Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΡΑΒΙΑ ΤΟ Α1 ΣΤΆΔΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (ΣΧΟΟΑΠ), ΤΗΣ ΔΕ ΓΡΑΒΙΑΣ


Ο Δήμος Δελφών παρουσίασε την Τετάρτη, 23.10.2013, στην Γραβιά, το Α1 Στάδιο της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ της Δ.Ε. Γραβιάς του Δήμου Δελφών. Η παρουσίαση έγινε από την ομάδα των μελετητών και την παρακολούθησαν:...

Ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γραβιάς, κ. Αθανάσιος Μανανάς, ο αρμόδιος Θεματικός αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ταγκαλής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δ.Ε. Γραβιάς: κ.κ. Ιωάννης Γεωργίου, Αθανάσιος Κορομπίλης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων: Γραβιάς, κ. Θεόδωρος Αβράμπος, Καλοσκοπής κ. Δημήτριος Τσιαμπάς, Καστελλίων, κ. Δημήτριος Χουλιάρας, Μαριολάτας, Νικόλαος Γεωργίου, οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων: Αποστολιάς, κ. Βασίλειος Καραγιαννόπουλος, Βάργιανης, κ. Θεοδόσιος Κοντολάτης, Οινοχωρίου, κ. Ιωάννης Κασβής, Σκλήθρου, κ. Ηλίας Πρέντζας, η Προϊσταμένη και αρμόδια στελέχη της Δ/νσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Δελφών.
Κατά την παρουσίαση μεταξύ των άλλων έγινε η έμφαση που πρέπει να δοθεί στην ισόρροπη ανάπτυξη της Δημοτικής Ενότητας.

Τα στοιχεία της μελέτης δίνονται στον παρακάτω πίνακα:
ΤΙΤΛΟΣ:
ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΟΟΑΠ ΔΗΜΟΥ ΓΡΑΒΙΑΣ
ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ:
ΣΑΤΑ ΔΕΛΦΩΝ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ:
22-7-2010
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ:
14-12-10(Α.Π4225/10)
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ:
(81.227,13 € χωρις ΦΠΑ) και 99.909,41 € με ΦΠΑ
ΑΝΑΔΟΧΟΣ:
Κ/Ξ Κων/νος Κουρούνης- Νικ. Παπαδημητρίου

Ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης, δήλωσε σχετικά:

«Μετά την παρουσίαση της (Α΄) φάσης της αναθεώρησης του ΓΠΣ των Δ.Ε. Γαλαξειδίου και Παρνασσού, της Β1 φάσης της χωροταξικής μελέτης της Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων και την παρουσίαση της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού σχεδίου Ιτέας – Κίρρας, ο Δήμος Δελφών παρουσίασε σήμερα (23.10.2013), το Α1 Στάδιο του ΣΧΟΟΑΠ της Δ.Ε. Γραβιάς.
Εντός του τρέχοντος έτους θα ολοκληρωθούν τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια Αμφίσσης και Δεσφίνας με την έκδοση των σχετικών αποφάσεων της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας στα αντίστοιχα Φ.Ε.Κ.
Επίσης ξεκίνησε η εκπόνηση της μελέτης αναθεώρησης του Γ.Π.Σ. της Δημοτικής Ενότητας Δελφών με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου μας.
Όπως έχουμε και στο παρελθόν επανειλημμένως αναφέρει, μια σειρά σχεδίων πόλεων «κολλημένων» για περισσότερο από δεκαετία, έχουν ενεργοποιηθεί από Δήμο μας. Τέλος ο Δήμος μας έχει παραδώσει τις προτάσεις του για τις χρήσεις γης εντός των ορίων του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού και τις χρήσεις γης εντός της Ζώνης Β΄ προστασίας του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, η οποία καταρτίστηκε με πλήρη προσδιορισμό με συντεταγμένες, των ορίων των περιοχών που προτείνονται.
Με συνέπεια, συνεχή δουλειά και οργανωμένα, παρά τις τεράστιες δυσκολίες με την υποχρηματοδότηση του φορέα μας, προχωράμε στην υλοποίηση του χωροταξικού και πολεοδομικού μας σχεδιασμού, του μεγαλύτερου αναπτυξιακού εργαλείου για το Δήμο μας» .

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου