Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Κόντρα των υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για τον Χριστόδουλο Ξηρό

                                         Από τις φυλακές ισχυρίζονται ότι είχαν ενημερώσει τους αρμόδιους για την άδεια στον Χρ. Ξηρό, ενώ                                                                                   από την Κατεχάκη δηλώνουν ότι ποτέ δεν ενημερώθηκαν...

                                                      Photo Copyright - ΑΠΕ

Συνεχίζεται, μέσω διαρροών, η κόντρα Δένδια - Αθανασίου για τον Χριστόδουλο Ξηρό, που κηρύσσεται επισήμως αποδράσας σήμερα τα μεσάνυχτα. Την ίδια ώρα, ...
το Στέιτ Ντιπάρτμεντεκφράζει τη βαθιά του ανησυχία, ενώ η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει τις έρευνες, στο στόχαστρο των οποίων βρίσκεται ολόκληρη η οικογένεια Ξηρού. Μάλιστα, διαρροές σε ΜΜΕ φωτογράφιζαν μέλος της οικογένειας ως ενήμερο, αν όχι συνεργό στην εξαφάνιση, προοικονομώντας ακόμα και προσαγωγές, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση.

Διοίκηση των φυλακών: Η αστυνομία ήταν ενήμερη

Στην ΕΛ.ΑΣ. επιρρίπτει τις ευθύνες για την εξαφάνιση Χριστόδουλου Ξηρού η διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η διευθύντρια Μαρία Στέφη είχε ενημερώσει εγκαίρως τις αστυνομικές αρχές για την εννιαήμερη άδεια του ισοβίτη της 17Ν. Με έγγραφο που φέρει ημερομηνία 24/12/2013, η διευθύντρια είχε ενημερώσει τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας του Κορυδαλλού και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Βίας ότι ο Ξηρός θα λάβει άδεια 1-9 Ιανουαρίου για να μεταβεί στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Η ενημέρωση μάλιστα επικαιροποιήθηκε την Πρωτοχρονιά με νέο έγγραφο της Μ. Στέφη προς τον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., τη ΓΑΔΑ, τη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας - Εγκλημάτων Ζωής και Ιδιοκτησίας, τον διοικητή Α.Τ. Κορυδαλλού και τον διοικητή Α.Τ. Καλλικράτειας όπου επίσης ανέφερε αναλυτικά τον προορισμό του κρατούμενου και την ακριβή ημερομηνία της επιστροφής του.
Σύμφωνα με διαρροές από τη διοίκηση των φυλακών, η διευθύντρια εφάρμοσε κατά γράμμα την εντολή που είχε λάβει από την ΕΛ.ΑΣ. στις 11 Ιουνίου 2013, η οποία εγγράφως ζητούσε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ενημερώσει τα καταστήματα κράτησης ότι όταν κρατούμενοι λαμβάνουν άδεια πρέπει να ενημερώνονται οι αστυνομικές διευθύνσεις και τα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου όπου μεταβαίνουν οι κρατούμενοι. Οι ίδιες πηγές επέμεναν ότι όχι μόνο δεν αγνοήθηκε καμία προειδοποίηση σχετικά με τις άδειες των κρατουμένων, αλλά είχε ενημερωθεί εγκαίρως η αστυνομία προκειμένου να υπάρχει επιτήρηση των αδειούχων κρατουμένων.

Κατεχάκη: Μας ενημερώνουν, αλλά δεν μας ρωτούν

Η Κατεχάκη απαντώντας επιμένει στις προχθεσινές δηλώσεις Δένδια λέγοντας μέσω κύκλων πως "στην Ελληνική Δημοκρατία δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για την παρακολούθηση κρατουμένων στους οποίους χορηγείται άδεια", επισημαίνοντας πως "η άδεια χορηγείται με κυρίαρχο ρόλο των δικαστικών λειτουργών, χωρίς παρέμβαση ή προηγούμενη ερώτηση στην αστυνομία", και παραδεχόμενη ότι "η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. αφορά τον έλεγχο και μόνο των περιοριστικών όρων διαμονής, όπως εμφάνιση σε οικεία Α.Τ. και προφανώς δεν περιλαμβάνει κανενός είδους παρακολούθηση κρατουμένων σε άδεια". "Αντί λοιπόν κάποιοι να παραβλέπουν την υφιστάμενη νομοθεσία για να αποσείσουν τις ευθύνες τους, θα ήταν καλύτερο να ήταν πιο προσεκτικοί κατά την εφαρμογή της", καταλήγουν οι "κύκλοι".

Ποινές για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με τους "Πυρήνες της Φωτιάς"

Σε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης τέθηκαν χθες με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης δέκα στελέχη των φυλακών Κορυδαλλού που φέρονται να επέτρεψαν τη μετακίνηση του Χριστόδουλου Ξηρού από την 5η πτέρυγα όπου κρατείται στην 1η όπου κρατούνται τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Για το ίδιο θέμα την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά ζήτησε χθες και ο γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνος Σκανδάμης. Με την απόφαση του υπουργού τέθηκαν σε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων δύο αρχιφύλακες, τρεις υπαρχιφύλακες και πέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν βάρδια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Σημειώνεται ότι το μέτρο, που δεν είναι πειθαρχικό, ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας. Από την πλευρά του, ο Μ. Σκανδάμης με την παραγγελία του ζήτησε να διερευνηθεί αν τυχόν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους των σωφρονιστικών υπαλλήλων και σε αυτή την περίπτωση να κληθούν σε απολογία οι εμπλεκόμενοι. Ο γ.γ. του υπουργείου ζήτησε επίσης από τη διευθύντρια των φυλακών Μαρία Στέφη να ελέγξει τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στις πτέρυγες που κρατούνται οι κατηγορούμενοι και οι καταδικασθέντες των Πυρήνων και ο ισοβίτης της 17Ν για να διαπιστωθεί αν στο εν λόγω πάρτι συμμετείχαν και σωφρονιστικοί υπάλληλοι προκειμένου να κληθούν σε πειθαρχική απολογία.

Βαθιά ανησυχία ​Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Σε δήλωση εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκφράστηκε η "βαθύτατη ανησυχία" για το γεγονός ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, "ο οποίος ήταν βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, που σκότωσε πέντε υπαλλήλους της αμερικανικής Αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από άδεια απουσίας από τη φυλακή όπου εξέτιε έξι διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξης για δολοφονίες. Συνεργαζόμαστε με Έλληνες αξιωματούχους σχετικά με την υπόθεση. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να τον στείλει στη φυλακή".
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου