφρασμένηβούλησή της , για την παραχώρηση καταλλήλου χώρου στέγασης των υπηρεσιών του ασφαλιστικού αυτού φορέα .
Με προφανή ευθύνη της Δημοτικής μας αρχής , οκτώ ολόκληρους μήνες τώρα στερούμε από τους Δημότες μας αλλά και τους πολίτες μιας ευρύτερης περιοχής , ασφαλιστικές υπηρεσίες και δυνατότητες εξυπηρέτησής τους χωρίς μεγάλους μπελάδες και πολλαπλές  μακρινές μετακινήσεις , για εντελώς απροσδιόριστους και επομένως ακατανόητους σε `μας λόγους .
Τι κι αν εν τω μεταξύ γράφαμε και λέγαμε και εμείς κι άλλοι πολλοί επίσης από `δω απ` τα φιλόξενα blogs  για την ακατανόητη αυτή καθυστέρηση αντιμετώπισης του θέματος ?…  Σε ώτα  μη ακουόντων εν τέλει απευθυνόμασταν και σε ασχέτους μάλλον, αδιάφορους και αμελείς - στην καλύτερη ! -,  γιατί ως γνωστόν υπήρχαν και οι συνήθεις κακόβουλοι που αποδεδειγμένα εχθρεύονται - πλην της λογικής - και τους Δαδιώτες βεβαίως και την Αμφίκλεια ακόμη περισσότερο βεβαίως βεβαίως ….
Και με τη στάση και τις μεθοδεύσεις τους φρενάριζαν επιμελώς και επί χρόνο πολύ την σχετική περί του θέματος δημοτική απόφαση, αφού δυστυχώς τους άφηνε πολύ ζωτικό χώρο η δημοτική ανευθυνότης  για να κάνουν για μια ακόμη φορά το καταστροφικό τους παιχνίδι !! αδέσποτοι κι ανεξέλεγκτοι .
Παρ` όλα αυτά , η επιμονή μας βλέπετε είχε τη δυναμική της και το συνεχές στενό μαρκάρισμα  φέρνει κάποτε τα ποθητά αποτελέσματα κι έτσι προ ενάμιση περίπου μηνός και μετά από πρωτοβουλία , έντονη διαμαρτυρία και έγγραφη απαίτηση του Προέδρου κ. Ποζιού και των μελών του ΤΣ Αμφίκλειας , συναινέσει των Προέδρων και των τοπικών συμβουλίων και των υπολοίπων κοινοτήτων της Ενότητας Αμφικλείας , επανήλθε το θέμα στο ΔΣ και επιτέλους αποφασίστηκε η παραχώρηση δημοτικού χώρου για την φιλοξενία του γραφείου κοινωνικής ασφάλισης .
Ανάσα λοιπόν ανακούφισης για τους πολλούς ασφαλισμένους του ιδρύματος όπου Δήμου και ευρύτερης περιοχής  καιολιγοήμερη προφανώς γλυκιά προσμονή για την έναρξη πλέον λειτουργίας του γραφείου αυτού.   `Αμ δε όμως !!!!!!!!......
Από τότε και μέχρι σήμερα , αν ρωτούσατε τους αρμοδίους και τ` αστροπελέκια του Δήμου για το τι ακριβώς απέγινεμ`εκείνη την απόφαση κι αν αυτή τέλος πάντων εστάλη εκεί που έπρεπε κι απευθυνόταν , οι μεν περισσότεροι απ` αυτούς θα σας απαντούσαν πως  δεν έχουν καν  ιδέα περί της τύχης της αποφάσεως , οι δε συντριπτικά λιγότεροι θα σας έλεγαν , πως η απόφαση αυτή αποτελεί πλέον εδώ και ενάμιση περίπου μήνα  με επιλογή και ευθύνη προφανώς του Δημάρχου και ορισμένων ολίγων παρακοιμώμενων , ….. δημοτικό αρχειακό υλικό !!!
Γιατί τι άλλο θα μπορούσε άραγε να θεωρηθεί και να είναι  μια απόφαση η οποία ψηφίστηκε μεν , απεστάλη δε νομοτύπως για έγκριση στην Περιφέρεια , ενεκρίθει απ` αυτή βεβαίως και εστάλη πίσω στο Δήμο στις 9/1/2010 για εφαρμογή και υλοποίηση και βεβαίως έκτοτε εμείς οι ανεύθυνοι και κουφιοκεφαλάκηδες αντί της αυτονοήτου υλοποιήσεως , προτιμήσαμε να την εντάξουμε στα αζήτητα και να την αφήσουμε να κοσμεί πλέον τα συρτάρια κάποιου γραφείου ή τα ράφια κάποιας παρακείμενης ντουλάπας του Δήμου μας !!
Δυστυχώς κυρίες και κύριοι αναγνώστες , αυτή ήταν η κατάληξη της υπεροκτάμηνης  προσπάθειας για μια αυτονόητη όπως θα έπρεπε κανονικά να ήταν , θετική και άμεση  ανταπόκρισή μας στο αίτημα ενός ασφαλιστικού οργανισμού ( του μεγαλύτερου μάλιστα εν Ελλάδι ) που θα μας εξασφάλιζε ήδη προ οκταμήνου ένα γραφείο εξυπηρέτησης πολλών ασφαλισμένων εργαζομένων και συνταξιούχων μας , εδώ κοντά στον τόπο τους χωρίς ταλαιπωρίες και ταξίδια .
Επί ένα και πλέον μήνα τώρα , προσπαθούμε συνεχώς και με πείσμα ορισμένοι από `μας , να αφυπνίσουμε και να θέσουμε την Δημοτική μας Αρχή προ των ευθυνών της για την συγκεκριμένη βαριά και επιζήμια αμέλειά της , και αφελώςβεβαίως οι δυστυχείς εμείς θεωρήσαμε πως είχαμε επιτέλους τις αξιόπιστες διαβεβαιώσεις της  για την αποστολή αυτής της δημοτικής απόφασης εγκαίρως προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ σε Αθήνα και Λαμία .
Αντί  αυτού , με έκπληξη και προφανή αγανάκτηση διαβάσαμε σήμερα  την επανεισαγωγή του θέματος προς συζήτηση στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο ( κι αλίμονο για πέμπτη παρακαλώ φορά !!!…. αν έχουν το Θεό τους αυτοί οι άνθρωποι ).
Ότι και να πει κανείς , με συνήθεις όρους λογικής πάντως , εξήγηση στην αλλοπρόσαλλη αυτή στάση και συμπεριφορά της Δημοτικής μας Αρχής δεν νομίζω πως μπορεί να δώσει . Κι ούτε οι νοηματικές μου διαδρομές είναι ικανές και επαρκείς να ερμηνεύσουν τέτοιου είδους δυσεξήγητα φαινόμενα συνεχών μεταμορφώσεων και δημαρχομεταλλάξεων από τη μια μέρα εως την άλλη !!
Επειδή όμως όλοι εμείς δεν είμαστε πλέον διατεθειμένοι να ανεχόμαστε απείρου ανευθυνότητας και γελοιότητας δημοτικές πρακτικές και τακτικές . Θέτουμε υπόψη όσων λίγων δημοτικών συμβούλων συνεχίζουν ακόμη να διατηρούν κάποια στενή σχέση με τη λογική και την ευθύνη , πως με το συγκεκριμένο θέμα ΔΕΝ πρέπει να  ξανασχοληθεί το ΔΣ , αφού η απαιτούμενη απόφαση ελήφθη κανονικώς και κατά πλειοψηφία σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και ενεκρίθεικατά τα προβλεπόμενα κι απ` τις Περιφερειακές αρχές και το ζήτημα ετελείωσε εκεί και τότε .
Στην ανοησία και την ανευθυνότητα θα πρέπει επιτέλους να βάλουμε όρια νομίζω , αποτρέποντας ορισμένους να τα υπερβαίνουν ευκόλως και κάθε τόσο με τις αστείες και αλλοπρόσαλλες εμπνεύσεις τους που ευτελίζουν τους θεσμούς και γελοιοποιούν αιρετούς και διαδικασίες . 
Το μόνο που απομένει πλέον ως μεγίστη θεσμική και υπηρεσιακή υποχρέωση , είναι η άμεση αποστολή επιτέλους της απόφασης αυτής προς τις υπηρεσίες του ΙΚΑ που επί ματαίω έως τώρα την καρτερούν.
Καθώς επίσης και η επιβεβλημένη εσωτερική διαδικασία  λογοδοσίας και ελέγχου της Δημοτικής Αρχής και τωνανευθυνο-υπεύθυνων αρμοδίων ( υποτίθεται ) δημοτικών υπηρεσιών  από την ολομέλεια  του ΔΣ , για την  προκλητική παραμέληση εφαρμογής της ειλημμένης αυτής δημοτικής αποφάσεως ( κατά σύστημα άλλωστε και επί πολλών άλλων παρομοίων ).
Κάθε προσπάθεια λοιπόν επιδιωκόμενης συγκάλυψης της καινοφανούς επιζήμιας αυτής αμέλειας των αρμοδίων του Δήμου μας ( αιρετών και υπηρεσιακών ), με την επινόηση της τακτικής επαναφοράς του θέματος επί ανολοκλήρωτης τάχα σχετικής αποφάσεως , δεν θα στοιχίσει μόνο στην Δημοτική Αρχή με επιπλέον απώλειες σε ότι ελάχιστο της απέμεινε από σοβαρότητα , αξιοπιστία κι υπευθυνότητα , γελοιοποιώντας την ακόμη περισσότερο . Αλλά εξίσου θα επιβαρύνει και όλους εκείνους τους δημοτικούς συμβούλους που τυχών θα συναινέσουν σε μια τέτοιου είδους εξευτελιστικήεπαναδιαδικασία  επί ειλημμένης προ καιρού αποφάσεως .
Η παράκρουση , η αυτογελοιοποίηση κι ο τσαρλατανισμός , δεν  ταιριάζουν  σε αυτούς  που επιθυμούν να διατηρούν την “υγιεινή” επαφή τους με την λογική , τη σοβαρότητα και την συνέπεια που απαιτεί ο ρόλος τους , τιμώντας τη θεσμική τους ιδιότητα .
Απευθυνόμαστε λοιπόν ακριβώς σε αυτούς τους λιγοστούς έτσι κι αλλιώς εναπομείναντες σοβαρούς ακόμη αιρετούς μας και ιδιαιτέρως στον Πρόεδρο του Δημοτικού μας  Συμβουλίου και τους  λέμε  πως είναι παραλογισμός και θα αποτελεί πρωτοφανή απαξίωση και καταεξευτελισμό των διαδικασιών αλλά και του ιδίου του Δημοτικού συμβουλίου ως θεσμικού οργάνου αποφάσεων , μια ακόμη ( και για πέμπτη! συνεχή φορά ) επανάληψη της διαδικασίας λήψης νέας αποφάσεως δια απροσδιόριστον μάλιστα αιτίαν .… πλην ψυχοπνευματικής ανισορροπίας  βέβαια ! και φυσικά επί θέματος για το οποίο ήδη έχει ληφθεί από καιρού εγκεκριμένη απόφαση και πρέπει πλέον αρμοδίως να δικαιολογηθεί επαρκώς και αξιόπιστα ο λόγος της απίστευτα χρονικά παρατεταμένης εκκρεμότητας εφαρμογή της .
Κύριε Πρόεδρε του ΔΣ , είναι καθήκον και υποχρέωσής σας και βεβαίως θα αποτελεί ολόσωστη και υπεύθυνη άσκηση του θεσμικού σας ρόλου , η ανάκληση  του συγκεκριμένου  θέματος .
Τυχών βλακώδης εμμονή “κάποιων” σε επανεισαγωγή του προς συζήτηση , όχι μόνο θα τείνει να απαξίωση το ρόλο σας και να σας προσβάλει προσωπικά βάναυσα ως κανονικής αντιλήψεως άνθρωπο και Πρόεδρο θεσμικού οργάνου. Όχι μόνο θα προσβάλει και θα απαξιώνει επίσης όλους όσους εκ του συνόλου των δημοτικών συμβούλων υπερψήφισαν ενσυνείδητα την απόφαση αυτή ( και εδώ ευκαιρίας δοθείσης θέλω να επαινέσω την υπεύθυνη υπερτοπική αντίληψη , στάση και οπτική της παράταξης Γώγου στο θέμα και την πιεστική προσπάθειά της στην κατεύθυνση λήψης επιτέλους της αποφάσεως αυτής ). Αλλά κυρίως θα επιχειρεί να προσβάλει και να υποτιμήσει “βαριά” την νοημοσύνη όλων μας ανεξαιρέτως , υποβάλλοντας επιπλέον σε επικίνδυνη και ανθυγιεινή ταλαιπωρία το νευρικό μας σύστημα . Γιαυτό και λογικά , μια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί με πρωτοβουλία σας κύριε Πρόεδρε και ελπίζω να το επιδιώξετε .
Έχω τη γνώμη πως στο ΔΣ  αντί να έρχονται και να επανέρχονται αναιτίως και βλακωδώς  προηγηθέντα θέματα λες και στερέψαμε από τοπικά προβλήματα , ανάγκες  ή και ιδέες , καλύτερο και ωφελιμότερο θα ήταν να εντάσσονται  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων άλλα πάμπολλα ζητήματα που αναιτίως εκκρεμούν κι αυτά έως τώρα . Διατηρώντας και διαιωνίζοντας  έτσι μια μίζερη αποσυνθετική δημοτική κατάσταση απαθείας , αδιαφορίας και εμφανούς σοβαρής αδυναμίας επικοινωνίας των αρμοδίων με την πραγματικότητα , που διευρύνει και μεγεθύνει τα τοπικά μας αδιέξοδα στερώντας  απ` τον Δήμο τις λύσεις εκείνες που θα αντιμετώπιζαν ίσως αποτελεσματικά ορισμένα απ` τα προβλήματά του, δίνοντας ελπίδα και προοπτικές στον τόπο .
Γιαυτό και αναγνωρίζοντας μαζί με τον καθένα πλέον από σας , την εμφανή αυτή αδυναμία της Δημοτικής μας Αρχής  να εντοπίσει , να ιεραρχήσει και να αξιολογήσει μια σειρά από ζητήματα  που “κραυγάζουν” πια για την αντιμετώπισή τους ,εμείς από μεθαύριο κιόλας , με την σημαντικότατη και μοναδική βεβαίως βοήθεια των τοπικών μας blogs στην οποία ευελπιστούμε και  εφ` όσον μας δοθεί βεβαίως “βήμα” επικοινωνίας ,  θα θέτουμε δημόσια και πολύ συχνά  υπ` όψη της Δημοτικής Αρχής  και του συνόλου των αιρετών μας , σειρά παραμελημένων τοπικών ζητημάτων που κατά την ταπεινή μας άποψη χρίζουν προσοχής και βεβαίως αποφάσεων αντιμετωπίσεώς τους άμεσα και προ της εγγύτατης πλέον “αυλαίας” της δημοτικής αυτής θητείας.
Αγαπητοί φίλοι 
Όσοι μας ξέρετε ή μας παρακολουθείτε στο δημόσιο λόγο μας , θα το γνωρίζετε  νομίζουμε όλοι σας , πως μοναδική και σταθερή επιδίωξή μας είναι μόνο η χρήσιμη παρέμβασή μας στην προώθηση των απαραιτήτων και των καλυτέρων δυνατόν λύσεων στα προβλήματα του τόπου μας και στο βαθμό βεβαίως που μας το επιτρέπουν οι ατομικές μας δυνάμεις και δυνατότητες . Καμιά περαιτέρω φιλοδοξία δεν έχουμε , τίποτε άλλο δεν υπηρετούμε  ή δεν επιδιώκουμε κι ούτε κι άλλη μορωφιλοδοξία καλλιεργούμε  ή ρόλους ονειρευόμαστε …..  Αυτές τις ασχολίες , χρόνια τώρα άλλωστε , τις αφήνουμε για  άλλους που τις προτιμούν και ειδικεύονται. Εμείς δεν διολισθαίνουμε προς τέτοιες κατευθύνσεις κρατώντας σταθερά τις αποστάσεις ασφαλείας και αυτό αποδεδειγμένα  το εννοούμε όπως θα ξέρετε.
Το ξαναλέμε όμως για μια ακόμη φορά σήμερα , δημόσια όπως πρέπει και με κάθε υπευθυνότητα ,…. για να μην υποβάλλονται  αδίκως  στον πειρασμό να μας στολιζολογοκρίνουν  κάθε λίγο και λιγάκι ανοήτως και αναιτίως οι διάφοροι άσπονδοι φίλοι ….
Τελειώνοντας θα παρακαλέσουμε τα Προεδρεία και τα μέλη των συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων που με την γραπτή προ καιρού απαίτησή τους επέβαλαν στο ΔΣ την λήψη της απόφασης στην οποία σήμερα αναφερθήκαμε . Καθώς και το σύλλογο ασφαλισμένων ΙΚΑ και ελευθέρων επαγγελματιών της περιοχής μας που τα μέλη τους συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται λόγω της γνωστής Δημοτικής εκνευριστικής αμελείας και απαθείας.…  Ώστε με νέα από κοινού δυναμική παρέμβασή τους να επαναξιώσουν απ` την Δημοτική αρχή την άμεση αποστολή προς το ΙΚΑ αυτής της ήδη προ καιρού ειλημμένης αποφάσεως,  που κάκιστα και παρανόμως αυτό μέχρι τώρα δεν έγινε , διαμαρτυρόμενοι έτσι και για τον αστείο και ακατανόητο “μηρυκασμό” της διαδικασίας λήψης της ιδίαςπροηγηθείσης και εγκεκριμένης ήδη από την Περιφέρεια σχετικής αποφάσεως .
                                                         Υπομονή και καλό μήνα σε όλους .
                                                       ΘΑΝΑΣΗΣ  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου