Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Τώρα έχουμε και τους προξενητές της... πολιτικής

Διαβάστε ένα άρθρο για το πως ο ρόλος της αξέχαστης Γεωργίας Βασιλειάδου αναβιώνει στις μέρες μας στα τηλεπαράθυρα της πολιτικής
Στον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο το ρόλο της προξενήτρας ενσάρκωσε με μεγάλη επιτυχία η αξέχαστη Γεωργία Βασιλειάδου...


Ήρθε από το Σικάγο και με τη στάμνα πάντρεψε τις κόρες του Ορέστη Μακρή.
Τα χρόνια πέρασαν. Τα δεδομένα άλλαξαν. Ο δικομματισμός κατέρρευσε και η αυτοδυναμία έγινε άπιαστο όνειρο.
Με δεδομένο και τη μεγάλη ανεργία το τελευταίο διάστημα, ο ρόλος του προξενητή έχει μεγάλη πέραση στα τηλεοπτικά παράθυρα, με ζητούμενο τον επιτυχή πολιτικό γάμο που θα οδηγήσει σε κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν προκηρυχθούν.
Στις προηγούμενες εκλογές , οι ''προξενητές της πολιτικής'' δεν εμφανίστηκαν και πολύ στο προσκήνιο καθώς  το δίλημμα ή ευρώ η χάος δούλεψε. Άλλωστε είχε προηγηθεί και η κυβέρνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.ΟΣ και  το κλίμα είχε δημιουργηθεί.
Μετεκλογικά βέβαια, άρχισαν οι ''προξενητές της πολιτικής'' να εμφανίζονται προαναγγέλλοντας τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα, όπως και έγινε.
Όμως τώρα που η αβεβαιότητα κυριαρχεί και πλέον τα σενάρια για πρόωρες εκλογές μέσα στο 2013 ή για τριπλές εκλογές τον Ιούνιο δίνουν και παίρνουν, οι προξενητές δίνουν  τα ρέστα τους.
Και καλά να ακούς του πολιτικούς να λένε  με ποιους θα ή δεν θα συνεργαστούν, τώρα  όμως πήραν φορά και οι αυτόκλητοι δημοσιογράφοι που προβλέπουν όλα τα σενάρια.  Αφού εξάντλησαν το θέμα αν θα συνεργαστούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τον ΣΥΡΙΖΑ  και γιατί δεν θα συνεργαστεί ποτέ με το ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ, τώρα  περάσαμε και στο σενάριο ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τη ;;; σοβαρή Χρυσή Αυγή, προκειμένου να μείνει η χώρα στο ευρώ.
Το ακούσαμε και αυτό. Βέβαια τουλάχιστον στα δελτία τύπου η Χρυσή Αυγή  καταγγέλλει  τα μνημόνια και τη ΝΔ που υποκύπτει στις πιέσεις των δανειστών,  τώρα πως θα συνεργαστεί με τον Σαμαρά είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο...
Εγώ λέω αντί να αναζητούμε σοβαρά κομμάτια κομμάτων να γίνουμε σοβαροί εμείς. Οι δημοσιογράφοι να καλύψουμε ειδησεογραφικά και σχολιογραφικά την πολιτική επικαιρότητα και να μείνουμε σε αυτό.
Οι δε πολιτικοί οφείλουν όταν και αν  προχωρήσει ο αρραβώνας μια συμμαχίας να το ανακοινώσουν έγκαιρα στους ψηφοφόρους  τους. Γιατί όσοι δεν το έπραξαν και λειτούργησαν εκ των υστέρων , ή εκ διαμέτρου αντίθετα με όσα έλεγαν προεκλογικά για τις πολιτικές τους συμμαχίες, το πλήρωσαν έστω και ετεροχρονισμένα. 
Φώτης Νάκος
 NEWS24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου