Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ισχυρός σεισμός στην Κεφαλλονιά - ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΧΕ ΕΝΤΑΣΗ 5,8R

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15.55 το μεσημέρι στην Κεφαλλονιά, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών....


Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 8 χλμ. βόρεια από το Λιξούρι και 13 χλμ. βορειοδυτικά από το Αργοστόλι και ήταν επιφανειακός. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στα νησιά του Ιονίου (Ζάκυνθο, Ιθάκη) όσο και σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, ακόμα και σε δήμους της Αττικής. Ακολούθησε στις 16.08 ισχυρός μετασεισμός, μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Συναγερμός έχει σημάνει σε Πυροσβεστική Υπηρεσία και Αστυνομία στο νησί της Κεφαλλονιάς, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και οι Υγειονομικές Μονάδες του νησιού.

Χάρτης με το επίκεντρο του σεισμού
Χάρτης με το επίκεντρο του σεισμού


Η zougla.gr επικοινώνησε με κατοίκους στο Λιξούρι και στο Αργοστόλι, οι οποίοι ανέφεραν πως ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Πυροσβεστικά οχήματα συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους, προκειμένου να ερευνήσουν αν υπάρχουν ζημιές. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν σπίτια που έχουν υποστεί ορισμένες καταστροφές. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική, στα Τρίκαλα, στη Λαμία, ενώ στον Πύργο οι κάτοικοι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους!

Ο σεισμολόγος Μάκης Χουλιάρας για τον σεισμό στην Κεφαλλονιά

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον σεισμολόγο Μάκη Χουλιάρα, ο οποίος τόνισε ότι ο σεισμός ήταν επιφανειακός και σημειώθηκε σε χερσαία ζώνη του νησιού.

Παράλληλα, εξήγησε ότι η σεισμική δόνηση έγινε πάνω στο ρήγμα της Κεφαλλονιάς και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν μακριά από τα σπίτια τους και να ακολουθούν με προσοχή τις οδηγίες από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε πώς κατέγραψε τη σεισμική δόνηση ο σεισμογράφος που βρίσκεται εγκατεστημένος στην Κεφαλλονιά...



Δείτε πώς κατέγραψε τη σεισμική δόνηση ο σεισμογράφος που βρίσκεται εγκατεστημένος στα Βαλσαμάτα Κεφαλλονιάς...


EMSC: Στα 6R η σεισμική δόνησηΗ πρώτη εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου ήταν 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο η συγκεκριμένη μέτρηση αναθεωρήθηκε δύο φορές (5,9 και 6R).



Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου