Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Η ΙΔΡΥΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ -ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 ΣΧΟΛΙΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Μπράβο παιδιά , εξαιρετική πράγματι η πρωτοβουλία . Πέρα από παραδόσεις όμως κλπ , νομίζω πως στην ανάγκη για έκφραση , συμμετοχή , προσφορά και δημιουργία σ` αυτή την δύσκολη , μουντή και μάλλον αδιέξοδη για το ορατό μέλλον περίοδο , βρίσκονται οι αφορμές και οι κινητήριες δυνάμεις και αυτής της προσπάθειας .....
Εύχομαι  και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σας να βρει την ανταπόκριση που της αξίζει , να ανθίσει και να καρποφορήσει σύντομα  όπως άλλωστε και το πιστεύω πως θα συμβεί. 
Πραγματικά εκπλήσσομαι ευχάριστα βεβαίως αγαπητοί φίλοι , έως σημείου μάλιστα ενθουσιασμού , απ` τις  διαρκείς πολύπλευρες  πολυθεματικές και εξαιρετικά ουσιαστικές παρεμβάσεις σας στην τοπική κοινωνία που με αστείρευτη διάθεση και δημιουργικό οίστρο  πραγματοποιείται . Συμπαρασύροντας στους “εντατικούς” ρυθμούς σας και πολλούς άλλους συμπολίτες μας που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επικροτώντας τις πρωτοβουλίες σας βρίσκονται με χαρά και με καλή διάθεση δυναμικά και συμμετοχικά στο πλευρό σας .
Εύχομαι αυτή η διαρκής ανέλπιστη “Άνοιξη” που σηματοδότησε η ύπαρξή σας στα τοπικά μας δρώμενα αλλά και η εν γένει λειτουργία σας ως « Πρωτοβουλίας πολιτών »,  να καταστεί μόνιμο τοπικό χαρακτηριστικό . Είμαι βέβαιος , πως με το μεράκι , την έμπνευση , την ανυστεροβουλία και την ανιδιοτέλεια , την σοβαρή και προγραμματισμένη δουλειά των πρωτοβουλιών σας , που σας διακρίνουν έτσι κι αλλιώς απ` την αρχή της εμφανίσεώς σας ( και  πρέπει να σας αναγνωριστεί αυτό ), θα ζήσουμε στον τόπο μας για πολύ καιρό ακόμη αυτή την όμορφη και πολύτιμη “Άνοιξη” των αισθημάτων και των συναισθημάτων , της αλληλεγγύης , του εθελοντισμού και της ανεπιτήδευτης κοινωνικής προσφοράς , της καλλιτεχνικής δημιουργίας , της δυναμικής παρέμβασης εκεί και όπου απαιτείται  κλπ .
Μας εμπνεύσατε αγαπητοί φίλοι με τις πρωτοβουλίες σας και μας αφυπνίσατε δείχνοντάς μας με τρόπο πρακτικό και ξεκάθαρο , την ωραία , την ανθρώπινη και την κοινωνικά ωφέλιμη πλευρά της ενεργού συμμετοχής , μπολιάζοντάς μας όλους εμάς ή τουλάχιστον μέχρι ώρας τους περισσότερους  με αυτή την ιδέα μιας εθελοντικής συμμετοχικής και συλλογικής δράσης με αξία και υπεραξία παντοτινή .
Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω γιαυτό το θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα που “κουβαλά” πλέον η ανέλπιστα θετική παρουσία και η δράση σας στην τοπική δημόσια ζωή και που κάθε τόσο “σπέρνετε” πια στις καρδιές πολλών συμπολιτών μας  με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες σας  μετά πράγματι από πολλά χρόνια “στεγνώματος” σε ιδέες , σκέψεις , νέες αντιλήψεις και διάθεση αυθόρμητης εθελοντικής ομαδικής πολύπλευρης προσφοράς σε τοπικό επίπεδο.
 Περιμένουμε όλοι μας τη “γόνιμη” περίοδο που μάλλον γρήγορα ήδη κοντοζύγωσε με τη “φόρα” , τη θετική σας ενέργεια και τους γρήγορους αποδοτικούς σας ρυθμούς , για να θερίσουμε μαζί και τα τωρινά και τα μελλούμενα ωφελήματα .
Τονίζοντας λοιπόν για μια ακόμη φορά τη σημαντικότητα των δράσεων σας αλλά και εκτιμώντας ιδιαίτερα την αξία και της  τωρινής πρωτοβουλία σας  για τη δημιουργία « Θεατρικής ομάδας » ενηλίκων και παιδιών , θα ήθελα κλείνοντας να σας παρακαλέσω και να σας προτείνω το εξής :
Nα αναλάβετε εσείς αγαπητοί φίλοι , με τη δυναμική και τη μαζικότητα της                            «Πρωτοβουλίας » σας , μια ακόμη δράση που αφορά άμεσα και ουσιαστικά το σύνολο της Δημοτικής μας κοινωνίας , υιοθετώντας την προσπάθεια για διενέργεια μιας Αιμοδοσίας το επόμενο διάστημα , με καθολικότερη ίσως ( σε σχέση με το παρελθόν ) συμμετοχή , προς ενίσχυση της υπάρχουσας τράπεζας αίματος που καλύπτει και ικανοποιεί συνήθως τις ανάγκες όλων μας .
Ο Δήμος,  είναι μάλλον εμφανές πως αδυνατεί να οργανώσει και να υποστηρίξει με επιτυχία την συγκεκριμένη  προσπάθεια και είναι ειλικρινά κρίμα μια εύρωστη στο παρελθόν δημοτική τράπεζα αίματος , τώρα να παραπαίει.
Η δική σας καταλυτική συμμετοχή φίλοι συμπολίτες της « Πρωτοβουλίας πολιτών » και ο τρόπος που μέχρι τώρα μας συνηθίσατε να χειρίζεστε επιτυχημένα τις πρωτοβουλίες σας , εγγυώνται κατά την άποψή μου το επιθυμητό θετικό αποτέλεσμα.  Είναι μια κοινωνική δράση με έντονο ανθρωπιστικό χαρακτήρα που καλύπτει διαρκείς θα έλεγα ανάγκες διατήρησης του πολυτιμότερου αγαθού της ζωής  που όλοι μας ιδιαιτέρως βέβαια σεβόμαστε . Άρα σημαντική και μοναδική .
Θέλω να ελπίζω , πως με προτεραιότητα θα την εντάξετε στις αμέσως επόμενες δραστηριότητες σας , ίσως σε συνεργασία και με άλλους - πιθανόν πρόθυμους-- φορείς ολόκληρης  της περιοχής μας  και γιατί όχι και με τον Δήμο .
Σας συγχαίρω και πάλι για την μέχρι τώρα δράση σας, καθώς και για την ίδρυση της Θεατρικής ομάδας που την θεωρώ εξαιρετική ιδέα και πρωτοβουλία , ευχόμενος επιτυχία και ανταπόκριση . 

                                                          Με ιδιαίτερη εκτίμηση στη δράση σας
.                                                                        ΘΑΝΑΣΗΣ   ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου