Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Επίδομα για τους εποχικούς - Η υποβολή των αιτήσεων από σήμερα 14 Οκτωβρίου

Ετήσιο επίδομα που κυμαίνεται από 458 μέχρι 916 ευρώ θα λάβουν στο προσεχές δίμηνο από τον ΟΑΕΔ πάνω από 200.000 απασχολούμενοι σε δεκάδες εποχικά επαγγέλματα......
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά από σήμερα 14 Οκτωβρίου και λήγει στις 2 Δεκεμβρίου. Βασική προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι που θα υποβάλουν αίτηση να έχουν συμπληρώσει ένα συγκεκριμένο αριθμό ημερών ασφάλισης το 2012 και να μην λαμβάνουν επίδομα ανεργίας κατά το χρόνο υποβολής της αίτησής τους.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.
Η υποβολή των αιτήσεων μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα γίνεται από 21/10/2013 έως 02/12/2013.
Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί-μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές επισκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου-κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.
Δικαιούχοι είναι, επίσης, και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10η/9/2013, εφόσον το έτος 2012 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη των 486,84 ευρώ που χορηγεί το ΙΚΑ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου