Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Tσίπρας: «Το μνημόνιο έφερε τη Χρυσή Αυγή»...

Καλεί σε ενότητα αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων... 
Η ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής δεν θα ήταν ποτέ δυνατή χωρίς την καταστροφή που έχει επιφέρει το μνημόνιο στην ελληνική κοινωνία, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του στην... 

εφημερίδα «Το Βήμα».

«Μόνο μία κοινωνία σε κατάσταση σοκ και έσχατης εξαθλίωσης, χωρίς σταθερά σημεία αναφοράς και με πλήρη απώλεια προσανατολισμού θα μπορούσε να καταστήσει της ΧΑ κοινοβουλευτικό κόμμα», σημειώνει.

«Χρειάζεται ενότητα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων και όλων εκείνων των δυνάμεων που αντιλαμβάνονται την ανάγκη υπεράσπισης της δημοκρατίας. Ο αγώνας εναντίον της Χρυσής Αυγής είναι αγώνας για τη δημοκρατία, είναι αγώνας για την υπεράσπιση της ανθρωπιάς και του πολιτισμού» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προσθέτει ότι «η ριζική αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου απαιτεί να δοθεί τέλος στη μνημονιακή εξαθλίωση».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει πολιτική επικίνδυνη την περιβόητη θεωρία των δύο άκρων, που επιστρατεύει σύσσωμο το μπλοκ του μνημονιακού τόξου, προκειμένου να εξισώσει την προοδευτική δράση εναντίον του μνημονίου, με την εγκληματική βία μιας οργανωμένης φασιστικής ομάδας.