Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Σκι στο Παρνασσό!

Εχθές είχαμε πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου, λόγω των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονοδρομίας. 
Τα παιδιά ασφαλώς είχαν την τιμητική τους αφού όλες οι εκδηλώσεις που γίνονται στο ΧΚΠ έχουν σαν επίκεντρο τα παιδιά. ....

Σήμερα περιμένουμε λιακάδα και αναμένεται να επισκεφθεί αρκετός κόσμος το ΧΚΠ για να γιορτάσει μαζί μας την Παγκόσμια Ημέρα Χιονοδρομίας. Ιδιαίτερα τα παιδιά και οι μαθητές για τους οποίους ισχύει και το δωρεάν εισιτήριο του 1 ευρώ!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι πίστες οι οποίες δίνονται σε χρήση στα Κελλάρια έχουν ιδανική ποσότητα χιονιού για ασφαλή χιονοδρομία! Τα μικρά προβλήματα με πέτρες υπάρχουν μόνο στις αφετηρίες των αναβατήρων Ηρακλής και Αίολος.

ΝΕΟΙ ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ ΣΤΟ ΧΚΠ:Σε λειτουργία ο νέος αναβατήρας Δίας και η νέα πίστα με τον μικρό συρόμενο στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Μία πίστα εύκολη (πράσινη), 200 μέτρων μήκους, εξαιρετική για αρχαρίους και παιδιά! Ιδανική για μέρες σαν την σημερινή με ζέστη, γιατί λόγω υψομέτρου κρατάει την ποιότητα του χιονιού σε πολύ καλή κατάσταση! Μόλις το βουνό φορτώσει από χιόνι θα λειτουργήσει και ο νέος αναβατήρας της πίστας Σαχάρα, μήκους 800 μέτρων!

LiveMeteoCamστο ΧΚΠ
http://www.snowreport.gr/snowcam/parnassos/live.html
Συνεργασία με το snowreport, λειτουργεί μία MeteoCam στα Κελλάρια. Χάρη σε αυτήν ερχόμαστε πιο κοντά στο βουνό και τη φύση, παρατηρούμε τις συνεχείς αλλαγές των καιρικών φαινομένων, τη χιονόπτωση, το πέρασμα της ομίχλης, το βαθμό χιονοκάλυψης των πιστών, την κίνηση των χιονοδρόμων και την κατάσταση λειτουργίας των αναβατήρων. Όσοι δεν έχουν σχέση με τα χειμερινά σπορ και το βουνό, μπορούν να πάρουν μια πρώτη γεύση από αυτήν τη συνολική εμπειρία. H MeteoCam είναι μια πρωτοποριακή ολοκληρωμένη λύση που ενσωματώνει Ελληνική τεχνογνωσία.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες - πίστες)
Σήμερα  θα λειτουργήσουν 
καιρού επιτρέποντος
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Βάκχος, Ερμής, Δίας, Ηνίοχος, Ήρα, baby2 και baby Προφήτη Ηλία.
και
οι πίστες: 
Αίολος, Βάκχος, Περικλής, Ηρακλής, Τηλέμαχος, Διηάνειρα, Δίας, πλατό αρχαρίων 1950 και πλατό αρχαρίων Προφήτη Ηλία.

ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάντα ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΚΑΙΡΟΣ
Σήμερα
  προβλέπονται
νεφώσεις, μέτριοι ΝΔ άνεμοι και θερμοκρασία από 0˚C έως +5°C.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στις πίστες υπάρχουν αρκετές πέτρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου