Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

cine ITEA κινηματογραφική λέσχη - «Blancanieves» (Χιονάτη) του Πάμπλο Μπερχέρ



ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/11/2013

στις 9.15μμ

προβολή της ταινίας

«Blancanieves» (Χιονάτη) του Πάμπλο Μπερχέρ

Δέκα βραβεία Γκόγια (Ισπανικά Όσκαρ) 2013

Τρία βραβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Σαν Σεμπάστιαν

Υποψήφια Ισπανική ταινία για τα Όσκαρ 2013

Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Τορόντο...


Το trailer της ταινίας   http://www.youtube.com/watch?v=HanTDiiZLpg

            Ο σκηνοθέτης Πάμπλο Μπερχέρ μετέφερε το παραμύθι της Χιονάτης στη Σεβίλλη του 1920 συνδυάζοντας ιδανικά την ισπανική κουλτούρα με το παραμυθένιο σύμπαν των αδερφών Γκριμ. Η ασπρόμαυρη ταινία που σάρωσε τα βραβεία Γκόγια 2013, ήταν η επίσημη πρόταση της Ισπανίας για τα Όσκαρ 2013, προβλήθηκε σε δεκάδες φεστιβάλ ενώ ο Πέδρο Αλμοδόβαρ δήλωσε: «Αυτή είναι η καλύτερη ταινία της χρονιάς».

ΥΠΟΘΕΣΗ

Στην Σεβίλλη της δεκαετίας του ‘20, η κόρη ενός φημισμένου ταυρομάχου, μεγαλώνει με τη γιαγιά της, ορφανή από μητέρα, εγκαταλελειμμένη από τον πατέρα της που έμεινε ανάπηρος από τα κέρατα ενός ταύρου. Παντρεύτηκε την νοσοκόμα που τον φρόντιζε και η οποία ζήλευε την δόξα και τα χρήματα του. Όταν η γιαγιά της θα πεθάνει, η μικρή Καρμενσίτα θα βρεθεί στο έλεος της μοχθηρής μητριάς της, και θα βιώσει μια μεγάλη περιπέτεια μέχρι να βρει τον δρόμο της και να τιμήσει με τον δικό της τρόπο την μνήμη του πατέρα της.

Η “Χιονάτη” είναι μια μοντέρνα, έξυπνη, διασκεδαστική αλλά και βαθιά συγκινητική ταινία που παντρεύει το χιούμορ με το μελόδραμα. Η δύναμη της ασπρόμαυρης φωτογραφίας που δένει απόλυτα με το τοπίο της Ανδαλουσίας των 20s, σε συνδυασμό με τους ζωηρούς ρυθμούς του φλαμένκο και την αρμονική, σπιρτόζικη αφήγηση των ατυχών γεγονότων που σημάδεψαν την παιδική και ενήλικη ζωή της Κάρμεν κάνει σχεδόν ακατόρθωτο το να πάρεις τα μάτια σου από την οθόνη.

Υπέροχη η βραβευμένη φωτογραφία του Κίκο ντε λα Ρίτα που παντρεύει το ισπανικό ταπεραμέντο με τη γοτθική ατμόσφαιρα. Η εξαιρετική μουσική του Αλφόνσο ντε Βιλαλόνγκα (επίσης βραβευμένη) συνοδεύει υποδειγματικά την ταινία.

            Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στις πολυβραβευμένες ερμηνείες των πρωταγωνιστριών: της απολαυστικής Μαριμπέλ Βερδού, στο ρόλο της μοχθηρής μητριάς και της πρωτοεμφανιζόμενης Μακαρένα Γκαρσία στο ρόλο της Κάρμεν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου