Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Oλοκλήρωση των εργασιών στο χείμαρρο "Καρουτιανόρεμα"



 Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης αναβαθμών και συρματοκιβωτίων στο χείμαρρο «Καρουτιανόρεμα»

Την περιοχή του Μαραθιά Δήμου Δωρίδας επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας...
κα Παναγιώτα Γαζή, μαζί με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κο Απόστολο Φωτόπουλο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους κο  Δ. Καραχάλιο και κο Α. Ευσταθίου καθώς και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Μαραθιά κο Παύλο Παγώνη. Επισκέφθηκαν τα έργα στο χείμαρρο «Καρουτιανόρεμα» που έγιναν από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, τα οποία ολοκληρώθηκαν και ήταν εργασίες αποκατάστασης των αναβαθμών και των συρματοκιβωτίων.
            Στα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 400.000,00€, πραγματοποιήθηκαν αποκαταστάσεις ζημιών και φθορών οι οποίες προήρθαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του 2010 και του 2011, με αποτέλεσμα την ύπαρξη κινδύνων για την ευρύτερη περιοχή και τους κατοίκους αυτής. Ειδικότερα, είχαν παρουσιαστεί ρηγματώσεις στους τοίχους αντιστήριξης των αναβαθμών, είχαν γεμίσει τα πλατώματα με φερτά υλικά με αποτέλεσμα να αλλάζει η φυσική ροή του νερού, υπήρξε κατάρρευση τοίχου αναβαθμού και σε άλλα σημεία είχε υποσκαφθεί η θεμελίωση αναβαθμών και υπήρχε κίνδυνος ανατροπής τους.
            Με τις εργασίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν, καθαρίστηκαν και διαμορφώθηκαν κατάλληλα τα πλατώματα των αναβαθμών από τα φερτά υλικά, απομακρύνθηκαν δέντρα τα οποία είχαν αναπτυχθεί και εμπόδιζαν στη ροή του νερού, αποκαταστάθηκαν τα ρηγματωμένα τμήματα των τοίχων αντιστήριξης των αναβαθμών, έγιναν εργασίες ενίσχυσης των θεμελιώσεων όπου χρειάζονταν.

Εικόνα πριν ξεκινήσουν οι εργασίες

       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου