Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ''ΘΑΝΑΤΩΝΟΥΝ'' ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ!...


''Η''  Μεθόδευση!... Και στο βάθος ...''Φέτα''!...
   Αυτό το οποίο συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα, εάν δεν είναι εσχάτη προδοσία από αυτούς οι οποίοι το κάνουν, είναι σίγουρα εσχάτη εξαργυρωμένη-αφασία από εκείνους οι οποίοι, ενώ γνωρίζουν, το ανέχονται.  Και οι ευθύνες δεν είναι μόνον 10-20 ανθρώπων, είναι πολύ περισσοτέρων και δυστυχώς ότι γίνεται, δεν έχει επαναφορά και γίνεται με το πρόσχημα, για να ''σωθεί'' η χώρα....
    Και εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι αναλογούσες ευθύνες βαρύνουν και την Βουλευτή του Νομού μας κα Ασπασία Μανδρέκα, καθ' όσον το ότι ''ψήφισα ναι, για να σωθεί η χώρα'' εξοντώνει πλέον τους κτηνοτρόφους και όχι μόνον, αλλά και το ''δεν το γνώριζα αυτό'', δεν επέχει θέση ελαφρυντικού.  Και εν πάσει περιπτώσει η εκλογή της και η αποστολή της εντός του Κοινοβουλίου έγινε από τους κατοίκους του Νομού για να τους εκπροσωπήσει και να βελτιώσει την ζωή τους και όχι από την Ε.Ε. για να προασπίσει τα συμφέροντά της.

   Τον Ιούνιο του 2013, η Ε.Ε. ''ενέκρινε'' την εναρμόνιση της Ελληνικής Νομοθεσίας, με τον  Κανονισμό της Ενώσεως υπ. αρ. 1120/2009, σύμφωνα με τον οποίον η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να ''επανακαθορίσει'' τις επιλέξιμες εκτάσεις για βοσκοτόπους.  Δηλαδή : η Ελλάδα νομοθετεί και  καθορίζει, ποιες περιοχές της, είναι διαθέσιμες για βοσκότοπους, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις ''απαιτήσεις'' της Ε.Ε.  Αυτό έγινε με εκτελεστική απόφαση της Ε.Ε. στις 28 Ιουνίου του 2013.  Για να επιτευχθεί δε ο συγκεκριμένος στόχος ''εφαρμόστηκαν συγκεκριμένη μεθοδολογία και συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία συμφωνήθηκαν μεταξύ των Ελληνικών Αρχών και των Υπηρεσιών της Ε.Ε. σύμφωνα κατά το δυνατόν με το άρθρο 2 του σχετικού Κοινοτικού Κανονισμού του 2009''.  Το οποίον σημαίνει ότι άπαντες γνώριζαν το τι συμφώνησαν και ότι η χώρα μας αναλάμβανε και την ευθύνη της τηρήσεως των συμφωνηθέντων, άλλως τα πρόστιμα θα είναι και βαρύτατα και δεδομένα.  

Κυκλοφόρησε δε και η σχετική Εγκύκλιος ''συμμόρφωσης'' από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων  Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) για τον ΟΣΔΕ, όπου αναφέρονται τα εκατομμύρια στρεμμάτων γης, τα οποία εξαιρούνται πλέον από τους εν χρήσει σήμερα βοσκοτόπους!  Εκατομμύρια στρεμμάτων, αφαιρούνται από την δυνατότητα βόσκησης των αιγοπροβάτων σε όλη την Ελληνική Επικράτεια!...

Με αυτό το οποίο έγινε, εξαιρούνται πλαγιές και επικλινή εδάφη με χορτολιβαδική ή έστω χαμηλή βλάστηση από τα σημεία όπου μέχρι και σήμερα, είχαν την δυνατότητα ελεύθερης βοσκής οι περισσότεροι πληθυσμοί αιγοπροβάτων.  Σύμφωνα δε με τα στοιχεία της ερώτησης Βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην Βουλή των Ελλήνων τον περασμένο Οκτώβριο, οι εξαιρέσεις αφορούν το 85%  της αιγοπροβατοτροφίας και το 80% των κατ' επάγγελμα κτηνοτρόφων!  Οι ίδιοι Βουλευτές, χαρακτηρίζουν αυτή την Κυβερνητική πράξη του αποχαρακτηρισμού των βοσκοτόπων, ως ''Το Τελειωτικό Κτύπημα στην Κτηνοτροφία''.

Είναι δε τόσο μανιώδης η πίεση για να υλοποιηθούν άμεσα τα ''ποθητά'' αποτελέσματα, ώστε στις 7-10-2013 με αρ. πρωτ. 107747 (ΑΔΑ : ΒΛΛΩ46ΨΧΞΧ-0ΘΖ) ο ΟΠΕΚΕΠΕ με πρόσκλησή του σε 5 (πέντε) εταιρείες, ζήτησε προσφορές για 30 (τριάντα) δέκτες εντοπισμού θέσης, το γνωστό μας GPS.  Θα ''μαρκάρονται'' τα ζώα και θα παρακολουθούνται πλέον από 30 περιπλανώμενους ελεγκτές, για το εάν εισέρχονται στα ''απαγορευμένα'' εδάφη!!...  Μάλιστα!



    Τι σημαίνει πλέον για τους κτηνοτρόφους αυτή η εξέλιξη :

-  Μείωση των κοπαδιών τους

-  Μείωση των εισοδημάτων τους

-  Μείωση των ενισχύσεων

-  Μείωση της εξισωτικής αποζημίωσης και των προγραμμάτων της βιολογικής Κτηνοτροφίας

-  Αδυναμία διατήρησής τους στα χωριά και τους οικισμούς



Τι σημαίνει για την Τοπική και Εθνική Οικονομία :

-  Μείωση του ενασχολουμένου με την Κτηνοτροφία εργατικού δυναμικού

-  Μείωση της αγοράς ζωοτροφών και κτηνοφαρμάκων

-  Μείωση της παραγωγής γάλακτος και κρέατος

-  Μείωση των Σφαγείων και των Κτηνιατρείων

-  Μείωση όλων των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων με κορυφαίο αυτό της Φέτας, την παραγωγή της οποίας διεκδικούν οι πάντες εντός και εκτός Ε.Ε.  Σημείο αναφοράς είναι οι           μεθοδευμένες ενέργειες της Ολλανδίας, λόγω του αγελαδινού γάλακτος το οποίο παράγουν εκεί.

-  Απώλεια φόρων

-  Αύξηση των εισαγωγών γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος.

-  Εξάρτηση πλέον της ελληνικής αγοράς από τα εισαγόμενα ποιοτικά και ποσοτικά, προϊόντα     γάλακτος και κρέατος.



Τι σημαίνει για εμάς εδώ, τοπικά, στον Νομό Φωκίδος και τον Δήμο Δελφών :

-  Η Δεσφίνα, θα πρέπει να αποκτήσει πλέον, είτε εργοστάσια, είτε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, είτε ακόμη και τουριστικό ενδιαφέρον για την προσέλκυση επισκεπτών.

-  Η Αρτοτίνα με τα γύρω χωριά της, το Λιδωρίκι με τα δικά του, η Ποτιδάνεια με τον περίγυρό της και η Βουνιχώρα, η Αγία Ευθυμία, τα Πέντε Όρια, η Πολύδροσος και η Αγόριανη, θα πρέπει να εύρουν τρόπους για να κρατήσουν τους κατοίκους τους εκεί.



   Εάν αυτό δεν είναι μεθοδευμένο έγκλημα σε βάρος του συνόλου της ελληνικής Κοινωνίας, τότε τι είναι;  Εκεί όμως όπου κυριολεκτικά θα γίνει το ''έλα να δείς'', είναι στα μικρά νησιά όπου θα εξαφανισθεί τελείως η κτηνοτροφία και θα δώσει τον χώρο της στις Ανεμογεννήτριες, στα Αιολικά Πάρκα και στον εξαγορασμένον Τουρισμό.

   Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την θρυλούμενη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, καθώς και  την επαπειλούμενη  για την περιοχή μας καλπάζουσα επιδημία της Ευλογιάς των αιγοπροβάτων, τότε είναι σίγουρο ότι η κτηνοτροφία στην περιοχή μας, θα υποστεί βαρύτατο πλήγμα και η συρρίκνωσή της, θα προξενήσει ανυπολόγιστη ζημία σε πάρα πολλούς κατοίκους ολόκληρου του Νομού μας.



Κυρία Μανδρέκα, έχετε καταλάβει τι γίνεται;

Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι με αυτόν το τρόπο, ''σώζετε'' την Ελλάδα;

Γνωρίζετε πόσοι είναι οι κτηνοτρόφοι στην Φωκίδα και πόσοι άλλοι ζούν από την κτηνοτροφία;
http://epikourositeas.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. ΑΧ ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ!!!ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...
    ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή