Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Είμαι ο ίδιος Έλληνας!

Το να γεννηθει καποιος Ελληνας, δεν ειναι μια απλη υπηκοοτητα η' μια απλη ιθαγενεια, οπως εχουν καταντησει τον ορο, οι συγχρονοι "αρχιερεις" της παγκοσμιοποιησης. Το να γεννηθει καποιος Ελληνας, ειναι τιμητικη διακριση. "Καταγομαι απο τρανη γενια".... εγραψε στην "Ιλιαδα", ο παππους Ομηρος....


Καθε πρωι που ξυπναω για ν' αρχισει μια τυπικη μερα, της ταπεινης καθημερινοτητας μου.... σε καθε μου βημα και καθε μου αναπνοη, κουβαλαω μεσα μου, μια ολοκληρη αλυσιδα, που καταληγει σε μενα, αλλα ξεκιναει απο το χαραμα της ανθρωπινης ιστοριας. Οσο συνηθισμενος κι αν φαινομαι.... ειμαι φορεας του DNA, ολων των τρανων προγονων μου, που αλλαξαν τον ρου της Ιστοριας. Σε καθε μου κινηση, με συντροφευει η ανασα ενος Πελασγου, η περπατησια ενος Μινωιτη, το βλεμμα ενος Μυκηναιου. Η σκεψη ενος Τρωα και το αγγιγμα ενος Σπαρτιατη. Οσο κι αν εχω αποκοπει απο την γλωσσα και την ιστορια μου, οσο αμορφωτος κι αν ειμαι.... το αιμα μου, μου μιλαει οταν αυτο αποφασισει πως χρειαζεται.
Οπως εγραψε κι ο Παπαρηγοπουλος για το Επος του 1940, στα βουνα της Πινδου.... "αυτους τους αντρες, δεν τους μορφωσε η πολιτεια οπως γινοτανε στην αρχαια Αθηνα. Ουτε τους εκπαιδευσε στρατιωτικα οπως εκανε η αρχαια Σπαρτη. Αλλα σταθηκαν στις επαλξεις, καθως ΜΙΛΗΣΕ Η ΡΑΤΣΑ"!!!!! 

Το γνωθι σ' αυτον... με κατατασει στις πιο λαμπρες σελιδες της παγκοσμιας ιστοριας. Καταγομαι απο τρανη γενια κι εγω. Ειμαι ο ιδιος Ελληνας, που απλωσε τον πολιτισμο σε ολη την λεκανη της Μεσογειου. Ειμαι ο Ελληνας που συντροφευε, τον Μεγα-Αλεξανδρο ως τα υψιπεδα του Αφγανισταν. Ειμαι ο ιδιος Ελληνας που εχτισε την βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας. 

Με τα δικα μου χερια, σταματησα τους Περσες στις Θερμοπυλες και ημουν αυτος που τους ετρεψα σε φυγη, στην ναυμαχια της Σαλαμινας. Επειτα πηρα την Ρωμαικη αυτοκρατορια και την μετετρεψα σε μια Ελληνικη βυζαντινη Αυτοκρατορια. Τσακισα τους Οθωμανους και τους Τουρκαλβανους. Απελευθερωσα τα Αγια χωματα των γονιων μου, στους βαλκανικους πολεμους. Και το 1940 ορθωσα το αναστημα μου, σε 8.000.000 ιταλικες λογχες. 

Ηταν η μανα μου, η γυναικα μου κι η αδερφη μου... που κουβαλουσαν στην πλατη τους, τα πυρομαχικα που χρειαζομουν. Ειμαι ολα αυτα μαζι. Γι' αυτο με μισουν. Ακομη και να με τεμαχισουν... η μια σταλα αιμα που θα ποτισει, το Ελληνικο χωμα, θα γεννησει χιλιαδες αλλους Ελληνες.

"Ποτε δεν εδεσε η μποτα του κατακτητη, μ' αυτο το χωμα" εγραψε καποτε ο Οδυσσεας Ελυτης. Οποιος πεθανε για την υπερασπιση της Ελλαδας, ανεβηκε στο Πανθεον των Ηρωων της. Μαθετε στα παιδια σας.... οτι οι προγονοι τους, πηραν τον κοσμο απο το σκοταδι και τον οδηγησαν στο φως της γνωσης. 

Κι εβγαλαν απο τις σπηλιες τα ζωα και τους μεταμορφωσαν, σε ανθρωπους. Ειμαι υπερηφανος που ειμαι Ελληνας. Ακομη και στην σημερινη καταντια.... στεκω πιο ψηλα απ' ολους τους λαους της Υφηλιου. 

Χρονια πολλα στους εορταζοντες. Χρονια πολλα και καλα σε ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες. 

Αιωνια Τιμη και Μνημη, στους Hρωες του 1940 !!!!!!

Νίκος Βαρδής
e-nemesis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου