Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ομοσπονδία ΕΒΕ Φθιώτιδας: ΟΧΙ στην περαιτέρω απαξίωση και υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λαμίας

Στα κακώς κείμενα του Νοσοκομείου Λαμίας αναφέρεται η  Ομοσπονδία  ΕΒΕ Φθιώτιδας με έγγραφο που απέστειλε προς  προς τον νέο  Διοικητή του Νοσοκομείου  με αφορμή  ένα περιστατικό που καταγγέλλει ....
ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ,    προς ενημέρωση και  συμβολή του Διοικητή «στην μη περαιτέρω απαξίωση και υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λαμίας».
Όπως  αναφέρει η Ομοσπονδία  ΕΒΕ  Φθιώτιδας «Οι μέχρι σήμερα πολιτικές κατάργησης βασικών δομών στην πόλη και την Περιφέρεια  επιβάλλουν την εγρήγορση όλων των φορέων και των πολιτών για την κατοχύρωση  τουλάχιστον των δομών υγείας και την  εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου Λαμίας» .
  Το κείμενο του εγγράφου:                                            
Προς  Γενικό  Νοσοκομείο Λαμίας- Γραφείο κου Διοικητή,  Λαμία
Αξιότιμε Κύριε Διοικητά,
            Καλή χρονιά και καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.
            Η Ομοσπονδία ΕΒΕ Φθιώτιδας είναι δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο  και εκπροσωπεί τριάντα  ( 30 ) Πρωτοβάθμια Σωματεία και Ενώσεις  Επαγγελματιών- Βιοτεχνών – Εμπόρων του Ν. Φθιώτιδας.
            Υποχρέωσή μας είναι να αναδεικνύουμε  και να επιδιώκουμε τη λύση προβλημάτων των συναδέλφων μας σε συνεργασία με τους φορείς και τις Αρχές του Νομού .
            Λυπούμαστε ότι είμαστε υποχρεωμένοι  σε αυτή την πρώτη μας επικοινωνία μαζί σας, να αναφερθούμε σε κακώς κείμενα του Νοσοκομείου μας, με αφορμή συγκεκριμένο περιστατικό που μας καταγγέλθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου και έχει καταγραφεί στα πρακτικά , και να ζητήσουμε να διενεργήσετε την απαιτούμενη  έρευνα προβαίνοντας  παράλληλα στις ενέργειες εκείνες που θα αποτρέψουν στο μέλλον την επανάληψη τέτοιων περιστατικών.
            Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, μέλος της Ομοσπονδίας μας  και Πρόεδρο του Σωματείου Εκπαιδευτών  Οδηγών Αυτ/των κο Γεώργιο Γεωργαντά, την 29-12-2013 ημέρα Κυριακή και περί ώρα 09η  πρωινή, μεταφέρθηκε από τον ίδιο τον καταγγέλλοντα στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου Λαμίας, η σύζυγός του κα Μαρία Μοσχάκη με τραυματισμό του αριστερού καρπού  και έντονους πόνους. Μετά από ακτινογραφία στην οποία υπεβληθη και διαπιστώθηκε κάταγμα, όπως ισχυρίζεται ο καταγγέλλων , της έγινε πρόχειρη στήριξη με ιμάντα του αριστερού άνω άκρου, ( τραυματισμένου μέλους ) χωρίς νάρθηκα και συνεστήθη στον συνοδό να την μεταφέρει όπου νομίζει, με όποιο μέσο νομίζει, για τα περαιτέρω, λόγω έλλειψης ειδικευμένου ορθοπεδικού γιατρού.
            Ο συνοδός δήλωσε αδυναμία και ζήτησε από το προσωπικό εντός του Νοσοκομείου ή να υποστηριχθεί η μετακίνηση με νοσοκομειακό μέσο ή να αντιμετωπισθεί το περιστατικό με κάποιο τρόπο.
            Το προσωπικό του Νοσοκομείου δήλωσε αδυναμία και αρνήθηκε  κάθε άλλη υποστήριξη.
            Σημειώνουμε ότι ο καταγγέλλων είναι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ καθώς και η σύζυγός του ( ασθενής ) και είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, συνεπώς δικαιούται  κάθε είδους ιατροφαρμακευτικής και Νοσοκομειακής  περίθαλψης.
            Μετά τα παραπάνω και εκ των πραγμάτων  ( όπως μας ανέφερε) υποχρεώθηκε να μεταφέρει τη σύζυγό του τραυματισμένη και με πλημμελή πρωτοβάθμια φροντίδα ( κατά την εκτίμησή του ) με πόνους και ότι άλλο συνεπάγεται η καθυστέρηση αποτελεσματικής αντιμετώπισης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου και τελικά αντιμετωπίστηκε το περιστατικό συνολικά.
            Στη συνέχεια και απωλέσας την εμπιστοσύνη του στο Νοσοκομείο Λαμίας, απευθύνθηκε  για   την αποθεραπεία  και  αποκατάσταση σε ιδιώτη γιατρό της Λαμίας ( βεβαίως με το ανάλογο κόστος ).
Κύριε Διοικητά,
            Το συγκεκριμένο περιστατικό που προφανώς δεν είναι το μοναδικό, δείχνει υποβάθμιση και απαξίωση του Νοσοκομείου Λαμίας, και αν έτσι έχουν τα πράγματα εκτιμούμε ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα παροχής υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης στους πολίτες του Νομού.
            Διερωτόμαστε  τι θα είχε συμβεί σε ανάλογη σοβαρή περίπτωση που θα κινδύνευε ζωή και ο ελάχιστος χρόνος καθυστέρησης αντιμετώπισης θα ήταν καθοριστικός.
            Παρακαλούμε και ως συνδικαλιστικός φορέας απαιτούμε να κινηθούν οι επιβαλλόμενες διαδικασίες  που θα διασφαλίζουν στο μέλλον, την υγεία και την ζωή των συμπολιτών μας, οι οποίοι κατά το Σύνταγμα εκτός των καθημερινά αυξανόμενων υποχρεώσεών τους έχουν σαφή και κατοχυρωμένα δικαιώματα.
            Βρισκόμαστε στην έδρα της Περιφέρειας και τουλάχιστον το Νοσοκομείο μας επιβάλλεται να περιθάλπτει τους πολίτες.
            Η οικονομική κρίση δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι διάλυσης στοιχειωδών  δομών και στέρησης πολύτιμων αγαθών των πολιτών .
            Και το πολυτιμότερο  όλων είναι η ΥΓΕΙΑ.
            Ευελπιστώντας  ότι θα κάνετε το καλύτερο δυνατό για την εύρυθμη λειτουργία  του Ιδρύματος, του οποίου προσφάτως αναλάβατε την ευθύνη, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε στήριξη των προσπαθειών σας.
Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                        Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας
                    Λούκας Ιωάννης                    Μπέλλης Κωνσταντίνος
 altpressfthiotida.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου