Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

" Ποιός πληρώνει το Βαρκάρη" ; 10.000 διορισμούς ανήγγειλε ο Μητσοτάκης

" Δεν έχουν ιδέα για που πάνε, αρκεί να κάθονται στη θέση του οδηγού"!...

Οι συνεχιζόμενες αρνητικές για τη συγκυβέρνηση δημοσκοπήσεις φαίνεται πως λαμβάνονται σοβαρά υπ όψιν και από το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης. Αυτή η διαπίστωση το δίχως άλλο ώθησε και τον Υπουργό κ. Μητσοτάκη, "γκουρού" κατά τα άλλα του εξορθολογισμού της λειτουργίας του κράτους, να αφήσει κατά μέρος τη διαδικασία των απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα, που αποτελεί αναληφθείσα δανειακή υποχρέωση από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και να αναγγείλει από τηλεοράσεως σήμερα το πρωί την πρόσληψη 10.000 ατόμων στο Δημόσιο μέσα στο 2014.
Ο υπουργός επεσήμανε ότι «οι προσλήψεις γίνονται υπό τον κεντρικό έλεγχο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δε γίνονται προσλήψεις αν δεν προσυπογράψουμε κι εμείς», σημείωσε.
Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα ότι τώρα είναι η ώρα για να γίνει ένας εξορθολογισμός στο δημόσιο, ώστε να εξυπηρετεί περισσότερο τον πολίτη, σημειώνοντας ότι οι αλλαγές που χρειάζονται δεν μπορεί να αποτελούν έργο μιας θητείας ενός υπουργού, αλλά απαιτείται να υπάρχει συνέχεια.
Το ερώτημα είναι, βέβαια, αν υπήρχε σχεδιασμός για μια τέτοια αναγκαιότητα και την ανάλογη ανάληψη της πρωτοβουλίας, πώς αυτή έρχεται στην επιφάνεια την παρούσα χρονική συγκυρία, σε ένα εξαιρετικά δυσμενές κλίμα για την κυβέρνηση. Επιπλέον, πώς ο Υπουργός θα πείσει γι αυτό την Τρόικα και τους ευρωπαίους δανειστές, που μέμφονται τον ίδιο και την κυβέρνηση για αναποτελεσματικότητα κι αναβλητικότητα στις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις για το δραστικό περιορισμό του κράτους. Και πιο βαθιά, αν ,εν τέλει, η παρούσα κυβέρνηση διαθέτει τη δύναμη και το βολονταρισμό για τις βαθειές τομές που επιβάλλει η συγκυρία ή αν ο μόνος προ οφθαλμών κεντρικός στόχος είναι η αγκίστρωση κι η διαιώνιση της παραμονής στην εξουσία. Στο ερώτημα, τέλος, ποιός θα πληρώνει αυτούς τους διορισμούς, η απάντηση, νομίζω, είναι από καιρό γνωστή... Aπλά, θα περιμένουμε να γνωστοποιηθεί από ποιές νέες περικοπές θα εξευρεθούν τα σχετικά κονδύλια.
Με τέτοιες κι άλλες “πρωτοβουλίες” είναι φυσικά να επεκτείνεται επί τα χείρω ο προβληματισμός για την κατάληξη του ελληνικού παρατεταμένου δράματος. Αντί να εκπονείται και να υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο περιορισμού του Κράτους, υπ αριθμόν 1 υπαίτιου της ελληνικής Κρίσης, η κυβέρνηση προσφεύγει στο μόνο know how που διαθέτει. Το διορισμό και το “βόλεμα” στο Δημόσιο Τομέα. Όταν οι δύο βασικές επιλογές που διαθέτει ο πολίτης είναι από τη μία ο επαρχιώτικος μικροαστικός συντηρητισμός βγαλμένος από τις ενδοξότερες σελίδες του καταγωγικού του δηλιγιαννισμού και της παλινόρθωσης του παπαγισμού αντιπαρατιθέμενος με το βαθύ κρατικίστικο ΠΑΣΟΚ υπό τη λεοντή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε νομοτελειακά τα πράγματα “βαίνουν καλώς εναντίον μας”...
Ο Υπουργός μάλλον θα έχει στο νου του την περίφημη αποστροφή του Γάλλου Στρατάρχη Φέρντιναντ Φος κατά τον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο: " Κέντρο καταρρέει. Δεξιά Πτέρυγα υποχωρεί. Κατάσταση εξαιρετική. Επιτίθεμαι"!!
Ηλίας Τσίγκας
http://amfissaface.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου