Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Εκβιάζει η τρόικα για νέα σκληρά μέτρα



Σαφές μήνυμα στέλνουν οι δανειστές για τη σύναψη νέας δανειακής συμφωνίας, ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ, και κατ' επέκταση την υπογραφή ενός ακόμη Μνημονίου....
 Αμφισβητώντας τα στοιχεία για το δημοσιονομικό και το χρηματοδοτικό κενό, Κομισιόν και ΕΚΤ πιέζουν την Αθήνα καθ' υπόδειξη του Βερολίνου, με σκοπό να διατηρήσουν τον «πλήρη έλεγχο» του οικονομικού προγράμματος τουλάχιστον μέχρι το 2016.
Ο,τι περνά από το χέρι τους κάνουν οι εταίροι μας προκειμένου να βγάλουν εκτός τροχιάς και χρονοδιαγραμμάτων το οικονομικό πρόγραμμα και να φέρουν την Ελλάδα προ τετελεσμένων.
Η θεαματική αλλαγή στάσης της τρόικας και η αδιαλλαξία που επιδεικνύει σε μια σειρά από ζητήματα ζωτικής σημασίας αποτελεί σαφές μήνυμα προς την Αθήνα για την επιδίωξή της να καταστεί μονόδρομος η σύναψη ενός δανείου «γέφυρας» πέριξ των 10 δισ. ευρώ και η συνεπακόλουθη υπογραφή ενός νέου μνημονίου.

Προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουν κατά κύριο λόγο Ευρωζώνη και ΕΚΤ καθ' υπόδειξη της Γερμανίας με στόχο, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, να διατηρήσουν τον «πλήρη έλεγχο» του οικονομικού προγράμματος τουλάχιστον μέχρι το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου