Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Κλείνουν τις μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ! Καταγγελία του Συλλόγου εργαζομένων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΩΝ) ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
Με επικοινωνιακά τερτίπια η συγκυβέρνηση, μέσω του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, προσπαθεί να κρύψει από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τα σχέδια για τη διάλυσή του......

Είναι ήδη προαποφασισμένο ότι ο ΕΟΠΥΥ θα είναι μόνο αγοραστής Υγείας και όχι πάροχος.
Τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ στα οποία βρίσκουν δωρεάν περίθαλψη όλοι οι ασφαλισμένοι και ιδιαίτερα οι φτωχοί συνταξιούχοι των 400€, ΚΛΕΙΝΟΥΝ.
Η ΠΦΥ της χώρας παραχωρείται στα μεγάλα εγχώρια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα. Τα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου που ευαγγελίζεται ο υπουργός ούτε κατά διάνοια θα έχουν τις παροχές που προσφέρονται στις ήδη υπάρχουσες δομές και τις δικαιούνται όλοι οι ασφαλισμένοι.
Όταν το προσωπικό των Μονάδων μπει σε κινητικότητα – διαθεσιμότητα (απόλυση), τα πολυϊατρεία θα μείνουν κλειστά για μήνες. Που θα πάνε οι ήδη εξαθλιωμένοι οικονομικά ασφαλισμένοι -  στους ιδιώτες;
Όταν κλείσουν οι Μονάδες θα ξανανοίξουν; Σίγουρα όχι.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ.
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΠΥΥ  Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ-Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ-Ν.  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Επίσης, το ΔΣ του  Σύλλογου Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ απέστειλε επιστολή στο Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας κ. Κουτσοπίνη που τον θέτουν προ των ευθυνών του για τη στάση του στο πρόβλημα. Το κείμενο της επιστολής:
Κύριε Κουτσοπίνη,
Γνωρίζετε τι θα συμβεί στον Ελληνικό λαό όταν κλείσουν οι Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ;
Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της χώρας αντιπροσωπεύεται βασικά, από τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ). Καταργώντας τις Μονάδες εξαφανίζεται η Δημόσια ΠΦΥ της χώρας. Με κανένα τρόπο δεν πρόκειται τα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, που ευαγγελίζεται η συγκυβέρνηση (κι εσείς μαζί τους;) να έχουν όλες τις παροχές που προσφέρονται στις ήδη υπάρχουσες δομές. Τις οποίες έχουν «χρυσοπληρώσει» και εξ αντικειμένου δικαιούνται όλοι οι ασφαλισμένοι.
Πως αναφέρεστε στο προσωπικό του ΕΟΠΥΥ χωρίς ποτέ να έχετε καλέσει τους εργαζομένους για να συζητήσετε το τι πραγματικά και γιατί συμβαίνει στη Μονάδα; Το ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ.
Αντί να αγωνίζεστε μαζί μας για τη διατήρηση και αναβάθμιση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας, κάνετε τα αδύνατα δυνατά να κλείσουν μια ώρα αρχύτερα τα πολυϊατρεία.
Λάθος τεράστιο, το οποίο θα πληρώσει όλος ο Ελληνικός λαός πολύ ακριβά.
———————————————————————————-
ΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥσύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΕΟΠΠΥ.
Δωρεάν συνταγογράφηση.
Κατ΄ οίκον νοσηλεία
Δωρεάν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη.
Δωρεάν πλήρης βιοχημικός και ορμονολογικός έλεγχος.
Δωρεάν ακτινογραφίες, αξονικές, μαγνητικές.
Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, test pap, παρακολούθηση εγκύου
Δωρεάν εμβόλια για παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένους.
Δωρεάν φυσικοθεραπείες και κατ” οίκον για τους κλινήρεις.
Δωρεάν προληπτική οδοντιατρική στα σχολεία
Δωρεάν οδοντοστοιχίες, μεταλλικούς σκελετούς και ορθοδοντικά μηχανήματα για παιδιά. Ποιος Έλληνας μπορεί να διαθέσει σήμερα 1000 ευρώ – 5000 ευρώ για οδοντιατρικές εργασίες. Θα πληρώνονται δηλαδή από τον ασφαλισμένο, γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να «σηκώσει» και την οδοντιατρική περίθαλψη.
Ακόμα και αυτός ο αποδομημένος σήμερα ΕΟΠΥΥ, χωρίς προμήθειες, χωρίς μηχανήματα, χωρίς τεχνική υποστήριξη, εξυπηρετεί το 25% των ασφαλισμένων και αποτελεί το ανάχωμα για την συγκράτηση των τιμών απέναντι στην αγορά υπηρεσιών από ιδιώτες. Τι θα γίνουν όλοι αυτοί όταν κλείσει; Ποιος θα είναι ο κοινωνικός αντίκτυπος;
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ!!!!!!!!!
http://www.altpressfthiotida.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου