Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Χιονίζει για τα καλά στο Παρνασσό!


- 20 πόντους χιόνι, κατά μέσο όρο
- Η χιονόπτωση,  θα συνεχιστεί μέχρι αύριο το πρωί....

Με θυελλώδεις ανέμους μας υποδέχτηκε σήμερα ο καιρός, οι οποίοι μας ανάγκασαν σε αναστολή λειτουργίας για μία ώρα. Κατόπιν (στις 09:00) ξεκίνησε η λειτουργία του ΧΚΠ με Αφροδίτη, Αίολο και Ήρα από τη Φτερόλακα. Προς το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 13:20 μπήκαν σε λειτουργία και οι αναβατήρες Περικλής και baby1.
Παρά τα πολύ μεγάλα προβλήματα από τον αέρα τα ευχάριστα νέα είναι ότι το βουνό κέρδισε 20 πόντους χιόνι, κατά μέσο όρο, μια που υπάρχουν πολλά ανεμοσούρια!
Η χιονόπτωση, και πάντα σύμφωνα με τα μετεωρολογικά sites, θα συνεχιστεί μέχρι αύριο το πρωί, και μάλιστα χωρίς αέρα, οπότε το χιόνι που θα παραμείνει στις πίστες θα είναι πολύ περισσότερο από τους 20 πόντους που προαναφέραμε!
Αύριο αναμένουμε ελάχιστο αέρα, νεφώσεις και γενικά καλές συνθήκες για χιονοδρομία. Το βουνό θα έχει άριστη ποιότητα χιονιού και… αρκετές πούδρες για όσους ενδιαφέρονται!!!

ΝΕΟΙ ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ ΣΤΟ ΧΚΠ:Σε λειτουργία ο νέος αναβατήρας Δίας και η νέα πίστα με τον μικρό συρόμενο στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Μία πίστα εύκολη (πράσινη), 200 μέτρων μήκους, εξαιρετική για αρχαρίους και παιδιά! Μόλις το βουνό φορτώσει από χιόνι θα λειτουργήσει και ο νέος αναβατήρας της πίστας Σαχάρα, μήκους 800 μέτρων!

LiveMeteoCamστο ΧΚΠhttp://www.snowreport.gr/snowcam/parnassos/live.html
Συνεργασία με το snowreport, λειτουργεί μία MeteoCam στα Κελλάρια. Χάρη σε αυτήν ερχόμαστε πιο κοντά στο βουνό και τη φύση, παρατηρούμε τις συνεχείς αλλαγές των καιρικών φαινομένων, τη χιονόπτωση, το πέρασμα της ομίχλης, το βαθμό χιονοκάλυψης των πιστών, την κίνηση των χιονοδρόμων και την κατάσταση λειτουργίας των αναβατήρων. Όσοι δεν έχουν σχέση με τα χειμερινά σπορ και το βουνό, μπορούν να πάρουν μια πρώτη γεύση από αυτήν τη συνολική εμπειρία. H MeteoCam είναι μια πρωτοποριακή ολοκληρωμένη λύση που ενσωματώνει Ελληνική τεχνογνωσία.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες - πίστες)
Σήμερα λειτούργησαν οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ήρα και baby1.
και
οι πίστες:
Αίολος, Περικλής, Τηλέμαχος, Διηάνειρα και πλατό αρχαρίων 1950.

Αύριο θα λειτουργήσουν  
καιρού επιτρέποντος
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Βάκχος, Τηλέμαχος, Ερμής, Ηνίοχος, Ήρα, Παν, Πυθία, baby1, baby2 και babyΠροφήτη Ηλία.
και
οι πίστες:
Αίολος, Βάκχος, Περικλής, Ηρακλής, Τηλέμαχος, Διηάνειρα, Βάκχος, Ηνίοχος (απάτητη), Ήρα (απάτητη), Παν, Πυθία, πλατό αρχαρίων 1950 και πλατό αρχαρίων Προφήτη Ηλία.

ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί αλλά χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάντα ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
ΚΑΙΡΟΣ
Σήμερα
είχαμε χιονοπτρώσεις! Οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις ΝΔ και η θερμοκρασία κυμαινόταν από 0˚ C έως +3°C.
Για αύριο προβλέπονται
νεφώσεις, χιονοπτώσεις, ασθενείς ΝΔ άνεμοι και θερμοκρασία από -3˚C έως 0°C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου