Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 σήμερα...Στις 12:00 η κηδεία της Αικατερίνης Νικ. Φούρλα, στην Πολύδροσο......

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ: ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


Θα λειτουργήσει ή όχι το μεγαλύτερο Χιονοδρομικό Κέντρο της Ελλάδας;...


Προκειμένου το Πολύδροσος Παρνασσού να  αποκτήσει εικόνα της πραγματικότητας και να σας ενημερώσει ΥΠΕΥΘΥΝΑ,
επισκεφτήκαμε το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού στις 08.10.2013, και διαπιστώσαμε ότι:

Α. Οι εργασίες συντήρησης  βρίσκονται στο τελικό τους  στάδιο σύμφωνα με τον προγραμματισμό συντήρησης . Σπανίως έχουμε δει  τέτοια εποχή να έχουν κρεμαστεί  οι καρέκλες των εναέριων αναβατήρων και να είναι έτοιμοι οι αναβατήρες για τους τελικούς  ελέγχους με φορτίο πριν την λειτουργία με κόσμο.
Σε εξίσου καλό επίπεδο βρίσκονται και οι εργασίες συντήρησης διαστρωτικών/ εκχιονιστικών μηχανημάτων  , πιστών, κτιρίων.



Β. Παράλληλα προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες εκσυγχρονισμού των  αναβατήρων από doppelmayr .
Έχουν ολοκληρωθεί οι   εργασίες εκσκαφών και είναι σε εξέλιξη οι εργασίες σκυροδέτησης του νέου συρόμενου αναβατήρα ΔΙΑ, των βάσεων και του τερματικού σταθμού του νέου ΒΑΚΧΟΥ,  καθώς και του  νέου υποσταθμού στην κορυφή Βάκχου , ο οποίος θα ηλεκτροδοτήσει τον νέο αναβατήρα στο πλατό ΒΑ του προφήτη Ηλία  .

Το καλοκαίρι 2014 προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι νέοι αναβατήρες ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΒΑΚΧΟΣ και να ξεκινήσουν οι εργασίες για τους νέους αναβατήρες  ΗΡΑ, ΗΝΙΟΧΟΣ, ΕΡΜΗΣ


Προβλέπεται επομένως για τον ερχόμενο χειμώνα  όχι μόνο κανονική λειτουργία του ΧΚΠ αλλά  ο εκσυγχρονισμός-επέκταση  του με δύο νέους συρόμενους αναβατήρες στον ΔΙΑ και στην κορυφή Βάκχου.


Παράλληλα προχωρεί ο  ανοιχτός διαγωνισμός για την εκμίσθωση των επισιτιστικών καταστημάτων  του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού  με διαδικασίες που   προωθούν την διαφάνεια και την ανταγωνιστικότητα προς πείσμα ίσως ορισμένων αλλά  προς όφελος των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες του Χιονοδρομικού.

Είναι απορίας άξιον   φέτος που το ΧΚΠ φαίνεται ότι, όχι μόνο θα λειτουργήσει κανονικά όπως κάνει κάθε χρόνο εδώ και 37 χρόνια,  αλλά θα αποκτήσει και νέες υποδομές ,
να διασπείρονται και να αναπαράγονται  ανεύθυνες φήμες (κατά την γνωστή πρακτική από ανώνυμους  και ανευθυνουπεύθυνους) που βλάπτουν όχι μόνο την εικόνα του ΧΚΠ αλλά και την τουριστική κίνηση της όλης περιοχής .



Ελπίζουμε και ευχόμαστε στο ΧΚΠ να συνεχίσει εν μέσω οικονομικής κρίσης ,
 να βελτιώνει τις υπηρεσίες του,  να σημειώνει αύξηση των προσελεύσεων του  και να τονώνει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.





1 σχόλιο:

  1. Ελπίζω και οι τιμές να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, γιατί περισσότερα δεν υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή