Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ: Κάλεσμα για ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Λαμίας

Κάλεσμα για ανατροπή στο Δήμο της Λαμίας ενόψει των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών του Μαΐου,  απηύθυνε η επικεφαλής της Δημοτικής κίνησης «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ» ...
Μαρία Αντωνίου, στη Γενική Συνέλευσή της παράταξης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα της Ομοσπονδίας ΕBE Λαμίας.  Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καλεί σε συσπείρωση  και αγώνα ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που έχουν απαξιώσει τη Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχουν οδηγήσει το Δήμο της Λαμίας σε μαρασμό. Το κάλεσμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από τους παρευρισκόμενους στη συνέλευση απευθύνεται  «σε όλες εκείνες τις δυνάμεις, παρατάξεις συλλογικότητες, πρόσωπα που θέλουν την ανατροπή αυτής της πολιτικής». Ταυτόχροναεπιρρίπτουν βαριές ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για τη κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Λαμίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η Δημοτική Αρχή δεν θέλει και δεν μπορεί να εκφράσει και να παλέψει για τα συμφέροντα του λαού της Λαμίας». Στη συνέλευση αναπτύχτηκε γόνιμος διάλογος για το δυνάμωμα της παράταξης, τις δράσεις στο δημοτικό συμβούλιο και την κοινωνία  το επόμενο διάστημα και τις επαφές που θα γίνουν για την υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων.
Διαβάστε το κάλεσμα Αναλυτικά
Είμαστε κίνηση κοινωνικά και πολιτικά δραστήριων ανθρώπων, χωρίς δεσμεύσεις από κόμματα και συμφέροντα. Εξαρτόμαστε μόνο από τους πολίτες της Λαμίας και σε αυτούς απευθυνόμαστε για να εμπνεύσουμε και να εμπνευστούμε. Απαιτούμε για το Δήμο της Λαμίας τα αυτονόητα και επιδιώκουμε το όραμα. Θέλουμε τη δημοκρατία στην πόλη μας, στο χωριό μας, στην κοινωνία και στην καθημερινή μας ζωή.
Απευθυνόμαστε:
  •  Στους πολίτες που δραστηριοποιούνται στο δημοκρατικό – προοδευτικό χώρο της οικολογίας, των κινημάτων, σε τοπικές συλλογικότητες που ευαισθητοποιούνται στην προάσπιση της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.
  •  Στους ανένταχτους πολίτες που δεν συμβιβάζονται με τις πολιτικές των μνημονίων που οδήγησαν τη χώρα στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, πολιτικές που εκφράζονται βέβαια και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση .
  •  Σε αυτούς τους πολίτες που θέλουν να προσφέρουν στη λύση των τοπικών προβλημάτων μέσα από ένα εναλλακτικό, ριζοσπαστικό πρόγραμμα χωρίς μνημόνια.
  • Στους πολίτες που στήριξαν τη σημερινή δημοτική αρχή και βιώνουν τα αποτελέσματα μιας πόλης που μαραζώνει σε όλα τα επίπεδα.
  • Σε όλες εκείνες τις αγωνιστικές συνειδήσεις που διαθέτουν ακόμα αντισώματα στην ηττοπάθεια και την αδιαφορία.
Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν σε μια δυναμική συλλογική προσπάθεια για μια αυτόνομη εναλλακτική ριζοσπαστική αυτοδιοίκηση . Στόχος μας η αυτόνομη, συλλογική, ισότιμη και χωρίς ηγεμονισμούς λειτουργία, με σεβασμό στην διαφορετική προσέγγιση και με συναινετικές άμεσο–δημοκρατικές διαδικασίες. Άλλωστε όλες οι αποφάσεις μας στηρίζονται στις συλλογικές διαδικασίες, μέσα από γενικές συνελεύσεις, με αληθινή δημοκρατία – αίτημα , των καιρών.
 DSC_1785
Οι επερχόμενες Δημοτικές εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Γίνονται καταρχήν μέσα στο δυσβάσταχτο εφιάλτη των μνημονίων και της Τρόικας. Όλοι βιώνουμε τη βαρβαρότητα της κρίσης  με τη φτώχεια την εξαθλίωση, τις απολύσεις, την ανεργία, αλλά και τον εκφασισμό της κοινωνίας.
Η επίθεση που δεχόμαστε στα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα  είναι άνευ προηγουμένου και σαρώνει κατακτήσεις ενός αιώνα, σαρώνει και συντρίβει τη ζωή μας.
Από αυτή την επίθεση δεν ξεφεύγει ούτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι κυβερνήσεις των μνημονίων και της Τρόικας οδήγησαν στη ραγδαία απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ουσιαστική κατάργησή της.
Η Επιτροπεία, το Παρατηρητήριο, οι περικοπές οι απολύσεις των εργαζομένων έχουν δημιουργήσει μια εφιαλτική κατάσταση. Οδηγούν τους Δήμους σε στάση πληρωμών, σε αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών τους, σε κατάρρευση του κοινωνικού κράτους που μέχρι σήμερα επιβιώνει και λειτουργεί μέσω των κοινωνικών δομών των Δήμων. Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία για το Δήμο μας, με δεδομένη τη 16ετή θητεία της Δημοτικής Αρχής του κ. Κοτρωνιά. Της ίδιας Δημοτικής Αρχής που με ιδιαίτερο ζήλο στήριξε όλα αυτά τα χρόνια τις πολιτικές που διαμόρφωσαν το σημερινό ασφυκτικό περιβάλλον στην πόλη, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των δημοτών σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τη δυνατότητα ικανοποίησης τους, οδηγώντας το Δήμο σε μαρασμό και απαξίωση.
Αυτή η Δημοτική Αρχή του κ. Κοτρωνιά:
  • Απέτυχε να λύσει το πρόβλημα της καθαριότητας  και της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμάτων
  •  Απέτυχε να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης
  • Απέτυχε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ρύπανσης των νερών (Σπερχειός, Μαλιακός, υδροφόρος ορίζοντας, δυσλειτουργία διαχείρισης και επεξεργασίας αστικών λυμάτων)
  • ΠΕΤΥΧΕ ΟΜΩΣ τον περιορισμό, τσιμεντοπoίηση και εμπορευματοποίηση των δημόσιων ελεύθερων χώρων (τραπεζοκαθίσματα, στρατόπεδο Τσαλτάκη, Δημοτική Αγορά, Πλατείες, παιδότοπος)
  • Είναι δέσμια της συνειδητής πολιτικής της επιλογής για ικανοποίηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.
  • Εφάρμοσε την πολιτική των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και των Συμπράξεων Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)
  • Επικρότησε και ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τον αντιδημοκρατικό ‘’Καλλικράτη’’, ενώ εφαρμόζει τα μέτρα που προβλέπουν τα μνημόνια Τρόικας – Κυβέρνησης για τους Δήμους
  • Αυτή η Δημοτική Αρχή δεν θέλει και δεν μπορεί να εκφράσει και να παλέψει για τα συμφέροντα του λαού της Λαμίας.
ΠΡΕΠΕΙ επιτέλους, αυτή η κατάσταση να αλλάξει
Για αυτό απευθύνουμε πρόσκληση για ΑΝΑΤΡΟΠΗ και στο Δήμο της Λαμίας.
Το κάλεσμά μας απευθύνεται σε όλες εκείνες τις δυνάμεις, παρατάξεις συλλογικότητες , πρόσωπα που θέλουν την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
ΚΑΛΟΥΜΕ
  • Όλους τους δημότες που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα των μνημονιακών πολιτικών όπως εφαρμόστηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσω ‘’Καλλικράτη’’
  • Όλους και όλες που αντιστέκονται στις ακραίες νεοφιλελεύθερες μνημονιακές κυβερνήσεις και σε εκείνους που τις στηρίζουν
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους εκείνους που λένε ‘’φτάνει πια’’, να συγκροτήσουμε ένα κοινό μέτωπο αγώνα.
  • Για να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο και στην πόλη μας, να σταματήσουμε τη συρρίκνωση και την απαξίωση της.
  • Για ένα Δήμο οργανωτή των λαϊκών αντιστάσεων και εκφραστή των λαϊκών αναγκών
  • Ένα Δήμο αλληλέγγυο στους πολίτες και διεκδικητικό προς την εξουσία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
altpressfthiotida.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου