Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Οι Έλληνες θα πληρώνουν για τη ΝΕΡΙΤ που θα εκπέμψει αργότερα ...

Τους τα χώνει για τη ΝΕΡΙΤ ακόμα και το δικό τους, το φιλοκυβερνητικό ΒΗΜΑ. Για να καταλάβετε πόσο άσχετοι κι επικίνδυνοι είναι οι άνθρωποι. 

Η ανάλυση που ακολουθεί είναι...


του Δημήτρη Γαλάνη.

Ανήμερα την πρωτοχρονιά του 2014 το γραφείο του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα δημόσιας τηλεόρασης κ. Παντελή Καψή εξέδωσε μια ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία από 1ης Ιανουαρίου οι Έλληνες θα πληρώνουν 3 ευρώ τον μήνα για τη ΝΕΡΙΤ, την οποία είναι άγνωστο ακόμα πότε θα δουν στους δέκτες τους. Είναι σίγουρα μια παγκόσμια πρωτοτυπία η επιβολή ενός ανταποδοτικού τέλους χωρίς αντίκρισμα.
Σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των αρμοδίων η ΝΕΡΙΤ δεν θα είναι έτοιμη να εκπέμψει πρόγραμμα πριν από τον Μάρτιο και … βλέπουμε. Όμως το ανταποδοτικό τέλος θα αρχίσει να καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ πολύ νωρίτερα.
Έτσι αφού πρώτα η Ελλάδα τον Ιούνιο του 2013 έγινε η πρώτη χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου που έμεινε για κάμποσους μήνες χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση, τώρα με τη σχετική ανακοίνωση γίνεται και η πρώτη χώρα στον κόσμο - αναπτυγμένο και μη - στην οποία οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για μια ραδιοτηλεόραση που … θα εκπέμψει πρόγραμμα.
Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ θα κοστίζει 101 εκατ. ευρώ, αλλά οι πολίτες θα πληρώνουν συνολικά 191 εκατ. ευρώ. «Η εταιρεία θα συνεισφέρει 91,4 εκατ. στο πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Πρόκειται σίγουρα για μια άνευ προηγουμένου πρόκληση για την κοινή λογική, αλλά και για τα οικονομικά των πολιτών που δεν διανύουν και την καλύτερη περίοδο. Αφού η κυβέρνηση απέλυσε 2.700 εργαζόμενους και αποστερήθηκε τα έσοδα για την ΕΡΤ επί ένα εξάμηνο με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός με περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν για τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα, τώρα οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για υπηρεσίες οι οποίες δεν τους παρέχονται … τουλάχιστον ακόμα.
Να θυμίσουμε ότι και τα 150 εκατ. πάλι οι πολίτες τα πλήρωσαν. Τελικά οι αρμόδιοι φαίνονται αποφασισμένοι εκτός από το λουκέτο στην ΕΡΤ να βάλουν και λουκέτο στη … λογική.
 e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου