Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΤΖΗΣ, ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ : ΤΟΥΣ ''ΖΕΜΑΤΑΕΙ'' Ο ΖΕΟΛΙΘΟΣ!...

Θα αντέξει η Κυβέρνηση;...

    Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας Capital.gr, θα αναζητηθούν από την Βουλή των Ελλήνων οι ποινικές ευθύνες των :Τίνας Μπιρμπίλη, πρώην ΥΠΕΚΑ....Σταύρου Καλαφάτη τέως Υφ. Ανάπτυξης, Ιωάννη Μπούγα (ο εκ Φωκίδος πρώην Υφυπουργός),Αναστασίου ΝεράτζηΑσημάκη Παπαγεωργίου νύν Υφ.ΠΕΚΑ καιΚωνσταντίνου Μουσουρούλη, για την εμπλοκή όλων στην υπόθεση της μη πραγματοποίησης της επένδυσης, της εξόρυξης Ζεολίθου στην Θράκη.

Από τα πρώτα άρθρα μας, με την έναρξη λειτουργίας του epikourositeas.blogspot.gr, ήταν και η συγκεκριμένη υπόθεση, μιας και υπήρχε έντονο ...άρωμα Φωκίδος.  Για τον απλούστατο λόγο ότι ο μόνος κερδισμένος από αυτήν την ματαίωση της επένδυσης, ήταν και είναι η πολύ γνωστή μας εταιρεία S&B!...(http://epikourositeas.blogspot.gr/2013/03/s_14.html)  (στις 15-3-2013).  Βεβαίως, η παρουσία στην υπόθεση του αλήστου μνήμης, αξεπέραστης καθαρότητας και αδιευκρινήστου πλέον μέλλοντος, τέως Υπουργού Γεωρ. Παπακωνσταντίνου, ήταν ...επιβεβλημένη!...
Με το θέμα έχουν ασχοληθεί από το 2013 και διάφορες ιστοσελίδες και blogs  της Θράκης(www.dimokratianews.gr,  ellinikos-zeolithos.blogspot.gr,  www.gatzoli.gr)

   Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και απεικονίζει επακριβώς το ποιόν των ανθρώπων, οι οποίοι έχουν ...βαλθεί, να μας ...σώσουν.  Και βεβαίως, είναι αυτοί οι ίδιοι πάντα, οι οποίοι εναλλάσσονται στην εξουσία, υποσχόμενοι την πάταξη της διαφθοράς και την έξοδο από το τούνελ.
Ο Άρειος Πάγος προφανώς, δεν μετέχει στο success story και οι Εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, δεν θα πρόκειται να κατέβουν ως υποψήφιοι σε κάποιο Δήμο.  Φανταζόμαστε...
Να ειδούμε τώρα, παραμονές εκλογών, έχει ...παντελόνια η Βουλή;

Μαζί με το άρθρο του Δημοσιογράφου Παναγιώτη Στάθη, δημοσιεύουμε κι ένα από τα πολλά σχόλια αναγνωστών, το οποίο κατά την γνώμη μας, ''ξέρει'' τι λέει.
************************************************************

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Βουλή δικογραφία κατά της Τίνας


 Μπιρμπίλη και άλλων πολιτικών


Του Παναγιώτη Στάθη

Ποινικές ευθύνες της τέως υπουργού Περιβάλλοντος  Τίνας Μπιρμπίλη, των  τέως υφυπουργών Ανάπτυξης Σταύρου Καλαφάτη, Ιωάννη Μπουγά, Αναστάσιου Νεράτζη, του σημερινού υφυπουργού ΠΕΚΑ Ασημάκη  Παπαγεωργίου και του τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και σημερινού βουλευτή Κωνσταντίνου Μουσουρέλη, για ματαίωση επένδυσης, σύμφωνα με την δικογραφία, άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ για  εξόρυξη  ζεολίθου στην περιοχή του Έβρου θα αναζητήσει η Βουλή.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή μετά από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Ορεστιάδας (η επίμαχη δικογραφία έχει διαβιβαστεί και στους Εισαγγελέας διαφθοράς). Κατά των πολιτικών προσώπων υποβλήθηκε μήνυση από εκπρόσωπο της  εταιρείας Ν. Αλεξανδρίδης και Σία στην οποία τους καταλογίζει ευθύνες γιατί ματαιώθηκε επένδυση για απευθείας ανάθεση του έργου εξόρυξης ζεολίθου, σε έκταση 161 στρεμμάτων στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου. Οι ενέργειες αυτές φέρονται να είχαν ως συνέπεια να προκληθεί ζημιά στην επίμαχη εταιρεία, αλλά και στο Ελληνικό Δημόσιο.

Όπως ισχυρίζονται η ζημία προκλήθηκε από τη ματαίωση επένδυσης  40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που θα είχε οφέλη, τόσο για την περιοχή του  Έβρου,  αφού θα προσέφερε απασχόληση σε τουλάχιστον 100 άτομα, όσο και στο Δημόσιο, το οποίο δεν θα εισήγαγε ζεόλιθο από τη Βουλγαρία και τη Τουρκία.


Πηγή:www.capital.gr
http://epikourositeas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου