Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Πολιτικό «ξεγύμνωμα» της ΔΗΜΑΡ


      To «παρών» της ΔΗΜΑΡ στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, προκαλεί πολλές αναταράξεις στο εσωτερικό της αλλά και εξίσου πολλά ερωτηματικά για τον πολιτικό ρόλο που υπηρετεί.....
Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Φώτης Κουβέλης αποφάσισε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, είχε στα χέρια του δημοσκοπήσεις που έδειχναν την ΔΗΜΑΡ να φυλλορροεί εκλογικά. Μυστικά ευρήματα δημοσκοπήσεων έδειχναν ότι ακόμα και όσοι είχαν ψηφίσει ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες εκλογές θεωρούσαν ότι «πλέον η ψήφος τους δεν έκανε την διαφορά» καθώς τα πολιτικά αντανακλαστικά του κόμματος είχαν απορροφηθεί από την πολιτική κυριαρχία των πρωτοβουλιών του Σαμαρά.
Τότε λοιπόν ο Κουβέλης αποφάσισε ότι έπρεπε να αποσυρθεί εκτιμώντας ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος ώστε να ενισχύσει, όσο αυτό ήταν εφικτό, το αντιπολιτευτικό προφίλ της ΔΗΜΑΡ.  Έκτοτε όμως η ΔΗΜΑΡ συνέχισε να τηρεί μία επαμφοτερίζουσα στάση απέναντι στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ασκώντας της μεν κριτική αλλά στηρίζοντάς την πλαγίως σε κρίσιμες κοινοβουλευτικές μάχες. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και αύριο δηλώνοντας «παρών» στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως σύμφωνα με εκτιμήσεις που γίνονται από μεσαία και ανώτερα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ο φόβος ότι η αυριανή στάση της ΔΗΜΑΡ θα αποτελέσει το τελειωτικό πολιτικό χτύπημα για το κόμμα, είναι διάχυτος.
Η ανησυχία απορρέει και από το γεγονός ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όλα τα μικρά κόμματα που κατά καιρούς στήριξαν κυβερνητικούς σχηματισμούς, οδηγήσει σε δραματική συρρίκνωση και τελικά αφανισμό στις εκλογές που ακολούθησαν. Ο Φώτης Κουβέλης θα κληθεί σύντομα να απαντήσει στους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ στο «ποιον πολιτικό ρόλο τελικά υπηρετεί το κόμμα του».
Η μη ξεκάθαρη στάση που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα αναφορικά με τα όρια του ρόλο της ΔΗΜΑΡ ως αντιπολίτευσης πλέον, είναι πολύ πιθανόν να της στοιχίσει εκλογικά με τον Φώτη Κουβέλη να χρεώνεται προσωπικά πλέον το κόστος. Άλλωστε η άρση του εμπάργκο που αποφάσισε πρόσφατα για την παρουσία των στελεχών της σε εκπομπές της ΝΕΡΙΤ, συνιστά για την ΔΗΜΑΡ μία πασιφανή παλινδρόμηση ανάμεσα στα όσα έλεγε τότε για το θέμα της ΕΡΤ και στα όσα πράττει σήμερα. Ο ασκός του Αιόλου για το κόμμα της ΔΗΜΑΡ, και ίσως το μόνο που απομένει είναι να το αντιληφθεί και η ίδια η ηγεσία της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου