Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΠΣ Στερεάς Ελλάδας: Οι υπάλληλοι των Τ.Α.Σ. να υπάγονται στις αιρετές Περιφέρειες


 «Οι υπάλληλοι των Τ.Α.Σ. στις αιρετές Περιφέρειες», ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας...

Μετά απο εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, κας Παναγιώτας Γαζή, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε ομόφωνα οι υπάλληλοι των Τ.Α.Σ. να υπάγονται στις αιρετές Περιφέρειες
Ειδικότερα:
«Με τις διατάξεις του  άρθρου 129 του ν.4199/2013 (ΦΕΚ 216/Α/11-10-2013),  που ψηφίστηκε πρόσφατα, οι Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων  υπάγονται πλέον στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στην περιφέρεια των οποίων εδρεύουν. Από 1-11-2013 οι υπηρετούντες υπάλληλοι σε αυτούς, τίθενται σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 90 του ν. 4172/2013 και σύμφωνα με την διαδικασία που περιγράφεται στο αναφερόμενο άρθρο 129.
Με την διάταξη αυτή
1.  Πλήττεται ο θεσμός της Αποκέντρωσης και της ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης και ενισχύεται η αποσυγκέντρωση.
2. ΄Υπάρχει σύγκρουση αρμοδιοτήτων με τις διατάξεις του Καλλικράτη για την πολιτική προστασία η οποία είναι ρητά αρμοδιότητα των αιρετών Αντιπεριφερειαρχών. Οι υπηρεσίες που ασκούν τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες (Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων) θα έπρεπε να υπάγονται στους αιρετούς  Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων των Αιρετών Περιφερειών.
Για τους παραπάνω λόγους εισηγούμαι να ληφθεί απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για περαιτέρω νομικές ενέργειες για την τροποποίηση της διάταξης αυτής και την υπαγωγή των ΤΑΣ στις αιρετές περιφέρειες.»
       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου