Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Στους 58 οι νεκροί. "Θερίζει" η γρίπη στην Ελλάδα

Μακραίνει επικίνδυνα ο κατάλογος με τους νεκρούς από την γρίπη. Τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους...

Τρεις ακόμα άνθρωποι, που νοσηλεύονταν, έχασαν τη ζωή τους, με τον αριθμό των νεκρών από τη γρίπη να ανεβαίνει στους 58.
Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αυτή την στιγμή είναι 60, ενώ από την αρχή που ξεκίνησε η έξαρση της γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 181 άνθρωποι.
Το πιο σοβαρό θέμα όμως σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι ότι η φετινή εποχική γρίπη, χαρακτηρίζεται από το στέλεχος H1N1pdm2009, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερα σοβαρή νόσο ακόμη και σε νεαρά και υγιή άτομα.
Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όσοι απεβίωσαν από την γρίπη, είχαν και άλλα υποκείμενα νοσήματα, ήταν παχύσαρκοι και χρονίως πάσχοντες, ενώ στη λίστα περιλαμβάνονταν και δύο παιδιά.

Οι γιατροί συστήνουν με την πρώτη εμφάνιση των συμπτωμάτων, οι ασθενείς να λαμβάνουν αντιικά φάρμακα τα οποία, όπως ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία των νοσοκομείων.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου