Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο ναυάγιο ή το τέλος της ΠΕΛ;

Μάλλον ναυαγεί η ιδέα για την λειτουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας αλλά, απευκταίο βέβαια, υπάρχει πλέον κίνδυνος ναυαγίου και του θεσμού της ΠΕΛ....
Μετά τις χτεσινές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του ΔΣ του Εμπορικού Επιμελητηρίου η αίσθηση είναι ότι οι  εκδηλώσεις στην ΠΕΛ οδηγούνται αδιέξοδο ενώ ο Δήμος Λαμιέων θα αναλάβει την υποχρέωση διοργάνωσης άλλων εκδηλώσεων στο  κέντρο της πόλης.
Δυο σημειολογικής αξίας στοιχεία προέκυψαν απο τις χθεσινές συνεδριάσεις.
Το  πρώτο αφορά στην μη νομότυπη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σκόπιμα  όπως καταγγέλθηκε από συμβούλους της  μειοψηφίας και γιαυτό δεν  ελήφθησαν αποφάσεις αφού δεν θα είχαν καμία νομιμοποίηση και το δεύτερο όπως  αναφέρθηκε η προσφυγή της Ομοσπονδίας των επαγγελματοβιοτεχνών και  του εμπορικού συλλόγου στην διευρυμένη  περιφερειακή Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς για έλεγχο  νομιμότητας.
Βέβαια η ΠΕΛ εως αυτή την στιγμή δεν έχει  πάρει  καμία  απόφαση, βρίσκεται απλώς  στο στάδιο  της διερεύνησης οπότε είναι  αμφίβολο αν  η κα Γερακούδη θα εξετάσει μιά τέτοια προσφυγή επί....προθέσων.
 Όμως το γεγονός ότι εγείρεται επιμόνως θέμα νομιμότητας αυτό και μόνον λειτουργεί αποτρεπτικά στο ΔΣ της ΠΕΛ να πάρει οποιαδήποτε απόφαση που θα μπορεί να κριθεί παράνομη και στο μέλλον να εγερθούν ακόμη και αστικές αξιώσεις με δικαστικές προσφυγές.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Αλέκος Διαμαντάρας ήταν αυτός που έδωσε και το στίγμα του πιθανού ναυαγίου όταν  κλείνοντας την συνεδρίαση του ΔΣ στο ΕΒΕ επισήμανε «Για να σας αποδείξω ότι δεν  είναι ειλημμένη απόφαση σας δηλώνω ότι αν  δεν έχουμε  κάποια συμφωνία Δήμου και των δυο  φορέων, της Ομοσπονδίας και του Εμπορικού Συλλόγου τότε θα εισηγηθώ στα μέλη  του Δ.Σ. ότι  ακριβώς θα αποφασίσουν οι δυο φορείς»
Στο σημείο αυτό  παρενέβη ο  πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιάννης Λούκας για να  επισημάνει:«Εμείς είμαστε αρνητικοί τι συμφωνία περιμένετε;».
Μετά από όλα αυτά και ανεξάρτητα από το αν  θα  πραγματοποιηθούν ή όχι οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις φέτος στην Έκθεση με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί διακυβεύεται πλέον και η συνέχιση λειτουργίας της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας!
 
ΥΓ Ο κ.Γρανίτσας επισήμανε ότι  μπορεί  το χριστουγεννιάτικο  χωριό να εγκατασταθεί σε γειτονικό Δήμο (Στυλίδα) ενώ ο  εκπρόσωπος του ΤΕΕ Μιχάλης Μαλάμος προειδοποίησε ότι με μια τέτοια εξέλιξη στο εξής στην Έκθεση δεν μπορεί να διοργανωθεί  καμία άλλη εκδήλωση και ανέφερε ως παράδειγμα το Ράλι Ακρόπολις, παράλληλα προειδοποίησε ότι  κάτι τέτοιο  θα  έχει ως συνέπεια την απομάκρυνση από τις εγκαταστάσεις της ΠΕΛ όλων των Συλλόγων και  εκατοντάδων  νέων που αθλούνται στα στεγασμένα κτήρια!
lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου