Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Οδηγίες για την αίτηση μέσω του taxisnet για το επίδομα θέρμανσης

Μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής που είναι διαθέσιμη στο κοινό πρέπει να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι τις αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης....

Η εφαρμογή λειτουργεί από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, η ηλεκτρονική εφαρμογή για την συμπλήρωση και την υποβολή των αιτήσεων είσπραξης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr, από όπου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να «κλικάρουν» στην επιλογή «Υποβολή Αίτησης Επιδόματος Θέρμανσης» που βρίσκεται κάτω από τον τίτλο «Υπηρεσίες προς πολίτες».

Οι κωδικοί πρόσβασης

Αμέσως, μόλις επιλέξετε την εφαρμογή, θα κληθείτε να πληκτρολογήσετε τo όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό(password) που έχετε για την πρόσβασή σας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του συστήματος TAXISNET, προκειμένου να εισέλθετε κανονικά στην εφαρμογή.

Εάν δεν διαθέτετε κωδικούς πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISNET μπορείτε να συνδεθείτε με την εφαρμογή χρησιμοποιώντας ως όνομα χρήστη (username) τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) σας και ως κωδικό (password) τον αριθμό ειδοποίησης ενός εκ των εκκαθαριστικών σημειωμάτων φόρου εισοδήματος των τελευταίων 5 ετών.

Με την είσοδό σας στην εφαρμογή θα εμφανιστούν 2 νέες επιλογές. Η πρώτη επιλογή είναι αυτή που αφορά στην «αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης» για την περίοδο 2013-2014. Για να εισέλθετε στη φόρμα συμπλήρωσης της αίτησης πρέπει να «κλικάρετε» στον γκρίζο ορθογώνιο χώρο που αναγράφει τη φράση «Υποβολή/Διαχείριση αίτησης».

Διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής της αίτησης

Μόλις επιλέξετε «Υποβολή/Διαχείριση αίτησης» θα εισέλθετε σε μια άλλη ιστοσελίδα στην οποία αναγράφονται κάποιες πληροφορίες για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί από τη στιγμή που θα αποστείλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας. Συγκεκριμένα αναγράφονται οι ακόλουθες οδηγίες:

«Πατήστε για να συμπληρώσετε την αίτησή σας και να την υποβάλετε. Εάν η αίτησή σας εγκριθεί θα λάβετε απάντηση με τα λίτρα πετρελαίου που αντιστοιχούν στην κατοικία σας, διαφορετικά θα σας επιστραφούν οι λόγοι απόρριψης της αίτησης. Εάν εγκριθεί και έχετε ήδη λάβει μέρος του επιδόματος θέρμανσης από προηγούμενες αιτήσεις, το υπόλοιπο θα μεταφερθεί στη νέα κατοικία αφού επανυπολογιστεί με βάση το ποσοστό του επιδόματος που έχετε ήδη λάβει».

Δίπλα από τις οδηγίες υπάρχει ένας ακόμη γκρίζος ορθογώνιος χώρος που αναγράφει τη φράση «Συμπλήρωση Αίτησης». Δεν έχετε παρά να «κλικάρετε» πάνω σ' αυτή τη φράση για να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο, το οποίο είναι επίσης ενημερωτικό. Η νέα ιστοσελίδα που θα εμφανιστεί στην οθόνη σας περιέχει πληροφορίες για τις συνέπειες που θα υπάρξουν εάν υποβάλετε ψευδή στοιχεία με την αίτησή σας, εάν εισπράξετε επίδομα θέρμανσης ενώ δεν το δικαιούστε ή αν εισπράξετε επίδομα μεγαλύτερο αυτού που δικαιούστε. Το αναγραφόμενο κείμενο σας ενημερώνει απλά ότι:

- Εάν υποβάλετε ψευδή στοιχεία στην αίτησή σας θα διωχθείτε ποινικά για υποβολή ψευδούς δηλώσεως.

- Σε περιπτώσεις μη νόμιμης είσπραξης επιδόματος θέρμανσης ή είσπραξης ποσού επιδόματος μεγαλύτερου του δικαιούμενου ή είσπραξης προκαταβολής χωρίς να προκύπτει από την προβλεπόμενη διασταύρωση των στοιχείων η αγορά πετρελαίου θέρμανσης, το αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό θα καταλογιστεί σε βάρος σας, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ή του νομίμως εξουσιοδοτημένου απ΄ αυτόν οργάνου και θα επιδιωχθεί να εισπραχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Αμέσως μετά θα πρέπει να «κλικάρετε» μέσα στο τετραγωνίδιο που υπάρχει δίπλα από τη φράση: «Δηλώνω υπεύθυνα ότι όλα τα στοιχεία της αίτησης που πρόκειται να υποβάλλω είναι αληθή». Μόνο εφόσον επιλέξετε το τετραγωνίδιο αυτό θα σας επιτραπεί στη συνέχεια να προχωρήσετε στη συμπλήρωση της αίτησης.

Τα τέσσερα βήματα

Αμέσως μετά μπορείτε να ξεκινήσετε τη συμπλήρωση της αίτησης ακολουθώντας τα εξής βήματα:

1ον Επιλέξτε εάν επιθυμείτε ή όχι να λάβετε ως προκαταβολή το 25% του επιδόματος που δικαιούστε. Αν επιλέξετε «ναι», τότε μέσα σε διάστημα ημερών από την οριστική υποβολή της αίτησης θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό το 25% του επιδόματος που σας αναλογεί με βάση την «κλιματική»-γεωγραφική ζώνη στην οποία κατοικείτε και τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας σας. Αν επιλέξετε «όχι», τότε για να αρχίσετε να εισπράττετε σταδιακά το επίδομα θα πρέπει κάθε φορά να προηγείται η προμήθεια κάποιας ποσότητας πετρελαίου θέρμανσης.

2ον Απαντήστε εάν κατοικία σας ανήκει σε πολυκατοικία ή σε κτίσμα πολλαπλών κατοικιών. Σε περίπτωση που διαμένετε σε πολυκατοικία ή σε κτίσμα πολλαπλών κατοικιών όπου η κατανάλωση πετρελαίου μοιράζεται μεταξύ των ενοίκων θα πρέπει να συμπληρώσετε το τετραγωνίδιο που βρίσκεται δίπλα από την σχετική ερώτηση. Αν διαμένετε σε μονοκατοικία δεν απαιτείται να συμπληρώσετε τίποτα δίπλα από αυτό το ερώτημα.

3ον Δηλώστε τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας σας. Πρέπει να αναγράψετε τα 9 πρώτα ψηφία από τον «αριθμό παροχής ρεύματος» της κύριας κατοικίας σας. Ο αριθμός αυτός αναγράφεται στο ρολόι της ΔΕΗ της κύριας κατοικίας σας ή είναι τυπωμένος στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Το σύστημα ΤΑΧΙSNET δεν θα αποδεχτεί τη δήλωσή σας αν προηγουμένως δεν έχετε συμπληρώσει τον «αριθμό παροχής ρεύματος» της κύριας κατοικίας σας.

4ον Δηλώστε τα λοιπά απαιτούμενα πληροφοριακά στοιχεία για την κατοικία σας, τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμείτε να πιστωθεί το επίδομα και τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Αμέσως μετά τη συμπλήρωση του αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, πρέπει να δηλώσετε:

- την ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος,

- τα τετραγωνικά μέτρα των κύριων χώρων της κύριας κατοικίας σας,

- το αν η κατοικία σας είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη καθώς και τον Α.Φ.Μ. και το ονοματεπώνυμο του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος (του ιδιοκτήτη),

- τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο επιθυμείτε να πιστωθεί το ποσό του επιδόματος και το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου του συγκεκριμένου λογαριασμού

- τα στοιχεία επικοινωνίας σας (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου)

5ον Ολοκληρώστε την υποβολή της αίτησης. Αφού συμπληρώσετε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία στα αντίστοιχα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης ελέγξτε την ορθότητά τους και στη συνέχεια «κλικάρετε» στο γκρίζο ορθογώνιο χώρο που αναγράφει τη φράση «Υποβολή αίτησης» για να προβείτε στην ηλεκτρονική αποστολή των στοιχείων της αίτησής σας. Αμέσως θα σας σταλεί ένα μήνυμα με ερώτηση για το εάν είστε βέβαιος ότι θέλετε να λάβετε το επίδομα στον τραπεζικό λογαριασμό με τον αριθμό ΙΒΑΝ που αναγράψατε για τα τετραγωνικά μέτρα της κύριας κατοικίας που δηλώσατε. Εφόσον επιβεβαιώσετε τα 2 αυτά στοιχεία, τότε η αίτησή σας θα υποβληθεί οριστικά. Αμέσως, θα εμφανιστεί στην οθόνη του υπολογιστή σας η απάντηση από το σύστημα TAXISNET για το εάν η αίτησή σας έγινε αποδεκτή ή όχι.

Υποβολή αίτησης από διαχειριστή ή εκπρόσωπο πολυκατοικίας

-Εάν είστε διαχειριστής ή εκπρόσωπος πολυκατοικίας τότε αμέσως μόλις εισέλθετε στην ηλεκτρονική εφαρμογή με τους κωδικούς σας θα πρέπει να στραφείτε, κατ' ευθείαν, προς τη 2η επιλογή που αφορά αποκλειστικά εσάς. Πρέπει δηλαδή να «κλικάρετε» στο γκρίζο ορθογώνιο χώρο που αναγράφει «Διαχείριση Χιλιοστών Θέρμανσης» για να εισέλθετε σε μια άλλη φόρμα στην οποία θα κληθείτε να δώσετε αναλυτικά στοιχεία για όλα τα διαμερίσματα και τους ενοίκους της πολυκατοικίας σας, προκειμένου όσοι εξ' αυτών είναι δικαιούχοι του επιδόματος να καταφέρουν να το εισπράξουν.

Ειδικότερα, στη φόρμα αυτή θα πρέπει να δηλώσετε, τα ακόλουθα στοιχεία:

- τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας,

- τον Α.Φ.Μ. της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει,

- τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που εκπροσωπεί την πολυκατοικία,

- τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης,

- τα ονοματεπώνυμα των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου