Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ- 3η Δεκέμβρη

Κ υ ρ ι α κ ά κ η ς   Β α σ ί λ η ς
Βουλευτής Φθιώτιδας                         Λαμία 2/12/2013
Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ
 
    Η 3η του Δεκέμβρη 2013 - παγκόσμια και εθνική ημέρα ατόμων με αναπηρία- βρίσκει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους στη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μεταπολεμικά....
Η πολιτική  της μνημονιακής συγκυβέρνησης καταλύει πάγιες δημοκρατικές κατακτήσεις  που θεμελιώθηκαν μετά από δεκαετίες αγώνων του αναπηρικού κινήματος.
    Οι ευπαθείς ομάδες των αναπήρων, όπως και όλη η ελληνική κοινωνία βάλλονται κατάφωρα. Οι δημόσιες κοινωνικές δαπάνες τόσο στην υγεία όσο και στην παιδεία και τον πολιτισμό ισοπεδώνονται στο όνομα της εξυγίανσης των δημοσιονομικών της χώρας.  Δομές της Ειδικής Αγωγής, ιδιαίτερα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δέχονται έντονα το πλήγμα αυτής της πολιτικής μέσα από τις καταργήσεις εργαστηριακών ειδικοτήτων  στερώντας από τους εκπαιδευόμενους την εξειδίκευση και οδηγώντας τους στον κοινωνικό  και επαγγελματικό τους αποκλεισμό.
    Με ένα δημόσιο σύστημα υγείας που καταρρέει, ιδιαίτερα με την διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με νοσοκομεία να κλείνουν, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να μειώνεται και οι παροχές υγείας να περιορίζονται οι ανάπηροι οδηγούνται μαθηματικά στον «Καιάδα».
    Το νέο σύστημα πιστοποίησης  και αξιολόγησης της  αναπηρίας, μοναδικό σκοπό έχει τον αποκλεισμό (με μείωση  του αριθμού των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων )   πολλών ατόμων με αναπηρία από τις οικονομικές και κοινωνικές παροχές, πετυχαίνοντας έτσι την ελαχιστοποίηση των δημοσιονομικών δαπανών που προορίζονταν για αυτό το σκοπό.
    Και η εξαθλίωση δε φαίνεται να έχει τέλος μιας που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στις πιο ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας, τα ΑμεΑ . Χρησιμοποιώντας ως άλλοθι σχετική μελέτη του ΟΟΣΑ σχεδιάζει να αντικαταστήσει τις παροχές στα άτομα με αναπηρία ( συντάξεις κι επιδόματα) ) με ένα νέο ενιαίο επίδομα-ύψους 500 €, το οποίο θα δίνεται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.
 
Μοναδική ελπίδα αυτής της καταστροφικής πολιτικής είναι η ανατροπή της.
 
Είναι  ζωτική ανάγκη και όρος επιβίωσης για το λαό, την κοινωνία και τους αναπήρους η οργάνωση μετώπου αγώνα ενάντια  σε όσους προσχηματικά και υποκριτικά «νοιάζονται» για τη «σωτηρία της πατρίδας», η σθεναρή αντίσταση στην εφαρμογή όλων των αναπηροκτόνων πολιτικών και ο συντονισμός για την ανατροπή το συντομότερο δυνατό της σημερινής καταστροφικής κυβέρνησης και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου