Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Πρόωρες συντάξεις τέλος για χιλιάδες ασφαλισμένους


«Ανοίγει» εκ νέου το ασφαλιστικό με ριζικές αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης για χιλιάδες ασφαλισμένους....

Συγκεκριμένα, ήδη εξετάζεται το σενάριο να αυξηθεί ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης, μέσω της κατάργησης εξαιρέσεων και ευνοϊκών ρυθμίσεων.
Από την αύξηση στα όρια αναμένεται ότι θα θιγούν περίπου 350.000 ασφαλισμένοι -ορισμένοι εκ των οποίων ανήκουν και στην κατηγορία που θα δεχθεί παρέμβαση στο ύψος της σύνταξης.
Συγκεκριμένα, αναμένεται να διακοπεί η συνταξιοδότηση πριν από το 62ο έτος, περίπου 350.000 εργαζομένων «παλαιών» (μέχρι 31/12/1992) ασφαλισμένων στο Δημόσιο και στα ειδικά ταμεία, όπως αυτά των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό των 2,1 δισ. ευρώ στην κοινωνική ασφάλιση για το 2014.
Πρόκειται για ασφαλισμένους πριν από το 1983 ειδικών ταμείων, αυτοαπασχολούμενους και δημοσίους υπαλλήλους που καλύπτονται από ειδικές διατάξεις, όπως η συνταξιοδότηση με 35 έτη ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας και οι μητέρες ανηλίκων. Η παρέμβαση ενδέχεται να επηρεάσει ασφαλισμένους ακόμη και με θεμελιωμένο δικαίωμα συνταξιοδότησης, ώστε να υπάρξουν άμεσα δημοσιονομικά οφέλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου