Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

cine ITEA κινηματογραφική λέσχη - «ΜΕΣΟΤΟΙΧΙΕΣ»

H Kινηματογραφική Λέσχη Ιτέας ξανά μαζί σας την Παρασκευή 10/1/2014 με τη βραβευμένη ταινία «ΜΕΣΟΤΟΙΧΙΕΣ» του Γκουστάβο Ταρέτο
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας σας εύχεται καλή χρονιά με υγεία, ελπίδα και δύναμη!....
Συνεχίζουμε, με τη στήριξή σας, κάθε βδομάδα και τη νέα χρονιά με προβολές ταινιών, παρουσιάσεις δημιουργών, μουσικές εκδηλώσεις, συζητήσεις… Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις και ιδέες.
Για τον ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ της Κυριακής οι μικροί μας φίλοι  θα περιμένουν μέχρι το Φεβρουάριο γιατί όλες τις Κυριακές του Ιανουαρίου η αίθουσα προβολών είναι κατειλημμένη με άλλες εκδηλώσεις.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/1/2014 στις 9.15μμ
Προβολή της ταινίας «ΜΕΣΟΤΟΙΧΙΕΣ» (2012)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γκουστάβο Ταρέτο
Φωτογραφία: Λεάντρο Μαρτίνεζ
Παίζουν: Χαβιέ Ντρόλας, Πίλαρ Λόπεζ ντε Αγιάλα
Trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=Qg5BdlzT6LU
                                               https://www.youtube.com/watch?v=sWzQrYiYnTI
Πανέμορφο νεανικό φιλμ (και τελικά αισιόδοξο) με μουσική συνοδεία που δένει με την πλοκή και χαρακτήρες απόλυτα οικείους με τη δική μας πραγματικότητα. Μέσω της καταπληκτικής φωτογραφίας μιλάει για την αστική μοναξιά και κάνει έξοχη χρήση του Μπουένος Άιρες, της πόλης με την πλάτη στο ποτάμι όπως λέει ο σκηνοθέτης. Σχολιάζει το κοινωνικό φαινόμενο της αποξένωσης και της ασυναίσθητης επιλογής του μοναχικού βίου από τους νέους ανθρώπους.
ΥΠΟΘΕΣΗ
Η ταινία παρακολουθεί δύο νέους (έναν άνδρα και μία γυναίκα) στο μετά-την-οικονομική-κρίση Μπουένος Άιρες. Τις επιθυμίες, τις ανασφάλειες, τους φόβους τους.
Ο Μάρτιν είναι ένας 30χρονος web designer. Γλυκός, φοβισμένος, υποχόνδριος χρησιμοποιεί το Internet για να φέρει τον κόσμο κοντά του και να κρατήσει την πραγματική ζωή μακριά. Δουλεύει, παίζει, παραγγέλνει, ακούει μουσική, βλέπει ταινίες, γνωρίζει γυναίκες, όλα αυτά μέσα από το διαδίκτυο.
Η Μαριάνα μετακομίζει σ' ένα γειτονικό κτίριο. Στην ουσία επιστρέφει στο παλιό της διαμέρισμα, μετά από μία σχέση 4 χρόνων. Με σπουδές και όνειρα στην αρχιτεκτονική, έχει καταλήξει να σχεδιάζει βιτρίνες πολυκαταστημάτων και να μην σχεδιάζει τίποτα για το μέλλον. Πανέμορφη - αλλά παγωμένη, μουδιασμένη, αγοροφοβική, μένει κλεισμένη σπίτι της.
«True Love Will Find You in the End» τραγουδά στην ταινία με αυτοπεποίθηση ο Ντάνιελ Τζόνστον, όσο ο Μάρτιν και η Μαριάνα μάταια τριγυρνούν στις γειτονιές τους, χωρίς να συναντιούνται. Περνούν ο ένας δίπλα από τον άλλο καθημερινά, ψωνίζουν στα ίδια μαγαζιά, κολυμπούν στην ίδια πισίνα, αλλά δεν έχουν γνωριστεί ποτέ.  Χάνουν ο ένας τον άλλον για λίγα δευτερόλεπτα, χάνουν το χρόνο και το κουράγιο τους με λάθος άτομα. Κι όσο προχωρά η ταινία ο Ταρέτο χτίζει μία υπόγεια ένταση για το αν θα συναντηθούν ποτέ.
Όλα θα αλλάξουν όταν οι πρωταγωνιστές αποφασίζουν - κατά παράβαση των πολεοδομικών κανονισμών - να ανοίξουν στις μεσοτοιχίες των διαμερισμάτων τους παράθυρα στο φως, στον αέρα και στη θέα της πόλης.


Medianeras Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου