Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

«Καθάρισαν» με εγκύκλιο το …71% των «μακροχρόνιων ανέργων» από το επίδομα των 200 ευρώ

Με μια απλή...εγκύκλιο η Κυβέρνηση «καθάρισε» το...71% των «μακροχρόνια ανέργων» από την καταβολή επιδόματος των 200 ευρώ...
Όπως αναφέρεται στην σχετική εγκύκλιο, «για να εισπράξει ο άνεργος το επίδομα πρέπει, εντός αποσβεστικής προθεσμίας δυο (2) μηνών από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας (ακόμη κι αν την έχει λάβει τμηματικά, δηλ. με αναστολές και συνεχίσεις), να υποβάλλει τη σχετική αίτηση στην Υπηρεσία ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής του ή της τελευταίας επιδότησης αυτού.

Μόλις η Κυβέρνηση, διαπίστωσε ότι η μάζα των δικαιούχων ξεπερνούσε τους υψηλούς «ανθρωπιστικούς στόχους» της, εξαφάνισε τα «προνόμια των ανέργων» αιφνιδιαστικά με μια μόνο εγκύκλιο και κατάργησε στην ουσία την επιδότηση των «μακροχρόνιων ανέργων».

Με το νέο πλαίσιο, αφού διεύρυναν παραπλανητικά τα όρια ηλικίας των δικαιούχων για να δείξουν ότι τάχα διευρύνουν τους δικαιούχους, τελικά προχώρησαν στην κατάργηση ουσιαστικά της επιδότησης των «μακροχρονίων ανέργων» καθώς όρισαν, ότι για να μπορούν οι άνεργοι να πάρουν την ειδική επιδότηση των 200 ευρώ θα πρέπει να ασκήσουν αυτό τους το δικαίωμα μέσα σε διάστημα 2 μηνών από την λήξη της 12μηνης επιδότησης λόγω ανεργίας….

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι καταργείται η ιδιότητα του «μακροχρόνια άνεργου» για όσους βρίσκονται στην ανεργία για τους πραγματικά «μακροχρόνια άνεργους» αφού για τους ανέργους αυτούς έχει ήδη παρέλθει το χρονικό διάστημα των 2 μηνών από τότε που τέλειωσε η 12μηνη επιδότηση τους….

Στην ουσία το ειδικό επίδομα ανεργίας των 200 ευρώ, περιορίζεται μόνο σε όσους βγαίνουν στην ανεργία τώρα. Το 71% περίπου των ανέργων βρίσκεται σε μακροχρόνια ανεργία. Έτσι ο καθένας αντιλαμβάνεται τους λόγους αυτής της ενέργειας. Έπρεπε να μειωθούν οι δαπάνες...

Αρθρογράφος: Ελισάβετ Παπανικολάου
trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου