Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΒΡΑΔΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΦΩΤΙΑ.

Άλαλα, Μπάλαλα...

   Στις 8-8-2013 ο βουλευτής Ευβοίας  Ε. Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ), κατέθεσε στην Βουλή των Ελλήνων την υπ' αρ. 577 ερώτηση προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να πληροφορηθεί για τις ενέργειες του Υπουργείου σχετικά με την πυρκαϊά στον ελαιώνα μας. ... Αυτό έγινε 3 (τρείς) ημέρες μετά από την εκδήλωσή της στις 5-8-2013 και ενώ, θεωρητικά, δεν είχαν εξαλειφθεί όλοι οι κίνδυνοι αναζωπύρωσής της, μιάς και μερικά ηλικιωμένα δένδρα, εξακολουθούσαν να καπνίζουν.  Τις αμέσως επόμενες ημέρες, δηλ. 9&10 Αυγούστου (4-5 ημέρες μετά την πυρκαϊά), κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και στα τοπικά blogs, η αφίσα για την καλλιτεχνική-μουσική βραδυά την οποία οργάνωνε η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας με την συνεργασία ενός Συλλόγου, στην παραλία ''βραχάκια'' της Κίρρας, για την Κυριακή 18-8-2013. (Πανσέληνο είχαμε στις 21-8-2013). Δηλαδή 13 ημέρες μετά από την εκδήλωση της πυρκαϊάς και ενώ το Δελφικό Τοπίο ακόμη κάπνιζε  και 10 ημέρες μετά από την κατάθεση της ερώτησης στηνΒουλή.  Βεβαίως και δεν υπήρχε ακόμη απάντηση από τον Υπουργό. Περιττό είναι να αναφέρουμε ότι οι τοπικές κοινωνίες ''βοούσαν'' για τον ή τους υπεύθυνους και υπαίτιους της καταστροφής περιουσιών και περιβάλλοντος.  Για την ιστορία και μόνον να αναφέρουμε ότι εκείνη η βραδυνή εκδήλωση είχε επιτυχία και βεβαίως ακολούθησαν ευχαριστίες και στιγμιότυπα τα οποία αναρτήθηκαν στις τοπικές ιστοσελίδες και blogs.
   Στις 30-8-2013, το Υπουργείο, απάντησε στον ερωτώντα βουλευτή μέσω της Βουλής, με την υπ' αρ. 7017/4/16826 απαντητική επιστολή του, στην οποία :
-  Αναφέρονται το σύνολο των Πυροσβεστικών υπαλλήλων, οι οποίοι πήραν μέρος στην κατάσβεση της πυρκαϊάς καθώς και τα πυροσβεστικά οχήματα τα ανήκοντα στο Υπουργείο.
-  Αναφέρονται το σύνολο των πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων τα οποία  συμμετείχαν.
-  Τα οχήματα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης, τα προερχόμενα από όμορους Νομούς και άλλες κρατικές υπηρεσίες.
-  Τα πάσης φύσεως οχήματα της Π.Ε. Φωκίδας και του Δήμου Δελφών.
-  Και τέλος τα πεζοπόρα τμήματα τα οποία βοήθησαν, σε εκείνες τις 2 δύσκολες για τον τόπο μας ημέρες.

    Δεν αναφέρονται πουθενά εθελοντές, παρά μόνον ότι είχαν προσφερθεί 2 υδροφόρα οχήματα  από την εταιρεία S&B.  Να σημειώσουμε ότι οι πληροφορίες οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην απάντηση του  Υπουργού, προέρχονται από την Πολιτική Προστασία, την Περιφέρεια και τον Δήμο.  Εν ολίγοις, ότι του είπαν, έγραψε!

Εμείς, από την συγκεκριμένη απάντηση, θα κρατήσουμε 3 (τρείς) ''μαγικές'' λέξεις :
Σχεδιασμός, Αγροτικοί δρόμοι, Συντονισμός.

Και για να το καταλάβουμε όλοι μας, όσοι θα πρέπει να πάμε σε ένα Δικαστήριο και να απαιτήσουμε το αυτονόητο, επαναλαμβάνουμε ότι το Υπουργείο αναφέρεται σε ένα εκπονημένο και εγκεκριμένο σχέδιο, ειδικά για τις συνθήκες του ελαιώνα, αναφέρεται στην σχέση της προστασίας του ελαιώνα σε συνδυασμό με τους αγροτικούς δρόμους και τέλος για το ποιός έχει την ευθύνη για την εφαρμογή του σχεδίου και βεβαίως τον συντονισμό του!!!...
Και αυτά είναι γνωστά πράγματα. Και το ποιός και το γιατί.

Μετά από αυτό και ενώ έχει πάρει αναβολή το Δικαστήριο για τον δύσμοιρο αλλοδαπό, τον  φερόμενον ως τον μοναδικό κατηγορούμενον για την καταστροφή, προτείνουμε, για να δώσουμε διέξοδο στην θλίψη μας και ταυτοχρόνως για να το εορτάσουμε, να οργανωθεί μιά νέα καλλιτεχνική-μουσική βραδυά, αυτή την φορά στην ''Χάρμαινα''.  Οργανωτές έχουμε, χρήματα έχουμε, αφορμή έχουμε, έ, να μην εκμεταλλευτούμε και την συγκυρία;    Εξ άλλου η αναβολή είναι για το τέλος Μαΐου του 2014, μετά από τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές...
Έχουμε καιρό. Και για λήθη και για αγώνα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου