Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2014 ΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Στα τόσα ημερολόγια που διακινούνται αυτές τις μέρες, έρχεται όχι απλά να προστεθεί, αλλά να διεκδικήσει τη μόνιμη στάθμευσή του στα γραφεία και τη διατήρησή του και μετά την παρέλευση του 2014....

    Οι φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άμφισσας, που πριν λίγους μήνες χρηματοδότησαν την επανέκδοση του «τελευταίου κόμη των Σαλώνων», πετυχημένου θεατρικού έργου του Σπυρίδωνα Λάμπρου, αποδοσμένο στη νεοελληνική, προσφέρουν τώρα ένα ημερολόγιο με 12 προσωπικότητες που αγκαλιάζουν όλη τη Φωκίδα με αγώνες και δημιουργικό έργο διαχρονικό.
       Παλιοί και καταξιωμένοι άνθρωποι της επιστήμης και του πνεύματος, όπως ο συγγραφέας Γιάννης Μαρρές, ο φιλόσοφος Χρήστος Μαλεβίτσης, ο ποιητής Γ. Κελεπούρης κι ο στοχαστής Κ. Καραβίδας, ένας απ’ αυτούς που «σκέπτονταν τις τύχες και το μέλλον της Ελλάδας ενωμένοι με τη γη και τους ανθρώπους της» (Στ. Ράμφος) , αλλά και νεότεροι που πρόσφατες οι απώλειές τους αποδυναμώνουν αισθητά τον τόπο, ο στρατηγός Π. Πανουργιάς, ο καθηγητής Ευθ. Παπαδημητρίου κι ο ζωγράφος Θανάσης Στεφόπουλος, έρχονται να μας συντροφεύσουν για κάθε μήνα του επικείμενου 2014, να εμπνεύσουν, να παροτρύνουν, να στηρίξουν, να υποκινήσουν νέες έρευνες και μελέτες.

      Αξιοσημείωτες κι οι παρουσίες της κόμησσας Ελένης Καντακουζηνής, χήρας του τελευταίου καταλανού κόμη των Σαλώνων, του περιηγητή Jacob Spon και το φιλοτεχνημένο σκίτσο του ιερομόναχου Ευθύμιου Πενταγιώτη απ’ τον αγιογράφο  π. Αμφιλόχιο Καμίτση. Το ημερολόγιο σε επιμελημένη έκδοση ισχυροποιεί τη μνήμη, υποσημαίνει την προσφορά των Φωκέων και διατίθεται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της  Άμφισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου