Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Δεν υπάρχει καπνός χωρίς τζάκι.

Έχει απόλυτο δίκιο το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: δεν πρέπει οι πολίτες να ανάβουν άσκοπα το τζάκι από το Σάββατο το βράδυ μέχρι την Δευτέρα το πρωί. Να το ανάβουν άσκοπα τις υπόλοιπες ημέρες που λείπουν από το σπίτι....


Επίσης, οι Αθηναίοι να μην ανάψουν το τζάκι την παραμονή των Χριστουγέννων –η παραμονή πέφτει Τρίτη- γιατί από πού θα μπει ο Άγιος Βασίλης;

Βγήκαμε στην Αθήνα για μια βόλτα και μερικά κοκτέιλ σαμπάνιας, και, από την κάπνα που έβγαζαν τα τζάκια, αναγκαστήκαμε να μπούμε στα τζιπ και να φύγουμε για το σαλέ μου στο Περτούλι, όπου ανάψαμε το τζάκι για να μας κάνει παρέα. Και για ομορφιά.

Είναι τεράστιο το πρόβλημα με τα τζάκια στην Αθήνα. Τουλάχιστον, ας βγάλουν αρωματικά ξύλα για το τζάκι γιατί, εκτός από την κάπνα, είναι και η μπόχα που δεν υποφέρεται.

Ρε ζώα Αθηναίοι, ακούστε τι λέει η κυβέρνηση Σαμαρά και ο Άδωνις Γεωργιάδης, και μην ανάβετε τα τζάκια για να ζεσταθείτε.

Ανάψτε μαγκάλια για να ζεσταθείτε.

Αν είναι να ψοφήσετε από τις αναθυμιάσεις, να ψοφήσετε μόνο εσείς.

Μην ψοφήσουμε κι εμείς που έχουμε λεφτά να αγοράζουμε πετρέλαιο!

(Σας υπόσχομαι πως, αν πεθάνετε από τις αναθυμιάσεις από τα μαγκάλια στο Παγκράτι και στο Κολωνάκι, θα συγκινηθώ πάρα πολύ και θα γράψω μερικά πολύ συγκινητικά και ανθρώπινα κείμενα για εσάς.)

(Μάγκες, ανάψτε όλοι τα τζάκια και τις ξυλόσομπες, για να ρίξουμε την κυβέρνηση. Οι Έλληνες θα γράψουμε πάλι ιστορία: θα γίνουμε ο πρώτος λαός στην ιστορία της ανθρωπότητας που ανέτρεψε κυβέρνηση από το σπίτι του, αραχτός στον καναπέ του μπροστά στο τζάκι.)


Του Πιτσιρίκου 

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΑΠΟ ΑΣΥΝΤΗΡΗΤΟΥΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΛΑ....Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ ΞΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΠΕΦΤΕΙ ΒΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΘΟΥΝΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή