Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ο σεισμός της Αμφίκλειας στην... Βουλή!

Στις  7/8/13 έγινε ο σεισμός στην περιοχή της Φθιώτιδας μεγέθους 5,1 R και ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί. Άμεσα πραγματοποιήθηκε ο πρωτοβάθμιος έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ήδη βρισκόμαστε στη διαδικασία αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων.
Ενόψει όμως της διαδικασίας αποζημιώσεων υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επαναληφθεί η οδυνηρή εμπειρία των σεισμόπληκτων του Ευπαλίου (2010), της Ναυπάκτου και του Αντιρρίου (2011).....Οι τράπεζες όπως αναγνωρίστηκε και σε απάντηση του Υπουργείου Υποδομών σε σχετική μας ερώτηση (υπ.αριθ. 4507/17.1.12) αρνήθηκαν τη χορήγηση δανείων που είχαν εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, επικαλούμενες την οικονομική κρίση, αν και είχε εκδοθεί το Μάιο του 2010 Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων των νομών Φωκίδας και Αιτωλοακαρνανίας (ΚΥΑ οικ.2823/Α32, 6/5/2010).
Στις 23 Αυγούστου δημοσιοποιήθηκε απόφαση του κ. Υπουργού Υποδομών, προβλέποντας τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την ανακατασκευή ή επισκευή κτισμάτων που επλήγησαν από τον σεισμό στην Φθιώτιδα, ανάλογα με το χαρακτηρισμό τους, καθώς και τη χορήγηση επιδότησης ενοικίου στους σεισμόπληκτους των οποίων η μόνιμη και κύρια κατοικία τους έχει πληγεί. Η Στεγαστική Συνδρομή αποτελείται κατά 40% από Δωρεάν Κρατική Αρωγή (Δ.Κ.Α.) και κατά 60% από Άτοκο Δάνειο (Α.Δ.). Οι συγκεκριμένες Πιστωτικές Διευκολύνσεις, θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών που ήδη προωθείται.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
- Πότε προβλέπεται η έκδοση της ΚΥΑ για τους πληγέντες της Φθιώτιδας και με ποιο τρόπο προτίθενται να επισπεύσουν την υλοποίησή της;
-  Σε τι ενέργειες, προς την πλευρά των τραπεζών , θα προβείτε ώστε να μην επαναληφθούν όσα απαράδεκτα συνέβησαν κατά την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων του Ευπαλίου (2010), της Ναυπάκτου και του Αντιρρίου (2011);
Ο ερωτών βουλευτής  ΔΗΜΑΡ
Νίκος Τσούκαλης
 lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου