Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Συγκλονιστικό! Κατέψυξαν μωράκι για να το σώσουν και τώρα είναι καλά!


Μια οικογένεια έπρεπε να περιμένει 72 ώρες για να μπορέσει να αγκαλιάσει το μωρό της. 72 ώρες αγωνίας καθώς το μωρό έπρεπε να καταψυχθεί!...
Ο μικρούλης Φρέντι Κουκ, χρειάστηκε να μπει σε διαδικασία «κατάψυξης» και να βρεθεί σε κατάσταση υποθερμίας χωρίς να αναπνέει για 20 λεπτά.

Η μητέρα του, εξήγησε όλο το περιστατικό. Νωρίς το απόγευμα άρχισε να νιώθει περίεργα και ήξερε ότι κάτι θα γίνει αλλά δε σκέφτηκε ποτέ ότι θα γεννούσε. Τηλεφώνησε στην μαία της η οποία της είπε να κάνει ένα ζεστό μπάνιο και να ενημερώσει και τον σύζυγό της. Αργότερα η μαία πήγε από το σπίτι της να την εξετάσει και διαπίστωσε ότι βρισκόταν στα αρχικά στάδια του τοκετού. Όμως όλα άλλαξαν μισή ώρα μέτα την επίσκεψη της μαίας. Ο άνδρα της διαπίστωσε ότι τα νερά της είχαν κάτι το περίεργο και ξαφνικά άρχισε να θέλει να σπρώξει για να γεννήσει.

Η μαία ξαναπήγε στο σπίτι και ζήτησε από τον σύζυγο να τηλεφωνήσει στην άμεση βοήθεια. Το μωρό είχε κολλήσει με τον ώμο του και ο ομφάλιος λώρος που τροφοδοτεί το μωρό με οξυγόνο, είχε κοπεί μέσα στην μήτρα.


Αν και είχαν τηλεφωνήσει στην άμεση βοήθεια, το ασθενοφόρο είχε πολύ δρόμο μπροστά του και το μωρό κινδύνευε να πεθάνει. Μην έχοντας άλλη επιλογή, η μαία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια τεχνική ώστε να καταφέρει να ελευθερώσει το παιδί. Και τα κατάφερε, αλλά το παιδί δεν ενέπνεε. Τη στιγμή εκείνη έφτασε το ασθενοφόρο μεταφέροντας μαμά και βρέφος στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το motheblog, εκεί οι γιατροί τους εξήγησαν ότι η ζωή του μωρού βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και ότι αν επιζούσε θα είχε μεγάλη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, εφόσον για πολύ ώρα δεν οξυγονωνόταν. Τους είπαν επίσης ότι υπάρχει μια νέα τεχνική που ίσως να μπορούσε να βοηθήσει και να μειώσει κάπως την καταστροφή που είχε υποστεί ο εγκέφαλος και ότι θα είχε με αυτό τον τρόπο την δυνατότητα να επιζήσει.

Η τεχνική αυτή είχε ως εξής: Θα έπρεπε να παγώσουν τον εγκέφαλο για 72 ώρες ώστε να μπορέσει μόνος του να ανακάμψει και να γιατρευτεί, ελπίζοντας έτσι ότι θα μειωθεί η ζημιά που είχε υποστεί.

Όταν το ζευγάρι πήγε να δει επιτέλους το μωρό, ο μικρούλης φορούσε μόνο μια πάνα και ήταν ξαπλωμένος πάνω σε μια κουβέρτα νερού η οποία μέσα είχε παγωμένο νερό.

Τελικά μετά από 72 ώρες αγωνίας,μάλιστα ήταν και βράδυ Χριστουγέννων, επιτέλους τους επέτρεψαν να κρατήσουν το μωρό τους αγκαλιά για πρώτη φορά. Το θαύμα πραγματικά έγινε!
Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου