Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Οι μύθοι του Αισώπου μας γνωρίζουν τις επιστήμες




Τι σχέση έχει ο Αίσωπος με τις επιστήμες; Τι μπορούμε να διδαχθούμε από τους μύθους του; Πώς μπορούν τα ίδια τα παιδιά να ανακαλύψουν πληροφορίες για όλα αυτά σε μία βιβλιοθήκη; ....


Παιχνίδια, αφηγήσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και πειράματα θα βοηθήσουν τα παιδιά να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος φιλαναγνωσίας που ξεκινά το Νεανικό τμήμα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου, μαζί με πληθώρα αξιόλογων συνεργατών και θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2013. 

Σκοπός του προγράμματος είναι να εισαγάγει τα παιδιά, με βιωματικό τρόπο, τόσο στα μυστικά των μύθων του μεγάλου Παραμυθά, όσο και στις επιστήμες, όπως αυτές παρουσιάζονται στους μύθους του Αισώπου. 

Ένας ακόμη στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τα παιδιά να εξοικειωθούν με τον χώρο της βιβλιοθήκης, από τον οποίο μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για ό,τι τους ενδιαφέρει. 

Ο συνδυασμός ποικιλίας μεθόδων προσέγγισης θα βοηθήσει, επίσης, τα παιδιά που θα συμμετάσχουν να προσεγγίσουν ευχάριστα αξίες ζωής μέσω των μύθων και να συνδέσουν διαφορετικά πεδία γνώσης(φυσικοί νόμοι μέσω πειραμάτων, βιολογία και κοινωνική αγωγή μέσω διαδραστικών ασκήσεων, χρήση τεχνολογίας κ.λπ.). 

Κάθε συνάντηση στη σειρά των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τίτλο "Οι μύθοι του Αισώπου μας γνωρίζουν τις επιστήμες" περιλαμβάνει μία εισαγωγική παρουσίαση από τη βιβλιοθηκονόμο και παιδαγωγό Κατερίνα Πετροπούλου, στο Νεανικό τμήμα της βιβλιοθήκης. 

Τα παιδιά θα γνωρίσουν από κοντά τη βιβλιοθήκη, θα προβληματιστούν για τη σχέση του Αισώπου με τις επιστήμες και θα συλλέξουν στοιχεία για τη σχέση αυτών των δύο φαινομενικά αντίθετων θεμάτων, αναζητώντας τα αντίστοιχα βιβλία με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού καταλόγου. 

Στη συνέχεια, θα ακούσουν μύθους του Αισώπου και με αφορμή αυτούς θα πραγματοποιήσουνδραστηριότητες και πειράματα γύρω από τις επιστήμες της Φυσικής, της Βιολογίας και της Γλώσσας. 

Στις εισαγωγικές παρουσιάσεις κάθε συνάντησης, μπορούν να συμμετέχουν έως 25 παιδιά.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων: 

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου / Ώρα: 18:00

Θεατρική παράσταση: Ο παππούς Αίσωπος μου λέει παραμύθια.
Για παιδιά 3-8 ετών

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου / Ώρα: 18:00
Σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τίτλο: Οι μύθοι του Αισώπου μας γνωρίζουν τις επιστήμες
Πρώτη συνάντηση: Αίσωπος και Φυσική
Για παιδιά 8-12 ετών

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου / Ώρα: 18:00
Σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τίτλο: Οι μύθοι του Αισώπου μας γνωρίζουν τις επιστήμες
Δεύτερη συνάντηση: Αίσωπος και Βιολογία
Για παιδιά 8-12 ετών

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου / Ώρα: 18:00
Σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τίτλο: Οι μύθοι του Αισώπου μας γνωρίζουν τις επιστήμες
Τρίτη συνάντηση: Αίσωπος και Γλώσσα
Για παιδιά 8-12 ετών

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου / Ώρα: 12:00
Θεατρική παράσταση: Αισώπου κόμιξ.
Για παιδιά 5-12 ετών

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου / Ώρα: 12:00
Αίσωπος και τεχνολογία. 
Ένα αφηγηματικό ταξίδι στην εποχή του Αισώπου με τη βοήθεια της τεχνολογίας. 
Για παιδιά 6 ετών και άνω

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 210-9469631 και 632 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8.30-20.00, Παρασκευή και Σάββατο: 8.30-15.30).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου:www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=391

Υπενθυμίζουμε ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας (έως 5 ημέρες πριν από την κάθε εκδήλωση) με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936 177 143, στο fax: 210 9417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pr@eugenfound.edu.gr. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου