Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Καταζητείται ο κουνιάδος του Άδωνι Γεωργιάδη - Έκθετος ο Ανδρεουλάκος

Kενά και ασάφειες παρατηρούνται στην απάντηση που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης, Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ...
μετά το εκτενές ρεπορτάζ του zougla.gr, αλλά και της τηλεοπτικής εκπομπής «Ζούγκλα», σχετικά με τον καταζητούμενο συγγενή του, Γιάννη Καραγιαννίδη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το γραφείο του κύριου Ανδρεουλάκου, προέβη σε γραπτή ανακοίνωση-απάντηση, στην οποία επί της ουσίας αναφέρει ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το γεγονός ότι αν και ένα συγγενικό του πρόσωπο καταζητείται από τις Αρχές των ΗΠΑ, εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Από το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Αθανάσιου Ανδρεουλάκου, σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στον 43χρονο Έλληνα υπήκοο, Ιωάννη Καραγιαννίδη και την αναζήτησή του από τις Αρχές των Η.Π.Α., καθίστανται γνωστά τα ακόλουθα:

• Ουδεμία συγκάλυψη ή παράλειψη υφίσταται εκ μέρους των αστυνομικών Αρχών στην υπόθεση αυτή, δεδομένου ότι κανένα διωκτικό έγγραφο που να επιτρέπει τη νόμιμη σύλληψη του ανωτέρω, εκκρεμεί προς εκτέλεση στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

• Από το έτος 2005, η όλη υπόθεση έχει τεθεί υπόψη του αρμοδίου Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος, με έγγραφό του προς την Ελληνική Αστυνομία, εγνώρισε ότι, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία (Κ.Π.Δ.) και τη μεταξύ της χώρας μας και των Η.Π.Α. ισχύουσα διμερή συμφωνία, δεν επιτρέπεται η έκδοση Έλληνα υπηκόου στις Η.Π.Α.

• Μετά από αυτά, δεν εκδόθηκε καταδιωκτικό έγγραφο που να επιτρέπει τη νόμιμη σύλληψη του ανωτέρω προσώπου.

Συνεπώς, οι ισχυρισμοί περί συγκάλυψης ή παράλειψης των αστυνομικών Αρχών να προβούν στη σύλληψη του εν λόγω, με τη στήριξη Αξιωματούχων, όπως σαφώς υπονοούν τα σχετικά δημοσιεύματα, είναι παντελώς αβάσιμοι.

To ένταλμα της Interpol
To ένταλμα της Interpol


Τα αναπάντητα ερωτήματα 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ Ανδρεουλάκος ισχυρίζεται ότι «Από το έτος 2005, η όλη υπόθεση

Στον γάμο της αδερφής του το 2009
Στον γάμο της αδερφής του το 2009
 έχει τεθεί υπόψη του αρμοδίου Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος, με έγγραφό του προς την Ελληνική Αστυνομία, εγνώρισε ότι, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία (Κ.Π.Δ.) και τη μεταξύ της χώρας μας και των Η.Π.Α. ισχύουσα διμερή συμφωνία, δεν επιτρέπεται η έκδοση Έλληνα υπηκόου στις Η.Π.Α.Μετά από αυτά, δεν εκδόθηκε καταδιωκτικό έγγραφο που να επιτρέπει τη νόμιμη σύλληψη του ανωτέρω προσώπου».

Ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στις 17 Ιουλίου του 2009,η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, δια του αρμοδίου εισαγγελέα για την έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης, διαβίβασε προς το υπουργείο Δικαιοσύνης (τμήμα ειδικών ποινικών υποθέσεων), την με αριθμ. Πρωτοκόλλου ΕΚΔ 2730/ ΦΕ 5614 εντολή προς εκτέλεση, του διεθνούς εντάλματος σύλληψης του FBI και της Ιντερπόλ ώστε ο κ. Γιάννης Καραγιαννίδης να συλληφθεί.

Το σόι του κ. Καραγιαννίδη
Το σόι του κ. Καραγιαννίδη
Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ αλλά αντίθετα, ο κ. Καραγιαννίδης συνέχισε και συνεχίζει να απολαμβάνει την ελευθερία του.

Αίσθηση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι το παραπάνω έγγραφο της Εισαγγελίας, διαβιβάστηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης την περίοδο που ο κ. Ανδρεουλάκος υπηρετούσε στο εν λόγω υπουργείο ως γενικός γραμματέας. Δεν όφειλε λοιπόν να γνωρίζει την ύπαρξη του εγγράφου ;

Τέλος εντύπωση προκαλεί ότι η ανακοίνωση αναφορικά με το δημοσίευμα του zougla.gr. εξεδόθη από το γραφείο του ίδιου του κ. Ανδρεουλάκου και όχι από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημοσίας Τάξης όπως θα περίμενε κανείς.

Καμία αναφορά για συγγένεια 

Επιπλέον εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην απάντηση που έδωσε μέσω της ανακοίνωσής του ο κ. Ανδρεουλάκος στο δημοσίευμα του zougla.gr, δεν ξεκαθαρίζει αν γνώριζε ότι ο συγγενής του, Γιάννης Καραγιαννίδης είναι καταζητούμενος από τις αμερικανικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Καραγιαννίδης είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Ανδρεουλάκου, ανιψιά του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και προστασίας του Πολίτη, και κόρη του τέως βουλευτή της ΝΔ ,Απόστολου Ανδρεουλάκου. Παράλληλα είναι αδελφός της Ευγενίας Μανωλίδου, κι ως εκ τούτου κουνιάδος του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε κομβικές θέσεις υπηρέτησε ο κ. Ανδρεουλάκος
Σε κομβικές θέσεις υπηρέτησε ο κ. Ανδρεουλάκος


Η υπόθεση Καραγιαννίδη
Η ιστορία εκτείνεται χρονικά από το 1999. Ο κ. Καραγιαννίδης φέρεται να άδειασε στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Νότιας Κίνας, ένα φορτίο 487 κιλών σιτηρών, επιμολυσμένο με πετρέλαιο. 

Οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί από τις αμερικανικές Αρχές εδώ και περίπου 15 χρόνια είναι παράνομη απόθεση πετρελαίου και πετρελαιοειδών, συνωμοσία για απόθεση πετρελαίου και πετρελαιοειδών, παρεμπόδιση εν εξελίξει έρευνας και εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από το 2005, ο κουνιάδος του Άδωνι Γεωργιάδη, διώκεται επίσημα και από την Interpol, η οποία έχει εκδώσει εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου