Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Το τελευταίο ζεϊμπέκικο του Ακη Τσοχατζόπουλου στο κελί 33

Η ιστορία του Άκη Τσοχατζόπουλου θα μπορούσε να γίνει κινηματογραφική ταινία. Ένα πολιτικό θρίλερ που τα έχει όλα. Δόξα, χρήμα, σκοτεινές πτυχές, πτώση.
Financial Times: Αυτή η πολιτική ελίτ οδήγησε την ΕΛλάδα σε κρίση...

Για την καταδίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου έγραψαν οι Financial Times, οι οποίοι επισημαίνουν πως η δίκη του πρώην υπουργού «συγκέντρωσε έντονα την δημόσια αγανάκτηση ως ένα παράδειγμα για τις υπερβολές της πολιτικής ελίτ, η οποία οδήγησε την χώρα σε οικονομική κρίση».
Σε δημοσίευμα τους, οι Financial Times αναφέρονται στην 20ετη ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στον πάλαι ποτέ πανίσχυρο υπουργό Αμυνας και τονίζουν πως «ο 74χρονος Τσοχατζόπουλος ο οποίος επέβλεψε το μεγαλύτερο πρόγραμμα προμήθειας για την άμυνα από το 1998 μέχρι το 2001 και πήρε πάνω από 50 εκατ. ευρώ σε ''μίζες'' προκειμένου να αγοραστούν οι Ρωσικοί πύραυλοι και τα Γερμανικά υποβρύχια».
Μια συνηθισμένη ελληνική οικογένεια
Στις 19 Δεκέμβρη του 1939, κάτω από τον αστερισμό του Τοξότη, γεννήθηκε στην Αθήνα ένα αγοράκι με όμορφα μεγάλα γαλάζια μάτια, η πολυτάραχη ζωή του οποίου θα μπορούσε άνετα να γίνει βιβλίο. Ο πατέρας του Ευάγγελος, ή κυρ Βαγγέλης, όπως τον φώναζαν οι δικοί του άνθρωποι, ήρθε από την Πόλη και μέσα του έκρυβε την αγάπη για την Ελλάδα, και το καλό φαγητό ενώ χαρακτηριζόταν από το καλό γούστο του, όπως άλλωστε όλοι οι Κωνσταντινουπολίτες. Η μητέρα του μικρού παιδιού η κυρία Αρετή γεννήθηκε στα Γιάννενα.
Το 1959 αποφασίζει να φύγει από τη χώρα. Τα πράγματα είχαν δυσκολέψει πολύ και όποιος ήταν και λίγο αριστερών πεποιθήσεων και λίγο με επαναστατικές ιδέες, ή δεν άντεχε τα πολλά πολλά δεν είχε περιθώρια να αναπνεύσει.
Πολιτικός μηχανικός στη Γερμανία

 Ο Άκης παίρνει το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού και αποφασίζει να παραμείνει στη Γερμανία. Δουλεύει σε ένα ένα τεχνικό γραφείο και παράλληλα παίρνει και δεύτερο πτυχίο στην ειδικότητα του, αυτό του Οικονομολόγου μηχανικού. Θα μείνει στη Γερμανία για 16 ολόκληρα χρόνια και θα δουλέψει σε Δημόσια έργα σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ιταλία.
1964 ο πρώτος μεγάλος έρωτας της ζωής του. Η Γερμανίδα Γκούντρουν Μολντενχάουερ. Την παντρεύεται και μαζί της αποκτά μια κόρη και ένα γιο.
Το 1968 έμελλε να είναι η χρονιά που θα σημαδέψει ανεξίτηλα τη ζωή του Άκη Τσοχατζόπουλου. Στις αρχές του έτους επιχειρεί να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη αλλά η χούντα του αφαιρεί την ιθαγένεια και του απαγορεύει την είσοδο στη χώρα. Λίγους μήνες αργότερα στη Φρανκφούρτη γνωρίζει τον Ανδρέα Παπανδρέου. Η σχέση θυελλώδης. Σχεδόν τον λατρεύει. Ο Παπανδρέου βάζει την πολιτικά αριστερή σκέψη του Άκη, στα μονοπάτια του σοσιαλισμού. Γίνεται ο μέντορας του..
Οι καλές εποχές
Κι όμως, για τον Ακη όλα είχαν αρχίσει τόσο υπέροχα. Υπουργός από την πρώτη ημέρα που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, το 1981, βρέθηκε μια ανάσα από το να την κυβερνήσει ο ίδιος. Η 16η Ιανουαρίου του 1996 ήταν η πιο μεγάλη του μέρα. Στην ψηφοφορία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την ανάδειξη του διαδόχου του Ανδρέα, ο Ακης πήγε στην ψηφοφορία με τη στήριξη του ίδιου του Ανδρέα και των ανθρώπων του και έχασε για ελάχιστες ψήφους από τον Κώστα Σημίτη που συγκέντρωνε τις ψήφους όσων ήθελαν να τελειώνουν πια με το «παλιό» ΠΑΣΟΚ. Η τάση αυτή αποδείχθηκε κυρίαρχη. Ο Ακης έχασε, έγινε υπουργός, αλλά ποτέ δεν χώνεψε την ήττα του. Για χρόνια εκείνος και οι άνθρωποί του αποτέλεσαν μια ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση στον τότε πρωθυπουργό, που έφτασε αρκετές φορές στη σύγκρουση μαζί του (και μαζί τους) και οριακά στο να τον θέσει εκτός ΠΑΣΟΚ.
Ο γάμος
Ο Ακης αγάπησε πολύ - και αγαπήθηκε από- τις γυναίκες. Τη Βίκυ Σταμάτη, τη δεύτερη γυναίκα του, τη γνώρισε πριν από περίπου μία δεκαετία. Πανίσχυρος υπουργός εκείνος, όμορφη στα 35 της εκείνη, το ειδύλλιο εξελίχθηκε σε έναν έρωτα τρελό. Επισημοποιήθηκε με έναν γάμο, που θα ήταν το όνειρο κάθε κοπέλας και προφανώς και της Βίκυς Σταμάτη, αλλά για τον Ακη αποδείχθηκε ένα προσωπικό Βατερλώ: διάλεξε να την παντρευτεί στο Παρίσι, να κάνει τη γαμήλια δεξίωση στο «Four Seasons» λίγο μετά τις εκλογές του 2004, όταν όλη η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας είχε στραφεί στο να αποδείξει ότι το προεκλογικό σύνθημα «έξω οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ» είχε υπόσταση.
Η πτώση
Ακολούθησαν πολλά- η Εξεταστική για τα οπλικά συστήματα ΤΟR Μ1, τα δημοσιεύματα, οι απανωτές κατηγορίες ότι «ο Ακης τα ΄χει πιάσει». Κι εκείνος να δίνει έναν απελπισμένο αγώνα να αποδείξει ότι είναι καθαρός, ότι δεν έχει «λαδωθεί», ότι δεν υπάρχει τίποτε εις βάρος του. Το αποτέλεσμα όλων αυτών, με τον γάμο στο Παρίσι να τον βαραίνει καταλυτικά, ήταν η αποτυχία του να εκλεγεί στις εκλογές του 2007.
Την 1η Ιουνίου 2010 η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το όλο θέμα, ενώ έρευνα ξεκίνησε και το ΣΔΟΕ. Ενα χρόνο αργότερα ο Ακης οδηγήθηκε στη φυλακή με ποινή 20 χρόνια.


Πηγή: iefimerida.gr

1 σχόλιο:

  1. ΡΕ ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΕΣ....10 Οκτωβρίου 2013 στις 12:07 π.μ.

    Ο ... σύντροφος του Τσοχατζόπουλου Ξυνίδης:Ο Τσοχατζόπουλος και το Βατοπαίδι
    Για σατανικές συμπτώσεις κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης σχολιάζοντας την υπόθεση Τσοχατζόπουλου με την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.
    "Έχουμε και λέμε:
    Στην υπόθεση ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ τιμωρήθηκαν ο εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρείας NOBILIS και ο εργολάβος Σαχπαζίδης, ενώ κατηγορούμενος ήταν ο εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρείας TORCASO.
    Στην υπόθεση ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ οι εταιρείες που ενεργούσαν για λογαριασμό του ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ στην Κύπρο και στην Ελλάδα ήταν TORCASO και NOBILIS και ο εργολάβος Σαχπαζίδης.
    Ακίνητο στην οδό Κόμνα Τράκα ο Τσοχατζόπουλος, ακίνητο στην Κόμνα Τράκα το ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ" αναφέρει ο κ. Ξυνίδης σε ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο.
    "Κανείς δεν διερωτάται σε αυτή τη χώρα τι είδους σατανικές συμπτώσεις είναι αυτές;
    Η δικαιοσύνη δεν θα συσχετίσει αυτά τα δεδομένα;
    Την πρώτη συσχέτιση την έκανε η Εισαγγελέας στη δίκη Τσοχατζόπουλου. Απαιτείται όμως συνέχεια.
    Τα πολιτικά κόμματα δεν θα διερωτηθούν;" επισημαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή