Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ο Σαμψών στην ψάθα..

Αυτόν τον γεράκο τον συνάντησα τυχαία σήμερα στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Ειναι ο Σαμψών, ο άνθρωπος που δόξασε και τίμησε την Ελληνική σημαία σε όλο τον κόσμο.

85 ετών σήμερα δεν έχει καν μια τιμητική ή βασική σύνταξη για να ζήσει. Τριγυρίζει μέρα νύχτα και πουλάει φωτογραφίες του για να...

ΑΝΙΚΑΝΗ ΗΓΕΣΙΑ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ. 4 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ



"Τραυματίστηκε θανάσιμα την 17-06-2013, εν ώρα υπηρεσίας από τα πυρά αγνώστου κακοποιού στο Δίστομο Βοιωτίας, κατά τη διάρκεια ελέγχου ύποπτων ατόμων.
Ο Υπαρχιφύλακας ...

«Τουρισμός για όλους» Φθηνές διακοπές από τον ΕΟΤ- Οροι και προϋποθέσεις

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» για τη χρονιά 2013- 2014, αφορά στο σύνολό του 72.000 δικαιούχους συμπεριλαμβανομένων και των συνταξιούχων.
Το πρόγραμμα, θα ισχύσει από 19.07.2013 έως τις 31.12.2013. 
Όπως ανακοινώνει ο ΕΟΤ στη σελίδα του η διανομή των δελτίων ...

Ο Χίτλερ μαθαίνει για τον Κουβέλη! [video]

Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο...

Γιγάντια έκρηξη του ηφαιστείου Ποποκατεπέλτ σαρώνει το Διαδίκτυο [video]

Έντονη δραστηριότητα παρουσίασε τις τελευταίες ημέρες το ηφαίστειο Ποποκατεπέλτ στο Μεξικό. Μάλιστα το απόγευμα της Δευτέρας οι κάτοικοι του Μέξικο Σίτι και των...

ΤΩΡΑ- Φωτιά στον ελαιώνα της Δαμάστας


Οχήματα της Πυροσβεστικής  σπεύδουν αυτήν την ώρα στον ελαιώνα στην...

Καθηλώνει το ντοκιμαντέρ του Αυγερόπουλου για την ΕΡΤ [video]

Εννέα λεπτά που δεν θα σβηστούν από τη μνήμη μας. O βραβευμένος δημοσιογράφος- ερευνητής Γιώργος Αυγερόπουλος ετοιμάζει ντοκιμαντέρ με όσα συνέβησαν από την πρώτη στιγμή που έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ...
Οι φωνές και οι εικόνες καθηλώνουν.

Αναλυτικά, σε μήνυμά του ο Γιώργος Αυγερόπουλος γράφει:...

"ΥποκρΙΤΕΑ" Θεατρική Συντεχνία - Παράσταση La nonna

Η ΥποκρΙτέα Θεατρική ΣυνΤεχνία

… ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του 2012 στην Ιτέα, από μια ομάδα ανθρώπων που συμμετείχαν συστηματικά επί χρόνια στα θεατρικά δρώμενα της Φωκίδας και τους ένωσε αρχικά η αγάπη για την θεατρική τέχνη και στην συνέχεια η φιλία.


Στο μικρό διάστημα ζωής του, ο σύλλογος παρουσίασε ήδη δύο θεατρικές εκδηλώσεις με επιτυχία:
Το κουκλοθέατρο «ΛΕΝΟΝΙΑ» και την θεατρική παράσταση που περιελάμβανε τα δύο μονόπρακτα, «ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΤΟΥ» του Ι. Καμπανέλη και «Η ΕΥΘΥΜΗ ΧΗΡΑ» του Κ. Μουρσελά.

Η τρίτη επιλογή είναι η παρουσίαση του...

ΠΕ ΦΩΚΙΔΑΣ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΚΗΣ- Α.Α. Ε ΟΤΑ» (ΑΝ.ΦΩ.Α.Ε)

      Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στις 19/06 στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη και Προέδρου της ΑΝ.ΦΩ.Α.Ε κ. Π. Γαζή  , για την διερεύνηση των δυνατοτήτων υλοποίησης σχεδίου συνεργασίας μεταξύ των Ομάδων Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) , με θέμα και κοινό σημείο αναφοράς τον ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ.
     Το σχέδιο εντάσσεται στα πλαίσια εφαρμογής του τοπικού προγράμματος «προσέγγισης LEADER» και ειδικότερα στο μέτρο 421 που αφορά τις διατοπικές – διακρατικές συνεργασίες.   
      Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι ΟΤΔ που υλοποιούν τοπικά ....

Αναρτώνται στα σχολεία οι βαθμοί



Έχει ήδη ξεκινήσει η ανάρτηση των βαθμών των υποψηφίων που εξετάστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας....

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ - Έναρξη παραγγελιών 3ης διάθεσης προϊόντων

Ξεκινούν οι παραγγελίες της 3ης διάθεσης για τα ελληνικά προϊόντα: Τυρί Φέτα & Γίδινο Λαμίας, Αλεύρι μαλακό & σκληρό Λαμίας, Χαρτικά & Απορρυπαντικά εταιρίας της Πιερίας.
Τα προϊόντα αυτά ήταν κορυφαία στις προτιμήσεις των αγοραστών σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων διαθέσεων. Επίσης κορυφαία στις προτιμήσεις ήταν και η πατάτα, αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμη ποσότητα για τη συγκεκριμένη ημερομηνία του Ιουλίου. Έτσι αποφασίστηκε να παραγγελθούν τα χαρτικά μαζί με μερικά από τα περισσότερο δημοφιλή από τα απορρυπαντικά της προηγούμενης παραγγελίας.
Προέλευση - Τιμές Προϊόντων:

Τι δεν καταλαβαίνουμε;

του Στέλιου Συρμόγλου
Τι δεν καταλαβαίνουμε οι Ελληνες; Τι δεν καταλαβαίνουμε ως υποτίθεται ενεργοί πολίτες και εμφανιζόμαστε με καταρράκτη στους οφθαλμούς και βαρειάς μορφής κώφωση στην ακοή μας, ώστε να είμαστε ανίκανοι να...
ατενίσουμε και να “αφουγκραστούμε” ακόμη κι ό,τι απορρέει από τη βιομέριμνα και την ανθρωπομέριμνα, αποδεχόμενοι τις “οριακές καταστάσεις” του “πόνου” της ανοχής και της ενοχής μας; Να καταλάβουμε τον “απελπισμό”, που στη διαδικασία της κοινωνικής ύπαρξης, ορθώνεται κραταιός και εθνικά επιζήμιος…

Ο Κεδίκογλου ξέχασε τον δικό του διορισμό στη ΕΡΤ!

Ένας υπουργός όταν τον συκοφαντούν εμφανίζεται, αν μη τι άλλο, και διαψεύδει ευθέως και τεκμηριωμένα τις συκοφαντίες. Όταν είναι εκτεθειμένος – κοινώς και κατά το λαϊκότερον, όταν έχει λερωμένη τη φωλιά του – επιστρατεύει μεθόδους «υπογείων» και θολώνει τα νερά.


Ο Σίμος Κεδίκογλου επέλεξε το δεύτερο:

"Ο Μορμόλης" το Σάββατο από τα Θεατροπαιχνιδίσματα στην Ιτέα

 Ο Μορμόλης 

του Ραινερ Χάχφελντ
Λίγα λόγια για το έργο
Μα ποιος είναι ο Μορμόλης που έχει αναστατώσει όλη την πόλη και που λέει στα παιδιά τι να κάνουν;
Ποιος είναι ο Μορμόλης που βρίσκεται παντού και πουθενά;
Ο Μορμόλης δεν είναι τίποτε άλλο παρά… ένα σκέτο κουτί, ένα πολύ απλό κουτί, που γίνεται ο καινούριος φίλος και ο μυστικός σύμβουλος όλων των παιδιών. Είναι αυτός που λέει στους μεγάλους όσα δεν τολμούν να τους πουν οι μικροί...

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Φίλοι και φίλες
Η Δημοτική Κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» σας καλεί την Πέμπτη 27-6-2013 σε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:
«ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»...

Ο Δένδιας βρήκε τρόπο για να βγάλει την ΕΛ.ΑΣ. από την κρίση, Νοίκιασε αστυνομικούς στον Ριμπολόβλεφ!!!



Αποκαλυπτική για μια ακόμη φορά η Σίβυλλα, έγραψε χθες πως πλήθος αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. θα γίνουν φύλακες άγγελοι του νέου ιδιοκτήτη του Σκορπιού Ριμπολόβλεφ, αφού πριν από λίγες εβδομάδες ο Ρώσος έκλεισε ειδική συμφωνία με την Ελληνική Αστυνομία εκμεταλλευόμενος σχετική υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ με αριθμό 888 από τις 21 Μαρτίου του 2012, η Ελληνική Αστυνομία υπό όρους προσφέρει προσωπικό και...

Ξεκινούν οι αιτήσεις για πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών



Αρχίζει από σήμερα, Παρασκευή και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 2 Ιουλίου, η υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού που θα καλύψει τις ανάγκες των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, για το σχολικό έτος 2013-2014.

Οι ωρομίσθιοι που θα εργασθούν ως διδακτικό προσωπικό θα προσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν καθημερινά....

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ;;



Το Σάββατο 22 Ιουνίου, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα μας. Προς το απόγευμα κάποιες νεφώσεις στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα είναι κατά διαστήματα λίγο πιο αυξημένες.

Τα ξημερώματα και προς τις πρώτες πρωινές ώρες ....

Ξαφνικός έρωτας Σαμαρά-Βενιζέλου- Βέβαιη η δικομματική- Ο Κουβέλης στον κουβά

Ο κύβος ερρίφθη και το μεταμεσονύκτιο διάγγελμα Σαμαρά δεν αφήνει πλέον καμιά αμφιβολία: Η τρικομματική κυβέρνηση μεταλλάσσεται σε δικομματική, στηριγμένη στον ξαφνικό έρωτα Σαμαρά-Βενιζέλου, ο οποίος εμφανίστηκε χθες στις οθόνες μας.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση προχωρά με ορίζοντα τετραετίας -φράση που είχε προηγουμένως χρησιμοποιήσει και ο Βενιζέλος. Επίσης εμφανίστηκε με τις γνωστές απόψεις στο θέμα των μεταρρυθμίσεων, επιμένοντας στο ρόλο του δυναμικού αναμορφωτή. «Θα προχωρήσω», είπε χαρακτηριστικά, χρησιμοποιώντας πρώτο πρόσωπο, ενώ κατά τα άλλα αναφέρθηκε ...

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων στις Πανελλαδικές

Αναρτώνται σήμερα οι βαθμολογίες


Μετά τις 13:00 θα αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια της χώρας οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών (ΕΠΑΛ-Β’), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β’ θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους....

Βαγγέλη έχω αντιδράσεις, δεν περνάει



Την Δευτέρα το απόγευμα, ο κ. Φώτης Κουβέλης ξεκίνησε για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έχοντας αποφασίσει «να τα σπάσει» με την τρικομματική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Στην τεταμένη ατμόσφαιρα της συνάντησης των τριών, αυτό ενδεχομένως και να είχε συμβεί, και πιθανόν η ντρίπλα με την απόφαση του ΣτΕ να ήταν ο μόνος λόγος που δεν συνέβη. Την Τετάρτη το απόγευμα ωστόσο, φάνηκε ότι άλλαξε γνώμη και μαλάκωσε τη στάση του. 
Την επόμενη μέρα αντιμετώπισε άσχημο κλίμα....

Ημερήσιος Χάρτης κινδύνου πυρκαγιών για Παρασκευή 21-6-2013


ΦΩΚΙΔΑ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μια υποψηφιότητα για το συνέδριο, ξεσκέπασε τον πόλεμο εντός της ΝΔ
- «Όλα έγινα εμπρόθεσμα και δημοκρατικά», ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ.
- Για πρώτη φορά ο κ. Σωτηρόπουλος που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, σπάει τη σιωπή του και μιλάει στην ΩτΦ.
Ο πόλεμος που μαίνεται εντός των κόλπων της ΝΔ στη Φωκίδα, με πρωταγωνιστές πρωτοκλασάτα στελέχη, κορυφώθηκε με αφορμή μια υποψηφιότητα για το συνέδριο που θα γίνει το τριήμερο 28 έως 30 Ιουνίου.
Το ιστορικό της σύγκρουσης...

Ελληνικός ορειβατικός άθλος στα Ιμαλάια! (φωτογραφίες)

Έπιασαν τρεις απάτητες κορυφές!!!
Τρεις απάτητες κορυφές των Ιμαλαΐων στη Βόρεια Ινδία κατακτήθηκαν από έλληνες ορειβάτες. Μια ανεξάρτητη τετραμελής αποστολή πάτησε σε μέρη που ποτέ άλλοτε δεν είχε βρεθεί ξανά άνθρωπος, πραγματοποιώντας…