Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Σώος ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα


Σώος βρέθηκε ο Έλληνας σκιέρ του οποίου η τύχη αγνοείτο έπειτα και από τις πληροφορίες ότι καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στα βουνά του Πιρίν στη Βουλγαρία...


Σύμφωνα με το το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας «Novinite», επρόκειτο για τρεις Έλληνες που έκαναν διακοπές στο τουριστικό θέρετρο του Μπάνσκο και παρά τις προειδοποιήσεις για υψηλό κίνδυνο χιονοστιβάδων, βγήκαν από την προκαθορισμένη ζώνη για τους σκιέρ.

Ωστόσο λίγο αργότερα το πρακτορείο ειδήσεων της Βουλγαρίας «Φόκους», επικαλούμενο αρμόδια πηγή της Υπηρεσίας Ορεινής Διάσωσης(ΥΟΔ) του χιονοδρομικού κέντρου Μπάνσκο, ανέφερε ότι οι τρεις Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους.

«Και οι τρεις σκιέρ είναι καλά στην υγεία τους», δήλωσε ο υπεύθυνος της βουλγαρικής ΥΟΔ, διευκρινίζοντας ότι οι τρεις τους πήγαν να κάνουν σκι στις χαράδρες στην περιοχή «Ετσεμίτσιστε», ψηλότερα από την τοποθεσία «Σιλιγκάρνικα» όπου βρίσκονται μερικές από τις κανονικές πίστες με αποτέλεσμα να προκαλέσουν χιονοστιβάδα, η οποία πλάκωσε τον ένα από τους τρεις.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ένας έφυγε αμέσως να φέρει βοήθεια, ενώ εκείνος που έμεινε επί τόπου έσκαψε το χιόνι και κατάφερε να βγάλει έξω τον θαμμένο φίλο του.

Όπως τόνιζε στο βουνό Πίριν ο κίνδυνος από χιονοστιβάδες αξιολογείται με «3» στην κλίμακα πέντε βαθμών της ΥΟΔ.


naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου