Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

“Με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μια τον πέτυχα στο κεφάλι”


«Ήμουνα προσωπικός οδηγός του Συνταγματάρχη Ντερτιλή. Την Παρασκευή το απόγευμα (16ης Νοεμβρίου) τον παρέλαβα από το σπίτι του και τον μετέφερα με το τζιπ στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών...
 στην οδό Σταδίου 10, γύρω στις 7 το βράδυ. Κατά τις 10 η ώρα βγήκε ο Ντερτιλής μαζί με κάποιον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας και έφυγαν. Πότε επέστρεψαν δεν τους αντελήφθην.
Στις 4 ή 4.30 ξημερώνοντας Σάββατο παρέλαβα τον Ντερτιλή και τον μετέφερα από την ΑΣΔΕΝ στο Πολυτεχνείο με το τζιπ. Σταμάτησα κοντά στην κατεστραμμένη πύλη, ο Ντερτιλής κατέβηκε και συζητούσε με κάποιον αξιωματικό της Αστυνομίας. Ξαφνικά αντελήφθην φασαρία και φωνές προς τη μεριά της διασταύρωσης Πατησίων και Στουρνάρα. Παρετήρησα ότι αστυφύλακες έδερναν έναν νεαρό. Ξαφνικά αυτός κατόρθωσε να αποσπασθεί από τους αστυφύλακες. Τότε ο Ντερτιλής, που μόλις είχε αντιληφθεί το επεισόδιο, έβγαλε από το μπουφάν του το περίστροφό του και πυροβόλησε χωρίς να πολυσκεφθεί.
Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο. Έμεινε επί τόπου ακριβώς στην διασταύρωση Πατησίων και Στουρνάρα, προς την πλευρά της Ομόνοιας. Εγώ φαντάστηκα ότι του έριξε στα πόδια και περίμενα να κινηθεί. Όταν όμως είδα να σχηματίζεται μια λίμνη από αίμα και μια μικρή άσπρη λιμνούλα από μυαλά, κατάλαβα ότι τον πυροβόλησε στο κεφάλι και ήταν ήδη νεκρός.
Μετά, σαν να μη συνέβαινε τίποτα, μπήκε στο τζιπ και κτυπώντας με στην πλάτη, μου είπε “με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μια τον πέτυχα στο κεφάλι”. Εγώ τα είχα χάσει και ήμουνα φοβερά ταραγμένος και φοβισμένος. Συνεχίσαμε προς την Πατησίων και φθάσαμε στο Μουσείο. Εκεί κάποιος υπάλληλος των τρόλεϊ ήταν μπλοκαρισμένος και οι αστυφύλακες του φώναζαν και τον έσπρωχναν. Ο Ντερτιλής κατέβηκε απ’ το τζιπ, κόλλησε το περίστροφό του στο στομάχι του ανθρώπου και τον φοβέριζε ότι θα τον σκοτώσει αν δεν εξαφανιστεί.
Μετά προχωρήσαμε προς τον ΟΤΕ όπου ευρίσκοντο αρκετοί πολίτες.
Ο Ντερτιλής έβγαλε το περίστροφό του και άρχισε να πυροβολεί χωρίς να μπορώ να διαπιστώσω αν χτυπήθηκε κανείς. Από τον ΟΤΕ γυρίσαμε πίσω και φθάσαμε στα Χαυτεία ακριβώς έξω από τον ΜΠΡΑΒΟ. Ενώ δεν είχαμε σταματήσει ακόμη, ο Ντερτιλής αντελήφθη πάνω από τον Κινηματογράφο “Αλάσκα” πολίτες που είχαν αποκλεισθεί. Κατέβηκε αμέσως από το αυτοκίνητό του και διέταξε τους ΛΟΚατζήδες να κάνουν έφοδο και να τους πιάσουν. Ο ίδιος έδινε διαταγές με το περίστροφο στο χέρι λέγοντας: “Βαράτε στο ψαχνό, πέντε παλιόπαιδα θα μας κάνουν ότι θέλουν;” Μετά από λίγο, οι ΛΟΚατζήδες κατέβασαν τριάντα περίπου άτομα και τους έβαλαν επάνω σε καμιόνια και τους πήραν.
Από το σημείο εκείνο φύγαμε και πήγαμε στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και Μάρνη, σε μια υπηρεσία της Χωροφυλακής. Το διαπίστωσα αυτό, γιατί μόλις κατέβηκε ο Ντερτιλής έτρεξαν οι Χωροφύλακες και τον υποδέχτηκαν.
Αυτός όμως τους είπε, σαν να τους μάλωνε, “τι φοβάστε ρε; Βαράτε στο ψαχνό, εγώ έκανα την αρχή.”. Τότε κατάλαβα ότι είχε μαθευτεί η πράξις του Ντερτιλή.
Μετά από μέρες με ρώτησε ο Ντερτιλής: “Θυμάσαι ρε, αυτόν που πυροβόλησα στο Πολυτεχνείο; Ε, τη γλύτωσε τελικά.”
Φυσικά ήταν προφανής ο σκοπός του, ήθελε να απαλύνει την τρομερή εντύπωση που μου είχε δημιουργήσει με τον φόνο που έκανε εν ψυχρώ και να τον λησμονήσω. Αλλά το φοβερό αυτό γεγονός θα το θυμάμαι σ’ όλη μου τη ζωή. Έκανα πως τον πίστεψα αλλά δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι ο νεαρός ήταν νεκρός. Πράγμα που το διάβασα αργότερα στις εφημερίδες.
Μετά από αρκετές μέρες μ’ έδιωχναν με δυσμενή μετάθεση στο Πολύκαστρο. Με κάλεσε ο Ντερτιλής και μου είπε: “Παιδί μου, δεν πρέπει να ξεχνάς ένα πράγμα, ότι στην Υπηρεσία μας ότι ακούμε και ,τι βλέπουμε μένει για την Υπηρεσία, δεν το λέμε αυτό ούτε στην μάνα μας.”
Κατάλαβα τι εννοούσε. Η μετάθεσή μου στο Πολύκαστρο γινόταν επειδή ήμουν προσωπικός οδηγός του Ντερτιλή. Την δικαιολόγησαν όμως ότι είχα σπάσει τον καθρέπτη του αυτοκινήτου του και για τιμωρία έπαιρνα την μετάθεση αυτή.
Επίσης, θέλω να προσθέσω ότι κατά την διάρκεια των γεγονότων του Πολυτεχνείου ο Ντερτιλής έλεγε συνεχώς σε όποιον συναντούσε, “βαράτε στο ψαχνό”. Έλεγε ακόμη σε μερικούς άλλους ότι: “Όταν δείτε τέσσερα, άτομα τον έναν να τον σκοτώνετε και τους τρεις να τους βάζετε στο καμιόνι”».
Αυτή δεν είναι μία απλή (ένορκη)κατάθεση αλλά ένα ντοκουμέντο. Από τον τότε οδηγό (ηλικίας 21 ετών) του πρωταίτιου της 21ης Απριλίου Νικολάου Ντερτιλή, που πρόσφατα (28 Ιανουαρίου 2013) έφυγε από τη ζωή-έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ο Αντώνης Αγριτέλλης, ο οποίος υπηρετούσε τότε τη στρατιωτική του θητεία, τόλμησε και μίλησε καθαρά, λίγομετά την πτώση του στρατιωτικού καθεστώτος, όταν όλα ακόμα ήταν «στον αέρα», αντικειμενικά υπήρχε φόβος για επανάκαμψη της «μπότας».
Ο νεκρός, στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Πατησίων (την επομένη της εισόδου του τανκ στο Πολυτεχνείο, στις 18 Νοεμβρίου 1973, σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια) ήταν ένα 20χρονο παλικάρι από τη Μυτιλήνη, ο ηλεκτρολόγος Μιχάλης Μυρογιάννης
Η ποινή και ο αναπτήρας
Στις 30 Δεκεμβρίου 1975 το Πενταμελές εφετείο Αθηνών, μετά από ακροαματική διαδικασία 2,5 μηνών και διάσκεψη 6 ημερών, εξέδωσε απόφαση με την οποία κήρυξε, τον Ντερτιλή, ένοχο ανθρωποκτονίας από πρόθεση του Μυρογιάννη και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και διαρκή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Το δικαστήριο είχε ζητήσει από τον Αντώνη Αγριτέλλη, να τους αναφέρει κάποιες συνήθειές του συνταγματάρχη Ντερτιλή και κατέθεσε ότι τον έστελνε να αγοράζει τσιγάρα Dunhill και να πηγαίνει για επιδιόρθωση τον «Ronson» αναπτήρα του, σε κατάστημα στη οδού Πανεπιστημίου, στην Αθήνα.
Ο Ντερτιλής επιχείρησε να αμφισβητήσει τα λεγόμενα του Αγριτέλλη, με το επιχείρημα ότι τότε δεν ήταν 45 χρονών (όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο οδηγός του) αλλά πενήντα δύο. Όμως εις εκ των μαρτύρων κατηγορίας, ο μετέπειτα δήμαρχος Νίκαιας και Πειραιά Στέλιος Λογοθέτης προσκόμισε στο δικαστήριο  μία απόδειξη επιδιόρθωσης αναπτήρα στο όνομα Ντερτιλής, ως επιβεβαίωση των λεγομένων του οδηγού.
Η μαρτυρία της μάνας

Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Μυρογιάννη, στις 18 Νοεμβρίου 1983, η μητέρα του, έγραψε στην «Ελευθεροτυπία»:
«Πριν 10 χρόνια , αυτή τη μέρα , είχα κι εγώ ένα παλικάρι , που έφυγε να πάει στο Πολυτεχνείο και από τότε δεν ξαναγύρισε . Θυμάμαι τα τελευταία του λόγια : « Μάνα , πόσο όμορφη είναι η ζωή . Μάνα , τι ωραία λόγια έχει ο Εθνικός μας Ύμνος»
Κι όταν του είπα , μη βγεις αγόρι μου σήμερα , μου απάντησε με το τραγούδι :
«Κράτα , μάνα , και θα γίνει το μεγάλο πήδημα , λευτεριά και ρωμιοσύνη είναι αδέρφια δίδυμα» .
Θυμάμαι και κάτι ακόμα : Εκείνο το πρωί όσες φορές έπαιρνα νερό , κι έβγαινα στην αυλή να ποτίσω τις γλάστρες με τα λουλούδια , έτρεχε και με φιλούσε . Τότε δεν μπορούσα να εξηγήσω το γιατί . Τα δεχόμουν όλα αμίλητη και περήφανη . Τώρα ξέρω γιατί . Τώρα που έχω μείνει με ένα χαρτί στο χέρι που λέει : «Διαμπερές τραύμα στο κεφάλι , βληθείς δια πυροβόλου όπλου , έξοδος εγκεφαλικής ουσίας» .
Κι όταν πια η μοναξιά , η πίκρα , ο πόνος , γίνονται αγανάκτηση , είναι σαν να ακούω τη φωνή του να μου λέει : « Μάνα , δεν πέθανα . Το αίμα μου σας ελευθέρωσε» .
Και τότε σκέπτομαι και ευχαριστώ όλους εκείνους που τον τίμησαν και τον τιμούν με οποιοδήποτε τρόπο . Και βλέπω τη μορφή της προτομής του , που βρίσκεται στη Μυτιλήνη , να μου χαμογελά»…

48 σχόλια:

  1. ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ,ΕΧΟΥΝ ''ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'' ΟΜΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΡΕ; Ο ΔΕΡΒΕΝΑΓΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΨΗΦΟΥ; ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΞΑΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ.

      Διαγραφή
  2. ΟΥΣΤ ΧΟΥΝΤΟΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟΜΕΝΕ ΧΙΤΛΕΡΙΣΚΟ ΠΟΥ ΠΕΤΙΕΣΑΙ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΩΜΟΦΩΛΙΑ ΣΟΥ
    ΚΑΙ ΚΡΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΤΕΡΙΚΟ ΣΩΛΗΝΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΩΛΙΑ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΟΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΟ. ΦΟΡΑΩ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΖΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΒΓΑΙΝΩ Κ ΤΟ ΛΕΩ ΔΗΜΟΣΙΑ. ΕΣΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΜΩΡΗ ΚΟΟΤΑΑΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ. ΠΕΣ ΤΟΠΟ Κ ΧΡΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.

      Διαγραφή
    2. ΠΑΡ ΟΤΙ ...ΑΦΡΙΣΕΣ ΘΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΣΤΙΧΑΚΙ.

      *Τα παντελόνια φίλε μου
      'ομορφα ειναι ρούχα.
      Ωραία ειν να τά φοράς
      μά δυσκολο να τα τιμάς*

      Διαγραφή
    3. ΤΟΠΟ Κ ΧΡΟΝΟ ΠΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΩ................

      Διαγραφή
    4. ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ.
      ΠΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ (....ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ....ΜΕΤΑ), ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ.
      ΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    5. ΝΙΑΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ.....................

      Διαγραφή
  3. ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ, ΟΠΩΣ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.
    ΕΜΠΛΕΞΕ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ....
    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΙ ΠΑΘΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ? ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ?ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΑΣΣΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΠΑΘΙΑ .............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ Η ΔΕΞΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.

      Διαγραφή
  6. Ο ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΙΝΑΙ .
    ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΨΕ ΠΡΩΤΟΣ ΕΠΩΝΥΜΑ.
    ΓΙΑ ΜΑΓΓΑΣ ΔΕ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΠΡΩΤΑ Ο ΑΛΛΟΣ, ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΩ
    ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΤΟ ....ΠΟΥΛΑΣ ΕΙΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ''ΣΧΕΔΟΝ'' ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ.ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ, ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ?ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ,-ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΠΛΑΚΑ ΕΚΑΝΕΣ....,ΑΛΛΑ Η Χ.Α. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ ,ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ........ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
    ΦΙΛΙΚΑ
    Ν.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ Ν.Σ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΝΟΜΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΓΑΙΝΩ Κ ΛΕΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ,ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ........
      ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ,-ΟΤΑΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ,-ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΙΣΤΙΚΟΙ,-ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ,ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΑΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ/ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΕΡΟ.ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΕΞΥΠΝΟΣ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΩ,ΑΛΛΑ ΣΤΑ 58 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΧΑΖΟΣΩΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΣΗΜΕΡΑ.ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.

      ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ

      Ν.Σ

      Διαγραφή
    3. Η ΓΕΝΙΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΕΣ ΤΑ ΑΛΛΟΥ.

      Διαγραφή
    4. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
      ΑΦΟΥ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΝΕΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
      ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ?
      ΕΑΝ ΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΑΘΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΣΕΒΕΣΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ.

      Διαγραφή
    5. ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ.................

      Διαγραφή
    6. ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΡΟΣΕΧΕ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΘΑ`ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΛΕΣ ΕΣΥ ΣΕ ΕΜΑΣ (ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΜΩΣ ΛΟΓΟΥΣ)
      Ν.Σ.

      Διαγραφή
    7. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ... ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΕΙ 'ΜΠΑΜ'.......

      Διαγραφή

  8. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ
    Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

    Ολόκληρη η ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστου Παρθένη, σχετικά με τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας και στελεχών της Χρυσής Αυγής.
    Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

    Οι συλλήψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο εκτέλεσης παραγγελίας, του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για ενέργειες, έρευνες και συλλήψεις, στο πλαίσιο τέλεσης του διαρκούς και κακουργηματικού χαρακτήρα εγκλήματος της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

    Η σχετική παραγγελία περιλαμβάνει επιπλέον και την παραπομπή των συλληφθέντων στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Η εκτέλεση της εισαγγελικής παραγγελίας ανατέθηκε στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, η οποία από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιεί ευρείας κλίμακας οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

    Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά είκοσι (20) άτομα. Συγκεκριμένα πρόκειται για πέντε (5) Βουλευτές, δεκατρείς (13) ιδιώτες-στελέχη του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή», καθώς επίσης έναν Ειδικό Φρουρό, που υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά και μία Ανθυπαστυνόμο, που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά.

    Πιο αναλυτικά, νωρίς σήμερα το πρωί, συνελήφθησαν στις οικίες τους:

    ο Γενικός Γραμματέας του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», Νικόλαος ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ στην Πεύκη Αττικής,
    οι Βουλευτές του ιδίου κόμματος, Ηλίας ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ στο Πικέρμι Αττικής και Ιωάννης ΛΑΓΟΣ στη Σαλαμίνα Αττικής,
    Επιπρόσθετα, οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ και Νικόλαος ΜΙΧΟΣ εμφανίσθηκαν και συνελήφθησαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

    Επιπλέον, από το πρωί, σε διάφορες περιοχές της Αττικής όπως, στον Πειραιά, το Κερατσίνι, τη Νίκαια, το Πέραμα και τον Κορυδαλλό, συνελήφθησαν δεκατρείς (13) ιδιώτες-στελέχη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων, ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας.

    Κανένας από τους συλληφθέντες δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

    Στις έρευνες που πραγματοποιούνται παρουσία εκπροσώπων της Δικαστικής Αρχής, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, στην οικία του συλληφθέντα Γενικού Γραμματέα του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή», ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς άδεια, καθώς και το χρηματικό ποσό 43.100 Ευρώ, πλήθος φυσιγγίων κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, υπολογιστές και USB.

    Στην οικία της Ανθυπαστυνόμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, πιστόλι ρέπλικα, μαχαίρι με σιδερογροθιά, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερεις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δυο χατζάρες, είκοσι φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες-δυναμιτάκια και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

    Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία.

    Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να συλληφθούν και τα υπόλοιπα δώδεκα (12) άτομα, που περιλαμβάνονται στην παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Χρήστος ΠΑΠΠΑΣ.

    Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ειδικός Φρουρός και η Ανθυπαστυνόμος που συνελήφθησαν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΜΕΡΟΣ 1ο20 Νοεμβρίου 2013 στις 9:02 μ.μ.

    To αποκαλυπτικό πόρισμα της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή


    Στη βάση της αρχής του 'απόλυτου ηγέτη", στα πρότυπα του Χίτλερ ήταν δομημένη η εγληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το πόρισμα του Αντεισαγγελέα Χαρ. Βουρλιώτη.

    Ακολουθεί ολόκληρο το πόρισμα :

    "Σε εκτέλεση της από 22.9.2013 παραγγελία σας για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διακρίβωση τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων και ειδικότερα της προβλεπόμενης στο άρθρο 187ΠΚ περί εγκληματικής οργάνωσης εκθέτουμε τα εξής:

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με το υπ. Αριθμ. Πρωτ. 3342/19/09/2013 έγγραφό του μας διαβίβασε το υπ. Αριθμ Πρωτ. 4003/173/315661/19/09/2013 έγγραφο της Δ/νς κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και σειρά δημοσιευμάτων διαφόρων εφημερίδων που αφορούν τη δραστηριότητα μελών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» η οποία (δραστηριότητα) κατά την υπουργική ως άνω αναφορά εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και εσωτερική ασφάλεια της χώρας, εκθέτει τη δημοκρατική παράδοση και το νομικό της πολιτισμό, αλλά και τις απορρέουσες από το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεσμεύσεις της.

    Προκειμένου να προέλθουν στη διακρίβωση της βασιμότητας των αναφερομένων περιστατικών και συνακόλουθα στην ενδεχόμενη υπαγωγή τους στις προβλέψεις της προειρημένης ποινικής διατάξεως ενεργήσαμε ό,τι κατά την κρίση μας θεωρήσαμε αναγκαίο για την ικανοποίηση των απαιτήσεων της προκείμενης διαδικασίας, η οποία εστιάζεται στη διαπίστωση των ενδείξεων εκείνων οι οποίες σε καταφατική περίπτωση δικαιολογούν την κίνηση του ποινικού κατασταλτικού μηχανισμού. Προς τούτο ελλήφθησαν καταθέσεις μαρτύρων, αναζητήθηκαν δε και επισυνάφθηκαν στον οικείο φάκελο σε διάφορα έγγραφα τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, περιλαμβανομένων και των σχετικών δημοσιευμάτων του τύπου. Όωπς συνάγεται από τη διάταξη του άρθρου 187ΠΚ, κατά την οποία «αριθμός 1. Με κάθειρξη μέχρι 10 ετών τιμωρείται όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από 3 ή περισσότερα πρόσωπα (οργάνωση) που επιδιώξει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στα άρθρα 207 (παραχάραξη), 208 (κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων), 216 (πλαστογραφία), 218 (πλαστογραφία και κατάχρηση ενσήμων), 242 (ψευδής βεβαίωση, νόθηση), 264 (εμπρησμός), 265 (εμπρησμός σε δάση), 268 (πλημμύρα), 270 (έκρηξη), 272 (παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες), 277 (πρόκληση ναυαγίου), 279 (δηλητηρίαση πηγών και τροφίμων), 291 (διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών), 299 (ανθρωποκτονία από πρόθεση), 310 (βαριά σωματική βλάβη), 322 (αρπαγή), 323 (εμπόριο δούλων), 323 Α (εμπορία ανθρώπων), 324 (αρπαγή ανηλίκων), 327 (ακούσια απαγωγή), 336 (βασμός), 338 (κατάχρηση σε ασέλγεια), 339 (αποπλάνηση παιδιών), 348 Α (πορνογραφία ανηλίκων), 351 (σωματεμπορία), 351 Α (ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής), 374 (διακεκριμένες κλοπές), 375 (υπεξαίρεση), 380 (ληστεία), 385 (εκβίαση), 386 (απάτη) …..», το συγκεκριμένο έγκλημα είναι διαζευκτικά ή υπαλλακτικά μικτό, αφηρημένης διακινδύνευσης, υπεφιλούς υποκειμενικής υπόστασης και προσβάλει το έννομο αγαθό της δημόσιας τάξης δηλαδή την κατάσταση ηρεμίας, ειρήνης και ευταξίας στην κοινωνία ενός κράτους, όπου πραγματόνται οι σκοποί της έννομης τάξης και δεν προσβάλλονται με βλάβη ή διακινδύνευση τα έννομα αγαθά (η ζωή, η προσωπική ελευθερία, η σωματική ακεραιότητα κτλ.) που προστατεύονται από αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στοιχεία της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος τούτου είναι ένα ποιοτικό (δομημένη ομάδα), ένα ποσοτικό (τρία ή περισσότερα άτομα) κι ένα χρονικό (διάρκεια δράσης). Συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης είναι η καθοδηγητική και κατευθυντήρια συμβολή στη δημιουργία της, ενώ ένταξη είναι η ενεργητική συμμετοχή στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες της ομάδας, με αποδοχή των σκοπών της. Η συγκρότηση είναι στιγμιαίο έγκλημα ενώ η ένταξη στην ομάδα είναι διαρκές έγκλημα και διαρκεί όσο διαρκεί η ιδιότητα του μέλους και η ύπαρξη της ομάδας ως εγκληματικής οργάνωσης, με την έννοια ότι τελείται σε καθημερινή βάση και εξακολουθεί όσο συνεχίζεται η παράνομη κατάσταση της εγκληματικής οργάνωσης και παράγεται έτσι προσβολή με αφηρημένη διακινδύνευση των προστατευόμενων από την έννομη τάξη έννομων αγαθών. Μέλος της οργάνωσης αυτής είναι εκείνος, που υποτάσσει τη βούλησή του στην οργάνωση χωρίς να είναι αναγκαία και η προσωπική συμμετοχή του στις κατ’ ιδίαν πράξεις της οργάνωσης. Δομημένη ομάδα είναι εκείνη που δεν σχηματίζεται περιστασιακά για τη διάπραξη ενός εγκλήματος αλλά συγκροτείται για να έχει διαρκή δράση. Υποκειμενικά απαιτείται δόλος κάθε μέλους να θέλει την ένταξή του στην οργάνωση και να έχει ως σκοπό τη διάπραξη περισσότερων από ένα κακουργημάτων που αναφέρονται στη διάταξη της πρώτης παραγράφου του άρθρου 187ΠΚ, ο ειδικός δε αυτός δόλος νοείται ενιαίος, δηλαδή τα μέλη να έχουν αποφασίσει ότι η δράση τους θα εκδηλωθεί σε βάθος χρόνου, με την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων και χωρίς να έχουν καταστρωθεί οι λεπτομέρειες των εγκλημάτων αυτών.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

  11. Στην προκειμένη περίπτωση από τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε και συγκεκριμένα, από τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάστηκαν εκτιμώμενες καθ’ αυτές και στο σύνολό τους, σε συνδυασμό με τα έγγραφα στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα εσωτερικά και εξωτερικά στοιχεία των επικοινωνιών διαφόρων προσώπων, προέκυψαν τα ακόλουθα:

    Η «Χρυσή Αυγή» πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας 1980 – 1990, με τη μορφή κλειστής ολιγάριθμης ομάδας ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών, με επικεφαλής τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, εξέδιδαν δε, το περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Σ τη συνέχεια η ομάδα αυτή μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό με την ονομασία «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Από το χρόνο αυτό διαχωρίστηκε το επιχειρησιακό από το πολιτικό τμήμα της οργάνωσης, με το πρώτο να αναλαμβάνει την εκτός γραφείων δράση δηλαδή τις βίαιες επιθέσεις εναντίον όσων η οργάνωση αυτή θεωρούσε εχθρούς. Σύμφωνα με και με τις προβλέψεις του καταστατικού της οργάνωσης στο οποίο μάλιστα ρητά ορίζεται ο διαχωρισμός του υπέρτερου επιχειρησιακού από το πολιτικό τμήμα, ηγετική ομάδα και των δυο τμημάτων ήταν η ίδια με την εξουσία, όμως, του αρχηγού να είναι απόλυτη, κατά το χιτλερικό δόγμα «Fuererprinzip» η προσταγή του οποίου προς ενέργεια ή η έγκρισή του σε ήσσονος σημασίας δράση ήταν ιερή και αδιαπραγμάτευτη. Κατά τις απόψεις των ανθρώπων της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» όσοι δεν ανήκουν στη «λαϊκή κοινότητα της φυλής» είναι υπάνθρωποι. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι ξένοι μετανάστες, οι Ρομά, όπως και όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη δε και άτομα με νοητικά ή κινητικά προβλήματα. Η βία για τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» είναι το μήνυμα και όχι το μέσον επίτευξης των όποιων επιδιώξεών τους. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Οργάνωσης είναι η στρατιωτική δομή, η απόλυτη ιεραρχία που ενδεχόμενη παραβίασή της επιφέρει σκληρές για τη σωματική ακεραιότητα έως απάνθρωπες και εξευτελιστικές για την προσωπικότητα του παραβάτη συνέπειες, η τυφλή υπακοή στις εντολές των ιεραρχικά ανωτέρω, η συνωμοτική και με προκαθορισμένους κανόνες δράση, η οποία εκδηλώνεται με αιφνιδιαστικές, βίαιες και μαζικές επιθέσεις από τα νεότερα ηλικιακά μέλη. Στις ομάδες αυτές συμμετέχουν επίλεκτα μέλη της οργάνωσης, πάντα με την καθοδήγηση ανώτερου στελέχους, με βάση καλά εκπονημένο σχέδιο, για την εκτέλεση του οποίου προσέρχονται συντεταγμένοι και με τον ίδιο τρόπο και ύστερα από εντολή του επικεφαλής της ομάδας αποχωρούν. Η στελέχωση των αποκαλούμενων «Ταγμάτων Εφόδου» γίνεται από άτομα που έχουν ιδιαίτερα σωματικά προσόντα, τα οποία έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα και υπό ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, που προσιδιάζουν την εκπαίδευση των ανδρών που υπηρετούν στις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Σημειωτέον ότι στις περισσότερες τις περί ης ο λόγος οργάνωσης είναι η επιλογή ατόμων με γνώσεις πολεμικών τεχνών. Η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση λαμβάνει χώρα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στη Μαλακάσα, τη Μάνδρα και τη Σαλαμίνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιούνται και διάφορα όπλα τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστη τοποθεσία. Κάθε τοπική οργάνωση διοικείται από «κλειστό» πενταμελές όργανο με επικεφαλής τον πυρηνάρχης και λαμβάνονται οι αποφάσεις που αφορούν την τοπική οργάνωση, ενώ παράλληλα λειτουργία και «ανοιχτό» πενταμελές όργανο στο οποίο ως προστάδιο ανάληψης διοικητικών καθηκόντων, τοποθετούνται στα δόκιμα και υποψήφια για την ένταξη τους μέλη εφόσον βέβαια αποδείξουν τις ικανότητές τους, που π ρέπει να είναι υψηλών απαιτήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. . Επίσης, τακτικές είναι οι ιδεολογικού προσανατολισμού επιμορφωτικές συναντήσεις των μελών στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης όπου δυο φορές την εβδομάδα αναλύονται θέματα σχετικά με τις απόψεις και τους στόχους της «Χρυσής Αυγής» από ειδικούς ομιλητές μεταξύ των οποίων υπάρχει και ανήλικος. Ο πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης είναι αυτός που αναφέρεται στο βουλευτή της περιοχής και ο τελευταίος στην ηγεσία της οργάνωσης από όπου λαμβάνει και την εντολή ή την τελική έγκριση. Όλες οι δράσεις των τοπικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα εντάσσονται σε ένα ενιαίο σχεδιασμό στρατηγικής, λήψης και εκτέλεσης των αποφάσεων από την ηγεσία του «Κινήματος», όπως αποκαλείται η εν λόγω οργάνωση από την ηγεσία και τα μέλη της. Η εντολή διαβιβάζεται από τον αρχηγό στον υπαρχηγό και σε συνέχεια από τον τελευταίο στους κατά σειρά κατώτερους στην ιεραρχία μέχρι την τελική υλοποίησή της. Στους κόλπους της κάθε τοπικής οργάνωσης λειτουργούν διάφορες ομάδες, με διαφορετική η κάθε μια αποστολή όπως η εκτέλεση επιθέσεων, η ιατροφαρμακευτική υποστήριξη των δραστηριοτήτων αυτών, με πλέον ανησυχητικό φαινόμενο τη στρατολόγηση και οργάνωση ομάδας ανηλίκων μελών της οργάνωσης. Με τη διάρθρωση αυτή και τον προδιαγραφόμενο τρόπο σχεδιασμού και ιεραρχικής δράσης, από το έτος 1987 άρχισαν να εκδηλώνονται επιθέσεις, κατ’ αρχάς εναντίον αλλοδαπών αλλά στη συνέχεια και μέχρι πρόσφατα και εναντίον ημεδαπών τους οποίους στοχοποίησε η οργάνωση ως άτομα με διαφορικές αντιλήψεις από τους ίδιους που έπρεπε να υποστούν τις συνέπειες της διαφορετικότητάς τους. Ετσι, σε εφαρμογή των καταστατικών «αρχών» και επιδιώξεων της εγκληματικής αυτής οργάνωσης διαπράχθηκαν στα πλαίσια της επιλήψιμης κατά τις προηγούμενες αναπτύξεις δραστηριότητάς της δεκάδες αξιόποινες πράξεις από τις οποίες ως σοβαρότερες μπορούν να επισημανθούν οι εξής περιπτώσεις:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΟΡΙΣΜΑ-ΜΕΡΟΣ 5ο ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ....20 Νοεμβρίου 2013 στις 9:22 μ.μ.



    1. Απόπειρα ανθρωποκτονίας με δράστη τον ..… ο οποίος με το υπ’ αριθμ. 3643/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κων Αθηνών παραπέφθηκε στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών

    2. Ανθρωποκτονία από πρόθεση και από κοινού με κατηγορούμενους τους ….. οι οποίοι με το υπ. Αριθμ. 3082/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κων Αθηνών παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

    3. Απόπειρα ανθρωποκτονίας και άμεση συνέργεια σε αυτή με κατηγορούμενους τους …. υπόθεση για την οποία περατώθηκε η κύρια ανάκριση.

    4. Ληστεία από κοινού με κατηγορούμενους τους .....

    5. Ληστεία από κοινού με κατηγορούμενους τους .....

    6. Έκρηξη κτλ με κατηγορούμενους τους .....

    7. Παραβάσεις σχετικές με εκκρηκτικές ύλες με κατηγορούμενους τους .....

    8. Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με κατηγορούμενους τους .....

    9. Διακεκριμένη διατάραξη κοινής ειρήνης κτλ. με κατηγορούμενους τους .....

    10. Απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και κατά συρροή με κατηγορούμενους τους ..... Οι οποίοι με την υπ. Αριθμ. 30481/3/5/2011 απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κιου Αθηνών παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

    11. Ανθρωποκτονία από πρόθεση με κατηγορούμενο τον Γ. Ρουπακιά.

    Εκτός όμως αυτών προέκυψε ότι το μένος κατά των μεταναστών δεν είναι το ίδιο αδιάκριτο έναντι αυτής της κατηγορίας προσώπων αφού σε πολλές περιπτώσεις αναθέτουν την πώληση στους τελευταίους διαφόρων ειδών και λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος των κερδών εξασφαλίζοντας στους ανθρώπους αυτούς την άνεση της ασφάλειας που έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα πρέπει να επισημανθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις που δεν αποκλείεται ο αριθμός τους να είναι μεγαλύτερος, άνδρες της ελληνικής αστυνομίας συνέδραμαν ή στην καλύτερη των περιπτώσεων ανέχονταν τα μέλη της οργάνωσης στη διάπραξη διαφόρων ποινικά επίμεμπτων πράξεων, στοιχείο που πρέπει να ελεχθεί ενδελεχέστερα. Κατόπιν όλων όσων προεκτέθεισαν προέκυψαν πλέον οι επαρκείς ενδείξεις που δικαιολογούν την κίνηση της π ροσείκουσας ποινικής δίωξης ειδικότερα για το προβλεπόμενο στο άρθρο 187ΠΚ έγκλημα (εγκληματική οργάνωση με τη μορφή της ένταξης σε αυτή, που είναι και διαρκές έγκλημα) εναντίον των προσώπων που διαλαμβάνονται στην κατάσταση η οποία επισυνάπτεται στο παρόν και αποτελεί ενιαίο και αναπόσπαστο μέρος αυτού".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό. Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα μας εξάρθρωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών. Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, το κύκλωμα δρούσε κυρίως στην περιοχή του Περισσού και ειδικότερα στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος, όπου προμήθευε στελέχη, μέλη της νεολαίας και εργάτες με σκληρά, ψυχοτρόπα κυρίως ναρκωτικά

    Τα μέλη της σπείρας ανέρχονται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών σε πάνω από 80 ενώ η δραστηριότητα τους ήταν πολύ έντονη το τελευταίο διάστημα, ιδαίτερα μετά την αλλαγή ηγεσίας στο ΚΚΕ. «Τον τελευταίο καιρό η κίνηση τριπλασιάστηκε. Στα γραφεία του ΚΚΕ πρέπει να έμπαιναν περίπου 10 κιλά ψυχοτρόπες ουσίες την εβδομάδα, τόσο μεγάλη ήταν η ζήτηση» δηλώνουν χαρακτηριστικά πηγές της ΓΑΔΑ.


    Οι ίδιες πηγές σημειώνουν τις συγκεκριμένες ουσίες που ήταν περισσότερο δημοφιλείς μεταξύ των στελεχών του Περισσού. Όπως αναφέρουν τη μεγαλύτερη απήχηση είχε το λεγόμενο «προλεταριάτο», συνδυασμός μεσκαλίνης και αιθέρα ενώ ακολουθούν η «φενάκη της πλουτοκρατίας», είδος οπιούχου και «το μούσι του Μαρξ», συνδυασμός κρακ και μεθαμφεταμίνης.


    Το επίσημο γραφείο Τύπου του ΚΚΕ αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός, καταδικάζοντας κάθε υπόνοια για ανάμειξη του κόμματος του Λαού ως κατευθυνόμενη από το Κεφάλαιο. Το «Κουλούρι» προσπάθησε επίσης να επικοινωνήσει προσωπικά με το νέο γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, όμως κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο καθώς όπως ανέφερε στενός του συνεργάτης ο κ. Κουτσούμπας τις τελευταίες 6 ώρες νομίζει πως είναι ποτήρι γεμάτο με χυμό πορτοκάλι και στέκεται ακίνητος ώστε να μη χυθεί.


    Τώρα πια οι έρευνες στρέφονται προς την κατεύθυνση των υπολοίπων δραστηριοτήτων της σπείρας, ενώ πληθαίνουν οι υποψίες πως το ίδιο κύκλωμα προμήθευε επίσης το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τους Οικολόγους Πράσινους, την ηγεσία της ΕΣΗΕΑ και τα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας. ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ*Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΘΥΜΑΤΑ.21 Νοεμβρίου 2013 στις 10:32 π.μ.

    ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ*: Γελοία η προσπάθεια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

    Με μια συγκλονιστική ανοικτή επιστολή - ανακοίνωση ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος, τοποθετείται στο «ναζιστικό μόρφωμα», όπως το χαρακτηρίζει, της Χρυσής Αυγής.

    Και διερωτάται: «Επρεπε να φθάσουμε στο αίμα για να καταθέσει ο Υπουργός όσα κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου; Αυτά δεν ήταν γνωστά; δεν ήταν δεδομένα; καθ'εαυτά δεν συνιστούσαν αδικήματα; είχαν αντιμετωπισθεί σαν αδικήματα; Αυτά δεν έδειχναν ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση; Τις ορδές των βαρβάρων δεν τις έβλεπαν; Τις εικόνες των σύγχρονων ΕΣ-ΕΣ που γυρνούσαν στους δρόμους για να τρομάξουν τους Έλληνες δεν τις είχαν δει;»

    Ολόκληρη η επιστολή του Σιατίστης Παύλου, έχει ως εξής:


    «Όταν την "Χρυσή Αυγή" την χαρακτήριζα «μαύρη νύκτα» δεν έψαχνα να βρω δύο λέξεις για να εντυπωσιάσω.

    Χρησιμοποίησα δύο λέξεις με στόχο να αποδώσω με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια αυτό που έβλεπα τότε με βάση την ιδεολογία, τις πρακτικές καθώς και την συνολική εμφάνιση του νεοναζιστικού μορφώματος, όσον αφορά την πραγματική ταυτότητα του και στάθηκα ιδιαίτερα απόλυτος και αυστηρός, όσον αφορά κάθε εναγκαλισμό της Χ.Α από χριστιανό η ιερωμένο.

    Τότε κάποιοι θεώρησαν υπερβολικούς τους χαρακτηρισμούς μου, νομίζω πλέον ότι κανείς δεν εμφιβάλλει για την ακρίβεια των λέξων.

    Πιθανώς όμως και αυτές ακόμη οι λέξεις σήμερα να υπολείπονται πλέον της αληθείας γιατί η δολοφονία, πρώτον εν ψυχρώ και δεύτερον κατόπιν εντολής, δεν παραπέμπει μόνο στην νύκτα, αλλά κυρίως στην κόλαση.

    Υπάρχει κάτι που με τρομάζει πιο πολύ από το έγκλημα. Είναι ο τρόπος του εγκλήματος. Η ψυχρότητα της εκτέλεσης. Ούτε ένα δάγκωμα της ψυχής, ούτε ένας προβληματισμός της τελευταίας στιγμής, ούτε η παραμικρή νύξη της συνείδησης, ενός υποτιθέμενου φιλήσυχου πολίτη;

    Ποια λοιπόν είναι η οργάνωση και πόσο κολασμένη είναι, που μπορεί να κάνει ένα «φιλήσυχο»πολίτη» σε αδίστακτο εγκληματία;

    Το έγκλημα ήταν αποτέλεσμα μιας λεηλατημένης από κάθε αξία και ισοπεδωμένης ψυχής η ήταν καρπός ενός φόβου απέναντι σε εκείνους που τον διέταξαν να σκοτώσει;

    Με την ύπαρξη τόσων ντοκουμέντων και μαρτυριών για τη σχέση του με την εγκληματική οργάνωση η προσπάθεια να παρουσιασθεί ότι έχει χαλαρή σχέση μήπως και αυτή είναι αποτέλεσμα μιας εντολής η και ενός φόβου για την δική του την ζωή;

    Αλλά και η γελοία προσπάθεια των βουλευτών της Χ.Α να αποτινάξουν από πάνω τους και τον άνθρωπο και το έγκλημα δεν οδηγεί τον ταλαίπωρο και δυστυχή εγκληματία να καταλάβει ποια τύχη τον περιμένει και τον ίδιο;

    Και τα ερωτήματα συνεχίζονται: Άργησε η πολιτική ηγεσία να αντιληφθεί τι είναι η Χρυσή Αυγή η σιώπησε εν γνώσει της, έχοντας άλλες σκέψεις στο πίσω μέρος του εγκεφάλου της;

    Αν άργησε, τότε είναι επικίνδυνη για τον τόπο λόγω αδυναμίας και ανικανότητος να συλλάβει την κρισιμότητα των στιγμών και να αξιολογήσει τα δεδομένα.

    Αν σιώπησε ένοχα γιατί νόμιζε ότι μπορεί να διαχειρισθεί το πρόβλημα, τότε θυσιάζει την πατρίδα στα πολιτικά της παιγνίδια.

    Έπρεπε να φθάσουμε στο αίμα για να καταθέσει ο Υπουργός όσα κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου; Αυτά δεν ήταν γνωστά; δεν ήταν δεδομένα; καθ'εαυτά δεν συνιστούσαν αδικήματα; είχαν αντιμετωπισθεί σαν αδικήματα;

    Αυτά δεν έδειχναν ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση; Τις ορδές των βαρβάρων δεν τις έβλεπαν; Τις εικόνες των σύγχρονων ΕΣ-ΕΣ που γυρνούσαν στους δρόμους για να τρομάξουν τους Έλληνες δεν τις είχαν δει;

    Αυτές οι εμφανίσεις οι ομαδικές και ο τρόπος τους, δεν πιστοποιούσαν ότι πρόκειται για παραστρατιωτική οργάνωση.

    Η διαφαινομένη αποφασιστικότητα του Υπουργού και της Πολιτείας θα έχει συνέχεια και συνέπεια η είναι ένα πυροτέχνημα λόγω του εκτάκτου των γεγονότων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ Κ ΤΟ ΠΑΣΟΚ; ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ; ΓΙΑ ΤΗΝ MARFIN; ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ 2 ΝΕΩΝ ΣΤΟ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ; ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑΖΙΣΜΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΥΚΛΩΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΕΣΦΑΞΑΝ Κ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. ΝΤΡΟΠΗ Κ ΑΙΣΧΟΣ.... Κ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ Κ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

      Διαγραφή
  16. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ*ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ?21 Νοεμβρίου 2013 στις 10:35 π.μ.

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ.........

    Βλέπετε δεν μας έχει πείσει η πολιτική ηγεσία ότι μπορούμε να της έχουμε εμπιστοσύνη.

    Πόσες φορές ακούσαμε από υπεύθυνα, υποτίθεται, πολιτικά χείλη ότι «το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο», αλλά αυτό δεν ακούμπησε ούτε το δέρμα;

    Το ακόμη θλιβερότερο. Η διχοστασία της πολιτικής ηγεσίας και η απουσία καθαρού πολιτικού λόγου, η αδυναμία συνεννόησης σε μια τόσο κρίσιμη ώρα, δείχνει μια πολιτική ηγεσία ανάξια της πατρίδος και των περιστάσεων.

    Ευρισκόμενος αυτές τις ημέρες εις την πατρικήν οικίαν λόγω ασθενείας άκουσα τον αρχηγίσκο του ναζιστικού μορφώματος να μιλάει με τόση αηδία για το Κοινοβούλιο και για το πολίτευμα, με το γνωστό του χιτλερικό παραλήρημα.

    Διερωτώμαι: Δεν τον άκουσε κανένας εισαγγελικός λειτουργός.

    Δεν συνιστούν οι λόγοι του προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος; Ποια αγωγή δίνει στα νέα παιδιά, τα οποία στερημένα ουσιαστικής παιδείας και από το σχολείο και από την οικογένεια γίνονται μα άμορφη μάζα από την οποία θα επιλέγονται οι αυριανοί εκτελεστές;

    Δυο λόγια ακόμη γι'αυτούς που ψήφισαν τον Ναζισμό. Ίσως δεν ξέρατε. Ίσως παρασυρθήκατε; Τώρα καταλάβατε; Τώρα ξυπνήσατε; Τώρα δεν μπορείτε να επικαλείσθε ούτε την άγνοια, ούτε την διαμαρτυρία, ούτε την απόγνωση.

    Μεγαλύτερη απόγνωση από το Ναζισμό δεν υπάρχει. Αλλοιώς ετοιμασθείτε να κλάψετε και το δικό σας το παιδί!
    Γιατί ο Ναζισμός δεν έχει φίλους, έχει μόνον θύματα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τότε ο Ντερτιλής, που μόλις είχε αντιληφθεί το επεισόδιο, έβγαλε από το μπουφάν του το περίστροφό του και πυροβόλησε χωρίς να πολυσκεφθεί. Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο. Έμεινε επί τόπου ακριβώς στην διασταύρωση Πατησίων και Στουρνάρα, προς την πλευρά της Ομόνοιας. Εγώ φαντάστηκα ότι του έριξε στα πόδια και περίμενα να κινηθεί. Όταν όμως είδα να σχηματίζεται μια λίμνη από αίμα και μια μικρή άσπρη λιμνούλα από μυαλά, κατάλαβα ότι τον πυροβόλησε στο κεφάλι και ήταν ήδη νεκρός.21 Νοεμβρίου 2013 στις 10:42 π.μ.

    ΕΠΙ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠ ΑΥΤΟΥ ΡΕ ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΩΡΑΙΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.......... ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 2013, ΛΥΠΑΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ *KOULOURI.COM* ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ...ΧΙΤΛΕΡ21 Νοεμβρίου 2013 στις 3:46 μ.μ.

    ΒΡΕ ΚΟΥΤΟΡΝΙΘΙ ΠΟΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΚΕ?
    ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΝΤΙΠ ΕΙΣΑΙ?
    ΤΟ*ΚΟΥΛΟΥΡΙ*ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΗΣΑΤΕ ΣΑΝ ΧΑΝΟΙ ?
    ΨΑΞΤΕ ΤΑ ...ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΑΜΟΛΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ... ΚΟΥΦΙΕΣ.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ* Α .. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
    ΑΛΛΟ ΠΛΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ * ΚΟΥΛΟΥΡΙ* ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΣ.ΤΙ ΛΕΤΕ?

    ΠΑΡΤΕ(ΝΑ ΧΕΤΕ ΤΩΡΑ ) ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ *koulouri.com*ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ....


    """"""Συγχαρητήρια στον Νίκο Μιχαλολιάκο έδωσε ο Αδόλφος Χίτλερ

    Δημοσιεύτηκε στις 18 Σεπτεμβρίου, 2013

    Θερμά συγχαρητήρια έδωσε ο Αδόλφος Χίτλερ στον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής Νικο Μιχαλολάκο, σε επικοινωνία που είχαν μέσω τηλεφώνου, λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από μέλος της ναζιστικής συμμορίας.

    Ο θεμελιωτής του ναζισμού τόνισε πως είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τους χειρισμούς του κ. Μιχαλολιάκου σε θέματα μίσους, προπαγάνδας και εξαγοράς δημοσιογράφων, εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο, ο ίδιος έκρινε ως περιορισμένο τον αριθμό δολοφονικών επιθέσεων από μέλη της Χρυσής Αυγής: «Το να μαχαιρώνεις μερικούς ταλαίπωρους μετανάστες από δω κι από κει δεν υποδεικνύει οργάνωση σοβαρού ναζιστικού μορφώματος. Δεν θα πάρετε ποτέ την εξουσία έτσι. Πώς ελπίζετε να οργανώσετε πογκρόμ και γενοκτονίες στο μέλλον;» τόνισε στον ομόλογό του ο Χίτλερ για να συμπληρώσει ωστόσο πως μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα ελπίζει να δει μια πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή που δεν φοβάται να μισεί.

    «Άλλωστε δεν έχετε κανένα ρεαλιστικό λόγο να φοβάστε πως θα κηρυχθείτε παράνομοι» δήλωσε ο φριχτός άνδρας προτού επιστρέψει στην κόλαση.""""""


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. α)καποιοι δεν μπορουν να διανοηθουν οτι αυτοι τους οποιους υπηρετησαν και τους βολεψαν σε δουλειες και καποτε τους ακολουθουσαν κουνωντας μαλιστα και τα σημαιακια της αλλαγης,εφτασαν την χωρα σε αυτο το σημειο.δικαιωμα σαφως του καθενος να πιστευει το οτιδηποτε αλλα καποιοι και ειναι πολλοι απλα δεν δικαιουται δια να ομιλουν γιατι απλουστατα ειναι απαιδευτα καλοβολεμενοι απο το δημοκρατικο συνταγματικο τοξο.η περιοχη μας αλλωστε φημιζεται για το ποσους και που εχει καβαντζωσει θεσεις στο δημοσιο.τα 8/10 στο δημοσιο ειναι απο πελλοπονησο και απο τα μερη μας.β)ας υποθεσουμε οτι οι χρυσαυγιτες ειναι παραπλανημενοι που ψηφιζουν και υποστηριζουν πολιτικους που εχουν σαν ιδεολογια οσους σκοτωσαν συμπατριωτες μας στην κατοχη κτλ. τι ειναι ομως και οσοι ψηφιζουν και υποστηριζουν τα αριστερα κομματα της αντιπολιτευσης,αυτους που λενε τα ιμια με την ξενη τους ονομασια;που μαζευτηκαν με επισημη ανακοινωση της τ.ο της συρου να συμπαρασταθουν στον δρακοτερας της παρου;που εκαναν επερωτηση στην βουλη για ποιον λογο οι κατηγορουμενοι της μαρφιν,αποκαλουνται κατηγορουμενοι χωρις να εχουν δικαστει μιας και υπαρχει το τεκμηριο της αθωωοτητας,οταν στην περιπτωση της χρυσης αυγης απο το πρωτο δευτερολεπτο τους καταδικασαν ως εγκληματικη οργανωση;που καποτε και υπαρχει στην 8η εκδοση του επισημου κομματικου εντυπου του περισσου.συνθηκολογησαν με τον χιτλερ και τα σπασανε στην πορεια οταν ο χιτλερ επιτεθηκε στην μαμα κομμουνιστικη ρωσια;που ακουγεται ακομα και τωρα συχνα πυκνα το συνθημα για τον μελιγαλα οπου σφαγιαστηκαν χιλιαδες ατομα και αναμεσα τους και μικρα παιδια;που οι μπροστινοι της γενιας του πολυτεχνειου εγιναν υπουργοι και βολεφταδες; γ)τι ειδους δημοκρατια ειναι αυτη και ποιο το δηθεν συνταγματικο τοξο,που δεν εχει κανει ουτε ενα δημοψηφισμα,που δεν τολμαει να ανοιξει τον φακελο της κυπρου να δουμε τελικα ποιος φταιει και αν φταιει η χουντα που ολοι παπαγαλιζουν,που αυθαιρετα υπεγαψαν υποδουλωση τουλαχιστον οικονομικη στην τροικα,που εχουν εξαιρεσει απο τις φορολογιες και οσα ολοι μας πληρωνουμε τους εβραιους,που δεν κανουν εξεταστικες επιτροπες για χιλιες δυο παρανομιες οπως μνημονιο.υποβρυχια,siemens,που οι καναλαρχες εχουν αναλαβει ολα τα μεγαλα εργα,που δεν εχουν δουλεια 1.500.000 ατομα,που αυτοκτονησαν τουλαχιστον 5.000,που παιδια υποσιτιζονται και αλλα που πεινανε και που μπορω να καθομαι να γραφω χιλιαδες αλλα παραδειγματα και αντι να σκεφτεσται και να ασχολεισται προς αυτην την κατευθυνση,στρουθοκαμηλιζεται με την χρυση αυγη. κλεινοντας σας λεω οτι δεν υπαρχει φασισμος κυριοι στην χωρα αυτη περαν του κοκκινου φασισμου που δολοφονει πισωπλατα και υπουλα γιατι δεν εχει τα κοτσια για διαλογο.το εκανε τοσα χρονια αλλωστε η κοκκινη πλευρα με τις συνιστωσες τις και τις παραφυαδες της.τοσα ονοματα δολοφονημενων στο ονομα της επαναστασης,του αγωνα και αλλων λοιπων δικαιολογιων.ψηφισα χρυση αυγη και ποτε τους πρασινοφρουρους για να με διορισουν,την ψευτικη και ανθελληνικη αριστερα και την νουδουλα των προδοτων.επωνυμα και παντελονατα σας γραφω το ονομα μου και οχι με αρχικα και λοιπα κολπακια. Νικολαος Μαλλισιωβας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΞΟΧΟ ΚΑΙ ΑΘΩΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΜΕ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ.

    *ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ
    ΒΓΗΚΑΝΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙΑ*.

    Μία κλώσσα στη φωλιά της
    κάθεται πάνω στ' αυγά της
    τα γυρίζει τα θερμαίνει
    τα πουλάκια περιμένει,

    τσίου κάνει το πουλάκι
    και κουνιέται τ' αυγουλάκι
    μα η κλώσσα ευθύς τα σπάει
    να βγουν έξω τα βοηθάει,

    μέσα από τα αυγουλάκια
    βγήκανε κοτοπουλάκια
    και η κλώσσα τα μαζεύει
    στις φτερούγες τα ζεσταίνει,

    μοιάζουν χνουδωτά μπαλάκια
    με μικρούλια ποδαράκια
    κι όλο τρέχουν πάνω κάτω
    πίνουν και νερό απ' το πιάτο,

    και τα βγάζει η μαμά τους
    μέσα από τη φωλιά τους
    για να φάνε σκουλικάκια
    να χορτάσουν με σποράκια,

    καλώς ήρθατε πουλάκια
    λένε όλα τα ζωάκια
    και η κλώσσα καμαρώνει
    υπερήφανα φουσκώνει,

    η γατούλα το σκυλάκι
    κι ένα άσπρο προβατάκι
    έτρεξαν για να τα δούνε
    τα πουλάκια να χαρούνε,

    μα ο κόκκορας φωνάζει
    κίνδυνος μας πλησιάζει
    ένα καφετί γεράκι
    κάθεται σ' ένα κλαδάκι,

    γρήγορα η κλώσσα κράζει
    τα πουλάκια της σκεπάζει
    και τα κρύβει στα φτερά της
    εκεί μέσα στη φωλιά της.

    Για την αντιγραφή
    Σήφης Σταλινάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. εγω με την σειρα μου σε παραπεμπω στην σοφοτατη λαικη παροιμια το ''οσα δεν φτανει η αλεπου''.επι των ελαχιστων που ανεφερα εχεις να πεις μιση λεξη ή κανεις τουμπεκι ψιλοκομμενο και αλλα λογια να αγαπιομαστε.οσο για τις κοτες και τα κοτοπουλα ξερουν ολοι ποιοι φορανε κουκουλες,εχουν ασυλα και καλυψεις νομικες απο κοινοβουλευτικα κομματα και σκοτωνουν υπουλα και πισωπλατα.κοκκινο χρωματακι εχουν,που δεν απεχει πολυ απο το ροζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΣ 11.56
    ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ?????
    ΑΝ ΝΑΙ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ????? ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΙΤΡΙΝΟΥΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΣΟΥ????
    ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. με μισολογα εγω δεν τα πηγαινω καλα,οπως και... με ποιηματακια που παραπεμπουν σε μηνυματακια,που διαβαζουν τα παιδακια και κανουν τα κοτοπουλακια και... και... και... τα ιδανικα τα δικα μου ειναι ΠΑΤΡΙΔΑ,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!αλλοι εδω μεσα με το που ανεφερα πραγματα που σχετιζονται με τα ιδανικα μου,με χαρακτηρισαν φασιστα και αλλα ειρωνικα.τουλαχιστον εγω δημοσια ανεφερα το ονομα μου και δεν τιτιβιζω ως ανωνυμος μαγκακος.επειδη ερωτοαπαντησες για το ποια ειναι τα ιδανικα μου με την λεξη κριμα.σου εδωσα κατατοπιστικοτατη απαντηση πιστευω για το ποια ιδανικα πρεσβευω,σου αρεσουν δεν σου αρεσουν και οχι τα κοκκινοκιτρινα που με χρεωσες και σου απαντω οτι η λεξη ''κριμα'' θα στοιχειωσει παρα πολλους αλλα τοτε μηπως θα ειναι πολυ αργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. επισης παραθετω το παρακατω κειμενο που δεν ειναι δικο μου αλλα ταυτιζομαι πληρως. <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  26. Μια συνήθης και πολύ αποτελεσματική μέθοδος σπίλωσης, συκοφάντησης και απαξίωσης ενός ιδεολογικού, πολιτικού και συνειδησιακού αντίπαλου, είναι η ταύτιση του κοινωνικού του προσώπου, του ήθους και της διαλεκτικής του, με έννοιες που μέσω των θεαματικών μέσων και της πληροφοριακής προβοκάτσιας, έχουν δαιμονοποιηθεί και περιθωριοποιηθεί, προβαλλόμενες μέσω χαλκευμένων παραμέτρων και μιας αντεστραμμένης πραγματικότητας.

    Έτσι λοιπόν η πίστη και η λατρεία σε έννοιες και ιδέες, ο ασπασμός αρχών και ιδανικών και τέλος οι πρακτικές και οι εκδηλώσεις που διέπονται από ήθος και δικαιοσύνη, ηθελημένα διαστρεβλώνονται και παρερμηνεύονται καταλήγοντας μέσω μιας πρισματικής διαδικασίας παραμόρφωσης, σε γενικευμένο αρνητισμό. Επίσης απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, κυρίως από πρόσωπα που σχετίζονται με το πνεύμα και την διανόηση, του τύπου αναχρονισμός, οπισθοδρόμηση, συντηρούν και ενισχύουν το όλο σκηνικό του γενικευμένου εξοστρακισμού λόγων, πράξεων και προσωπικοτήτων.

    Είναι πλέον αναγκαιότητα της σύγχρονης ψευδούς δημοκρατίας,, προκειμένου να στηρίξει καλλίτερα και πλέον εμπεριστατωμένα τον πόλεμο εναντίον των ουσιαστικών και όχι των πλασματικών εχθρών της, που μέσω της αληθινής επαναστατικής (όχι δια των όπλων, αλλά δια της διαλεκτικής) διαδικασίας κλυδωνίζουν και αποκαλύπτουν την εξουσιαστική της αθλιότητα θέτοντας σε οξύ κίνδυνο τα συμφέροντα και τα ωφελήματα του βδελυρού και σαθρού καθεστώτος, η κοινωνική απομόνωση και ο παραγκωνισμός, η απαξιωτική κατηγοριοποίηση τους βάσει ταυτοτήτων, εκ των προτέρων προβεβλημένων και ταυτισμένων με αντικοινωνική και εγκληματική συμπεριφορά.

    Μια κοσμοθεωρία, ένα σύστημα διαχρονικών αξιών, πίστης και ιδανικών, μπορεί να περιβληθεί και να ταυτιστεί με ένα χαρακτηρισμό, ή ταυτότητα που αυτομάτως να επιφέρει την συνολική του αμφισβήτηση και απόρριψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΚΡΙΜΑ.... ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ...ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΣΤΩ ΤΟΞΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ .
    ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ?ΑΣ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΝΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΑΘΩΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.
    ΕΓΩ ΕΠΙΜΕΝΩ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΑΘΩΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙΑ.

    Ο γάιδαρος

    Ήταν ένας γάιδαρος με μεγάλ’ αυτιά
    το παχνί δεν τ’ άρεσε, ήθελ’ αρχοντιά

    Ήθελε η μούρη του να φορέσει σέλα
    και να καμαρώνεται με το σύρε κι έλα

    Στο δρόμο που επήγαινε είδε μι’ αλεπού
    γάιδαρε, τον ρώτησε, για πού, για πού, για πού

    Δε σου λέω, αλεπού, τι δρόμο θε να πάρω
    την κακή τη σκέψη σου την ξέρω κυρα-Μάρω

    Για την αντιγραφη
    Σήφης Σταλινάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. συνεχιζω και εγω και ασε τις ειρωνειες γιατι σε εμενα ανωνυμα πισω απο πληκτρολογια δεν μου λενε τιποτα.σε παραπεμπω λοιπον να παρακολουθησεις την δραματικη τραγωδια ''ο κωλοτρυπιδης υποτακτικος νενεκος'' που περιγραφει εναν υποταγμενο νεοελληνα που για την ελευθερια της παπαροεκφρασης και καλα και στο ονομα του φρεντο καπουτσινο και του εσπρεσσο,ξεχασε προγονους,ηθη,εθιμα,παραδοσεις,ιστορια,αρχες,αξιες και τοσα αλλα.αφιερωμενο και το ''αχ κουνελακι,κουνελακι...''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΩΡΑΙΑ ΖΩΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ Κ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ. Η ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΕΙ ΣΤΑ ΖΩΑΚΙΑ Κ ΣΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙΑ Η ΘΑ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΕ ΥΒΡΕΙΣ. ΥΓ: ΡΕ ΣΥ ΜΑΛΛΙΣΙΩΒΑ, ΑΝ ΛΕΓΕΣΑΙ ΕΤΣΙ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΣΥ ΞΑΦΝΙΚΑ. ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΞΕΙ ΤΡΕΛΗ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΕΔΩ Κ ΚΑΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Κ ΕΠΑΘΑΝ ΚΟΚΟΜΠΛΟΚΟ. ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή