Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

cine ITEA κινηματογραφική λέσχη - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Συνεχίζουμε …..
Η αυλαία του χειμώνα ανοίγει!!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ να απολαύσουμε στη σκοτεινή αίθουσα τις υπέροχες στιγμές του ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου, να συγκινηθούμε, να γελάσουμε, να ενημερωθούμε….

            Ταινίες τελευταίας παραγωγής αλλά και ταινίες που σημάδεψαν τον κινηματογράφο μέσα στο χρόνο, ταινίες μυθοπλασίας αλλά και ντοκιμαντέρ με βραβεία σε ελληνικά και ξένα φεστιβάλ, εκδηλώσεις με τους έλληνες δημιουργούς που ταξιδεύουν μέχρι την Ιτέα για να συζητήσουν μαζί μας, αφιερώματα και πολλά άλλα. Από φέτος οι κανονικές προβολές θα γίνονται ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 9.15μμ
            Και βέβαια συνεχίζουμε τον ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ με προβολές κάθε δεύτερη Κυριακή ξεκινώντας από την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/10 9.15μμ
«Γάμος σε δόσεις» (2013) Γαλλική κωμωδία του Πασκάλ Σομέιγ με την Ντάϊαν Κρούγκερ και τον κωμικό Ντάνι Μπουν που είχαμε απολαύσει στην ταινία «Είναι τρελοί αυτοί οι Βόρειοι»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/10 στις 9.15μμ
«Φιλιά εις τα παιδιά» (2013) Ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ.
8 βραβεία (καλύτερης ταινίας, κοινού, σκηνοθεσίας) σε ελληνικά και ξένα φεστιβάλ
Οικογένειες Χριστιανών με κίνδυνο της ζωής τους στην Ελλάδα της Γερμανικής κατοχής έκρυψαν και έσωσαν απ’ το θάνατο πέντε μικρά εβραιόπουλα.  Ιστορίες αγωνίας αλλά και στιγμές παιδικής ανεμελιάς μέσα στη στοργική αγκαλιά των ξένων. Τα πέντε «κρυμμένα» παιδιά αφηγούνται σήμερα την ιστορία της ζωής τους αναδεικνύοντας τις αξίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/11 στις 9.15μμ
«Ο κυνηγός» (2012) του Ντάνιελ Νετχάιμ με τους: Γουίλεμ Νταφόε, Σαμ Νιλ, Φράνσις Ο' Κόνορ. Αυστραλιανή ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Τζούλια Λέι
            Ο μοναχικός κυνηγός Γουίλεμ Νταφόε έχει αναλάβει να βρει τον τελευταίο τίγρη της Ταζμανίας, ένα ζώο που έχει εξαφανιστεί από το 1936. Ο σκηνοθέτης αξιοποιεί την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου, αλλά  επικεντρώνεται στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων και στη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Όπως λέει ο ίδιος «η φύση είναι ένας χαρακτήρας στην ταινία».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/11 στις 9.15μμ
«ΝΟ» (2012) του Πάμπλο Λαρέν με τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ
Υποψηφιότητα για Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας 2013
Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Σάο Πάολο
            Χιλή, 1988. Ο Πινοσέτ μετά από δεκαπέντε χρόνια δικτατορίας κάνει δημοψήφισμα. Η αντιπολίτευση αναθέτει σε ένα νεαρό στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας την εκστρατεία του «ΝΟ» εναντίον του Πινοσέτ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/11
Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Φωκίδας
Προβολή της ταινίας «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου
Κρατικό βραβείο ντοκιμαντέρ και καλύτερη ταινία της χρονιάς από τους έλληνες κριτικούς.
            Ένα μυθοπλαστικό ντοκιμαντέρ μας ταξιδεύει με συναρπαστικό τρόπο στον μαγικό κόσμο των δυο κορυφαίων λογοτεχνών. Ο σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος θα παραβρεθεί στη προβολή της ταινίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

με τις προτάσεις, τις ιδέες και τις απόψεις σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου