Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Καζαμίας 2014

IANOYARIOSΙανουάριος
Με θεαματική κίνηση την πρώτη του χρόνου ο Υπουργός Στουρνάρας εξαφανίζει τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης....
Ωστόσο οι πτωχοί εξακολουθούν να καίνε τζάκια και σόμπες και να φτιάχνονται με αιθαλομίχλη. Εμφανώς εκνευρισμένος ο Υπουργός  Οικονομικών δηλώνει «δεν είστε άνθρωποι εσείς, κοπρόσκυλα και ρεμπεσκέδες είστε».Την ημέρα των Θεοφανείων στο λιμάνι του Πειραιά ένας άγνωστος μασκοφόρος νεαρός πιάνει το Σταυρό. Αποκαλύπτεται ότι είναι ο Αλέξης Τσίπρας που δηλώνει: «Έτσι όπως βούτηξα για το Σταυρό, θα σκίσω το Μνημόνιο». Ο Πειραιώς Σεραφείμ αποχωρεί αγανακτισμένος. «Αυτά μας τα είπαν κι άλλοι» είναι το σχόλιο του Αλέκου Αλαβάνου.
Οι 58 παραμένουν 58.
Φεβρουάριος
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Ανοίγει το Τριώδιο. Η Χρυσαβγή καλεί σε μπαλ μασκέ «μόνο για αίλυνες» έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. Προτεινόμενες μεταμφιέσεις: η all time classic σεντονάτη Κου Κλουξ Κλαν, χιτλερική νεολαία με κοντά παντελονάκια, μουστακάκι Αδόλφου. Εντούτοις οι περισσότεροι οπαδοί εμφανίζονται με σετάκι γούνα φαβορίτα  βερμούδα τσόκαρο εμπνευσμένο από τον αοιδό Notis.
Στον Περισσό ο ΓΓ του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καλεί σε Λαϊκό Γλέντι «ενάντια στους οπορτούνες, προδότες  και λοιπά σιχάματα». Ο ίδιος ντύνεται Νίκος Ζαχαριάδης, αλλά κρατάει και την Πολιτική Απόφαση Αποκατάστασης, μην έχουμε και ντράβαλα.
Οι 58 παραμένουν 58.
Μάρτιος
MARTIOS
Με αιφνιδιαστική Εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών φορολογούνται εκτάκτως: οι λαγάνες, η ταραμοσαλάτα, τα πάσης φύσεως θαλασσινά, το πέταγμα χαρταετού. Το μέτρο αναλαμβάνει να εξηγήσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος –ΑΠΟΛΥΤΩΣ- Βενιζέλος: «είναι ένα προσωρινό μέτρο, όπως και το χαράτσι της ΔΕΗ, που ακόμα το σηκώνετε στην πλάτη σας… επίσης πρέπει να καταπολεμηθεί η παιδική παχυσαρκία… και το εννοώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!».  (ΜΠΟΥΜ χέρι στο τραπέζι!).
Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου για πρώτη φορά παρελαύνουν και υποβρύχια  (όρθια, γερτά, μπρούμυτα κι ανάσκελα) Μέγας Χορηγός τα Πολυκαταστήματα JUMBO.
Οι 58 παραμένουν 58.
Απρίλιος
DIGITAL CAMERA
Την ημέρα του Πάσχα ο Μάκης Βορίδης  επιστρέφει στον Λ.Α.Ο.Σ. , μαζί με το Θανούλη τον Πλεύρη εκπαραθυρώνουν (με κόπο γιατί δεν χωράει) τον πρόεδρο Καρατζαφύρερ. Ο Α.Γεωργιάδης καταγγέλλει τους αποστάτες. Κάπου εκεί χάνεται η μπάλα και επιστρέφουν όλοι μαζί (με κάτι τσεκούρια που είχε ξεχάσει ο Μαυρουδής στην προηγούμενη μετακόμιση) στη Νέα Δημοκρατία.
Ο πρωθυπουργός Σαμαράς στο πασχαλιάτικο μήνυμα του εύχεται μυστηριωδώς: Ο Χριστός ο Ανέστης.
Στις 21 του μηνός η Χρυσαβγή οργανώνει εορταστική εκδήλωση: «για να γιορτάσουμε όλοι οι αίλυνες την άνοιξη» διευκρινίζει σεμνά ο Ηλίας Cashιδιαρης.
Οι 58 παραμένουν 58.
 Μάιος
MAIOS
Δημοτικές εκλογές. Στην Αθήνα επανεκλέγεται πανηγυρικά ο κ. Καμίνης με το συντριπτικό ποσοστό 90%. Η αντιπολίτευση κάνει καταγγελίες ότι ψήφισαν και τα δέντρα με τα πουλοβεράκια. Στη Θεσσαλονίκη άνετη επικράτηση του Γιάννη Μπουτάρη, με τις ευλογίες του Άνθιμου.
Ευρωεκλογές. Απροσδόκητα πρωτεύει το ΠΑΣΟΚ που κατεβαίνει με την επωνυμία «Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα- ΑΠΟΛΥΤΩΣ- Ηνωμένα Βουστάσια». Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 3% με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει «νιώθουμε πιο άνετα και βολικά στο 3%, είμεθα άλλωστε συνηθισμένοι». Αμέσως μετά διαγράφεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.  Έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου ένας γερο ζητιάνος του δίνει μια δεσμίδα πεντοχίλιαρα. Εκ των υστέρων αποκαλύπτεται ότι ήταν ο Αλέκος Αλαβάνος undercover.
Οι 58 παραμένουν 58. Με κύριο άρθρο των Νέων εξυμνείται η αξιοθαύμαστη σταθερότητα τους.
Ιούνιος
IOYNIOS
Εκπλήξεις στις προσκλήσεις διεθνών ποδοσφαιριστών για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας από τον Φερνάντο Σάντος. Για σέντερ φορ στη θέση του Κώστα Μήτρογλου, καλείται ο πολύπειρος Νίκος Μπίστης, για δεξί εξτρέμ ο Χρύσανθος Λαζαρίδης. Μηχανάκι του κέντρου ο αδάμαστος Φώτης Κουβέλης. Στο πρώτο ματς απέναντι στην Κολομβία, ο Μπίστης πετυχαίνει χατ τρικ εις βάρος της ελληνικής ομάδας. «Δεν ήξερα ότι απαγορεύεται να αλλάζεις ομάδα στη μέση του αγώνα, τόσες φορές το έχω κάνει» δηλώνει απορημένος.
Με εντολή Σαμαρά (σε συνεννόηση με τον Μπλάτερ και τον Ύψιστο, σε ανοιχτή ακρόαση) η Εθνική Ελλάδος προκρίνεται στον τελικό.
Ξανανοίγει η ΕΡΤ , ένα χρόνο μετά. Ο Σίμος Κεδίκογλου αναλαμβάνει συμπαρουσιαστής της αγέραστης Ρούλας Κορομηλά.
Οι 58 παραμένουν 58.
 Ιούλιος
IOYLIOS
Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου (εντολή Σαμαρά)  η Εθνική Ελλάδος ηττάται από τη διοργανώτρια Βραζιλία με 1-0 με αυτογκόλ του βιρτουόζου Νίκου Μπίστη.  Ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη τύπου μουρμουρίζει κάτι ακατάληπτα «Μπιστέου δημαρέου πασοκέου κεντροαριστερίνια κλάφτα Χαραλαμπέου»,
Αδυσώπητο το δημοσιονομικό κενό. Φορολογούνται εκτάκτως ως τεκμήρια πολυτελούς διαβίωσης: οι βουτιές, οι πατητές, οι ξαπλώστρες, οι πετσέτες, τα αντηλιακά, οι ρακέτες, οι σαγιονάρες, οι μάσκες, τα βατραχοπέδιλα, οι ομπρέλες, τα οφθαλμόλουτρα, τα παγωτά, οι μπάλες θαλάσσης, το ύπτιο και το κρόουλ, τα ψαροντούφεκα…. Οι Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας με υπερηφάνεια δηλώνουν ότι «σώθηκαν το πρόσθιο και η πεταλούδα, καθώς και τα κουταλάκια στη θάλασσα με πλακουτσωτά βότσαλα… ήταν κόκκινη γραμμή».
Οι 58 παραμένουν 58. Ο Γιάννης Πρετεντέρης σχολιάζει την κίνηση. Τίτλος του άρθρου: «Σαν ατσάλινο τείχος».
 Αύγουστος
AYGOYSTOS
Ο Πρωθυπουργός Σαμαράς σε πολυήμερο ταξίδι στις Η.Π.Α. Επισκέπτεται τον Μπάρακ τον Ομπάμα, τον Τζόν τον Μπάιντεν και τον Τζόν τον Κέρι.  Σε έξτρα πρόγραμμα επισκέπτεται το μεγάλο αμόρε την  Χριστινούλα τη Λαγκάρντ (εκείνη με τη λίστα). Μετά κάθεται καμιά εβδομάδα στη Βοστόνη, κάνοντας delivery σε μια πιτσαρία που σκίζει.
Μεταγραφική περίοδος: ο Γιώργος Καραγκούνης στον ΠΑΟ («ξεκινάω μια νέα καριέρα»), η Ραχήλ Μακρή στο ΣΥΡΙΖΑ («ήρθα στην ομάδα της καρδιάς μου»), ο Δημήτρης Παπαδημούλης δανεικός στη ΔΗΜΑΡ («εδώ ήταν πάντα το σπίτι μου»).
Οι 58 παραμένουν 58. Σαν καύσωνας.
Σεπτέμβριος
SEPTEMBRIOS
Με το άνοιγμα των σχολείων φορολογούνται εκτάκτως: οι κασετίνες, τα τετράδια, οι ρόδες τσάντες και κοπάνες, οι σαΐτες στο διάλειμμα, τα κουλούρια του κυλικείου, οι φόρμες γυμναστικής και οι σχολικοί περίπατοι.
Ανασχηματισμός της Κυβέρνησης για ένα «νέο ξεκίνημα». Υπερυπουργός  Ψυχικής Εκτόνωσης και Μαλαισίας αναλαμβάνει ο κ. Μιχάλης Λιάπης, Υφυπουργός Αγλαΐας ο κ. Χάρης Τομπούλογλου.  Ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος ΑΠΟΛΥΤΩΣ Βενιζέλος βάζει βέτο στην αξιοποίηση του Γεωργίου Α. Παπανδρέου στη θέση του Υφυπουργού Αποδήμου Ελληνισμού.
Οι 58 παραμένουν αταλάντευτα 58.
Οκτώβριος
OKTVBRIOS
Είδηση βόμβα: Οι 58 γίνονται 57! Η κ. Σώτη Τριανταφύλλου καταγγέλλει τους υπόλοιπους για αριστερισμό και αναχωρεί για το Κατμαντού. «Να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι» γράφουν τα Νέα σε πρωτοσέλιδο άρθρο τους.
Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου χορηγός είναι το Pretty Bra και προηγούνται τα γυναικεία τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Νοέμβριος
NOEMBRIOS
Επάνοδος της ΔΗΜΑΡ στην Κυβέρνηση. Ο Φώτης Κουβέλης με περίσσια τόλμη και ευθύνη κλείνει τον εξωκυβερνητικό κύκλο του  υπογραμμίζοντας με βαρυσήμαντο πολιτικό νόημα : «Σαν τον αλήτη στα σκαλοπάτια σου στέκω μονάχος και τραγουδώ για μένα ο κόσμος είναι τα μάτια σου κι ο έρωτας σου με φέρνει εδώ» στα σκαλοπάτια του Μεγάρου Μαξίμου.
Ο συνεργαζόμενος – μη μέλος – μισή Αθήνα – άστα να πάνε Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρος γράφει στα σόσιαλ μύδια: «Μια ελπίδα γεννιέται, είμαι πάντα πρόθυμος».  Ακολούθως ξεκατινιάζεται με κάτι σταλινοπαράφρονες και λοιπά ζαρζαβατικά.
Ηχογραφημένο μήνυμα: Στον επόμενο τόνο οι 57 παραμένουν 57.
Δεκέμβριος
DEKEMVRIOS
Βελούδινη αλλαγή ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το απογοητευτικό 3%. Αναλαμβάνει Πενταμελής Γραμματεία της Τετραμελούς Επιτροπής της Τριμελούς  Ηγετικής Ομάδας του Καθοδηγητικού Ντουέτου με επικεφαλής τη Ρένα Ντορ (ωπς ) Ντούρου. Ο Αλέξης Τσίπρας, ως δεινόσαυρος της πολιτικής, αναλαμβάνει την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως ο κυρ Νίκος ο Κωνσταντόπουλος. Η Λιάνα Κανέλλη καταγγέλλει τον οπορτουνισμό στη λαϊκή και επαναστατική ομάδα του Τριφυλλιού.
Ηχογραφημένο μήνυμα: Στον επόμενο χρόνο οι 57 παραμένουν 57.
Καλή χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου