Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Συνελήφθη,, 31χρονος , έμπορος ναρκωτικών, στο Κάστρο Βοιωτίας




Συνελήφθη, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, 31χρονος ημεδαπός, έμπορος ναρκωτικών, στο Κάστρο Βοιωτίας
Μετά από διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αποθήκη και δύο οικίες του δράστη, κατασχέθηκαν πάνω από -22- κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, κυνηγετικό όπλο, κροτίδες, φωτοβολίδες κ.α.....

Τα κέρδη που θα αποκόμιζε από την πώληση των ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης που κατασχέθηκαν, εκτιμάται ότι θα υπερέβαιναν τις -67.000- ευρώ
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 31χρονος ήταν καλλιεργητής φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, που είχε εντοπιστεί τον περασμένο Αύγουστο σε αγροτική περιοχή στο Στροβίκι Βοιωτίας
Συνελήφθη, χθες (02-11-2013) το μεσημέρι στο Κάστρο Βοιωτίας, 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια, κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή κροτίδων και φωτοβολίδων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 31χρονος συνελήφθη την ώρα που εισερχόταν σε αποθήκη που διατηρεί στην περιοχή Κάστρο Βοιωτίας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό της αποθήκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (21) κιλών και (383) γραμμαρίων, υπό καθεστώς αποξήρανσης και απλωμένες σε διάφορα σημεία του δαπέδου της αποθήκης,
  • έξι (6) ρολά απορροφητικού χαρτονιού δαπέδου, στα οποία ήταν τοποθετημένες οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών προς αποξήρανση,
  • πέντε (5) φελιζόλ με τρύπες στο εσωτερικό τους, τα οποία ο δράστης χρησιμοποιούσε ως φυτώριο για την αρχική καλλιέργεια των σπόρων κάνναβης.
Σε διαδοχικές νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε δύο οικίες του 31χρονου, στις περιοχές του Κάστρου και του Σαράντι Βοιωτίας, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους ενός (1) κιλού και (21) γραμμαρίων,
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα,
  • επτά (7) κυνηγετικά φυσίγγια,
  • δεκαέξι (16) κροτίδες και
  • δέκα (10) φωτοβολίδες,
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε, επίσης, ένα κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένη κάρτα sim , που βρέθηκε στην κατοχή του 31χρονου, ως μέσο διευκόλυνσης διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.
Τα κέρδη που θα αποκόμιζε ο δράστης από την πώληση των ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης που κατασχέθηκαν, εκτιμάται ότι θα υπερέβαιναν τις - 67.000 - ευρώ.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς ήταν καλλιεργητής φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, που είχε εντοπιστεί τον περασμένο Αύγουστο σε αγροτική περιοχή στο Στροβίκι Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα, την 15-08-2013, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ (8) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους τριών (3) περίπου μέτρων το καθένα, μετά πλήρους ριζικού συστήματος και ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους (92) γραμμαρίων.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί μεθαύριο Τρίτη (05-11-2013) ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου