Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΗΛΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ!...

                                         (Γκιώνα, τοποθεσία ''Βλαχοθανάσης'')
Μετά την ''ανάπτυξη'' στις Σκουριές,
ήλθε και η σειρά της Γκιώνας να ''αναπτυχθεί''!

    Ο ''Βλαχοθανάσης'' έχει γονατίσει αιμόφυρτος, μη αντέχοντας το''ξεκοίλιασμά'' του, ενώ  την πολύφερνη υπόσχεση της''ανάπτυξης'', .......ακόμη την περιμένουν να κουρταλίσει την πόρτα τουΛιδωρικίου.  Μόνο ''τάματα''εργολάβων-σωτήρων είχαν ακουστεί προ καιρού, ωσάν αντίδωρο στον κατατρεγμό του δάσους και του περιβάλλοντος, ενώ κάποια''αργύρια'', ήταν ικανά για να δημιουργήσουν την εικόνα του ''πατερούλη'' σε ανομολόγητους σφετεριστές της εξουσίας.  Της όποιας εξουσίας.
   ''Πήραν των οματιών τους'' οι νεράϊδες και έφυγαν απ' τις κορυφές και τις πλαγιές τριγύρω απ' την Καλοσκοπή, την Βάριανη και το Προσήλιο.  Και μαζί τους έφυγαν κι όλα τα ζωντανά , τετράποδα και πετούμενα, μαζί με τις μέλισσες τα σκαθάρια, τα αγριογούρουνα.  Και τα νερά ακόμη, τρεχάμενα κι υπόγεια έκαναν τόπο στην ''ανάπτυξη'', μιας κι οι άνθρωποι θελήσαν να διώξουν από μέσα τους, το αιώνιο σπίτι τους και να πιστέψουν ότι το καλό για αυτούς είναι τα''νταμάρια''.
                 (είσοδος στην χαράδρα ''Ρεκά'')
  Ανατριχιάζει η  ''Ρεκά'' από τον ήχο των τρυπανιών, καθώς οι ''επενδυτές'', τα σωθικά της θα γυρέψουν.  Και μαζί της αναμαλιάζονται  και 47.692στρέμματα της πληγωμένης Γκιώνας,δοσμένα σαν βορά και προσφάϊ σε αδηφάγους κι ανέραστους για ετούτη την γή κερδοσυλλέκτες.
   Κι ένας Δήμος, ο Δήμος μας,άβουλος κι ακίνητος, να μην έχει άποψη για τον χαλασμό και τον αφανισμό της πατρώας γής μας.  Βέβαια οι έννοιες του ετούτη την εποχή είναι τα ''κουκιά'' και τα''κάγκελλα'', μιας και γύρω απ' την ''ψηλή'' καρέκλα του, έχει στηθεί το γαϊτανάκι των μικρώνΔελφίνων, των ανήμπορων να κοιτάξουν επάνω απ' τον μαντρότοιχο της παιδικής χαράς τους.
   Την Τρίτη λοιπόν το απόγευμα 28-1-2014, μετά από αίτημα της Δημοτικής Παράταξης ''Πολίτες στο Προσκήνιο'' καθώς και αρκετών συμπολιτών μας, θα συζητηθεί επιτέλους το θέμα της παραχώρησης νέων αδειών για έρευνα σε 47.692 στρέμματα και για εκμετάλλευση σε άλλα 3.268στρέμματα, στην εταιρεία S&B.
    Εμείς θεωρούμε ότι δεν υπάρχει η θέληση και η δυνατότητα από Δημοτικούς Συμβούλους, να αντισταθούν στην λαφυραγώγηση της Φωκικής γης.  Η παρούσα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, έχει δώσει δείγματα γραφής για την ...προσαρμογή της σε κελεύσματα ''αναπτυξιακά'', ενώ δε, υπάρχει και η άλλη διάσταση του θέματος, όπως την κατήγγειλε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου ένα Σύμβουλος, αναφέροντας ονομαστικά 12 (δώδεκα) Δημοτικούς Συμβούλους ως έχοντες οικονομική-υπαλληλική σχέση (οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα), με την εταιρεία S&B.  Λογικά λοιπόν, δεν θα πρέπει να αναμένεται η ύπαρξη τουΛεωνίδα (εντός του Δ.Σ.) μαζί με τους 300, για να ειπούν και να πολεμήσουν για το ''όχι'' στην''αναπτυξιακή'' καταστροφή της Γκιώνας.  Έτσι, εφ' όσον επιτευχθούν οι στόχοι της εταιρείας, θα πρέπει να περιμένουμε κάγκελα και πόρτα εισόδου στο βουνό, τόσον στον βορρά, όσον και στον νότο.  Δηλαδή στην Καλοσκοπή και στο Λαρνάκι... Απ' την ανατολή δε και την δύση, στηνΆμφισσα και στο Λιδωρίκι...
   Ευκαιρίας δοθείσης να σημειώσουμε ότι, παρ' ότι η εταιρεία S&B έχει αποχωρήσει τελείως από την δραστηριότητα του βωξίτη, εν τούτοις με το όνομά της αιτείται  άδειες, τόσον για έρευνες βωξίτη, όσον και για εξόρυξη.  Ενδεχομένως να είναι παλιές, όταν υπήρχε ως εταιρεία στην Ελλάδα.  Είναι όμως αξιοπερίεργο, το ότι και στο Κ.Α.Σ. (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) έχει κατατεθεί μελέτη για δραστηριότητα της εταιρείας στην θέση ''Κεφαλή'' και μάλιστα πρόκειται να συζητηθεί πολύ σύντομα.  Είναι το βουναλάκι ανάμεσα από το ''Λαρνάκι'' και την ''Καμιώτισσα'', όπου και οι κύριες εγκαταστάσεις και η σκάλα φόρτωσης.
Λέτε;... Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να ξέρουμε τι θα ψηφίσουμε!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου