Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΤΗ ΠΑΤΕΡΟΛΑΚΑ ΕΙΠΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ
ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΑΤΕΡΟΛΑΚΑΣ – Σκοπιμότητα;;;;; Αδιαφορία ;;;;;; Αμέλεια ;;;;;;
Εκδόθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία δίνει το δικαίωμα εγκατάστασης Λατομείου στη θέση Πατερόλακα στη Πολύδροσο....

Η απόφαση ουσιαστικά στηρίζεται στην έγκριση της Περιβαλλοντικής μελέτης.
Μετά την απόφαση του ΣΤΕ οι φορείς και οι κάτοικοι στη Πολύδροσο θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Την ώρα που οι υπεύθυνοι, , μας διαβεβαίωναν ότι το θέμα με το Λατομείο έληξε (ημερίδα Συλλόγου Επαγγελματιών), την ίδια ώρα οι διάφορες υπηρεσίες, η μία κατόπιν της άλλης έδιναν θετικές γνωμοδοτήσεις σχετικά με το αίτημα του κ. Δρακόπουλου για λειτουργία Λατομείου στην Πατερόλακα.
Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι, η 24η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για παρόμοια αίτηση, στην ίδια τοποθεσία έδωσε αρνητική γνώμη, στη συγκεκριμένη αίτηση γνωμοδότησε θετικά, το ίδιο έγινε και με την Διεύθυνση Δασών Φωκίδας.
Εκεί όμως που κάποιες υπηρεσίες ξεπερνούν τα όρια είναι η γνωμοδότηση της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Φωκίδας.
Η Υπηρεσία λοιπόν αυτή αφού αναφέρει ότι δεν γνωρίζει αν η συγκεκριμένη έκταση είναι στη κυριότητα του δημοσίου …..γνωμοδοτεί θετικά για το λατομείο!!!!!
Με όλα αυτά και με 15 στο σύνολο θετικές γνωμοδοτήσεις, δεν πήρε χαμπάρι κανείς ???????
Γνωμοδότηση αρνητική όμως μέσα στα χρονικά όρια που προβλέπονται δεν δόθηκε ούτε από την Τοπική Κοινότητα Πολυδρόσου και κατά συνέπεια και από το Δήμο Δελφών.....
Στις 6 Ιανουαρίου 2011 με την εγκατάσταση της νέας τοπικής αρχής, εκπροσωπώντας την απερχόμενη Δημοτική αρχή ο Χ. Μουτσιανάς, στην τοποθέτησή του υπενθύμισε στον κ. Πρόεδρο την αναγκαιότητα για λήψη απόφασης από την ΤΚ Πολυδρόσου, άμεσα, για άρνηση σχετικά με την εγκατάσταση του Λατομείου.
Ο κ. Πρόεδρος υιοθέτησε την πρότασή του.
Επειδή για τέτοιες υποθέσεις προβλέπεται η λήψη αποφάσεων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες
(60 ημέρες), την 1η Αυγούστου του 2011 ο Χρήστος Μουτσιανάς υπέβαλε αίτηση (ΑΠ 54/1-8-2011) προς τον κ. Πρόεδρο του ΤΣ Κοιν. Πολυδρόσου να τον ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη του θέματος.

Στις 2 Αυγούστου (ΑΠ 43/2-8-2011)  έλαβε μία απάντηση που έμοιαζε με επίπληξη γιατί υπέβαλε τέτοιο αίτημα!!!!!!!.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Πρόεδρος 
(Μολιώτης Νικ.) ενημέρωνε ότι, ....στα πλαίσια συζήτησης για τον Εθνικό Δρυμό, ....έγινε εκτενής συζήτηση για παρεμβάσεις που αλλοιώνουν το τοπίο) στις 22-1-2011.
Καμία απόφαση για το Λατομείο.
Σκοπιμότητα? Αδιαφορία? Αμέλεια?
Μετά την αίτηση όμως στις 1-8-2011 που υπέβαλε 
ο Χ. Μουτσιανάς άρχισε η κινητοποίηση και της Τοπικής Κοινότητας και του Δήμου με αποτέλεσμα ο ένας να ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον γιατί δεν λήφθηκε απόφαση στα χρονικά όρια που ορίζει ο νόμος.
Με όλα αυτά τελικά λήφθηκε η απόφαση με αριθ.30/2011 από το ΤΣ Πολυδρόσου στις 31-8-2011 και στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου την υιοθέτησε με την 330/2011 απόφασή του.
Ο κ. Δρακόπουλος όμως είχε  στα χέρια του την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.
Στις 5 Νοεμβρίου του 2012 στο σύστημα Διαύγεια  δημοσιεύτηκε η έγκριση από την 
ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Το Θέμα δημοσιεύτηκε στο http://polydrososparnassou.blogspot.gr/  και ξεσηκώθηκε το χωριό, κυρίως όμως ΟΛΟΙ οι Σύλλογοι του χωριού μας που με συγκεκριμένες ενέργειες μετέτρεψαν τη κοινή Συνέλευσή τους σε συνέλευση με κύριο θέμα το Λατομείο.
Προξενεί ερωτηματικά και πάλι η στάση του Προέδρου της Κοινότητας ο οποίος, αφού αποδεικνύεται ότι γνώριζε στις 1 Νοεμβρίου για την έγκριση συγκάλεσε ΕΚΤΑΚΤΟ συμβούλιο στις 5 Νοεμβρίου όταν δηλαδή το θέμα δημοσιεύτηκε στο BLOG ( αφού το έκανε έκτακτο γιατί δεν το έκανε στις 1, η στις 2, ή στις 3, ή στις 4 Νοεμβρίου ??????)
Οι σύλλογοι με συντονισμένες ενέργειες και με μεθοδικότητα κινήθηκαν, έβγαλαν ψήφισμα το οποίο υπέγραψαν περίπου 1000 Σουβαλιώτες και το παρέδωσαν στην κ. Γερακούδη την 
ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
Σημειωτέον ότι όταν παρεδόθη το ψήφισμα η κ. Γερακούδη τα έβαλε και με κάποιους …….υπεύθυνους που δεν την ενημέρωσαν και δεν έκαναν αυτά που πρέπει.
Δεν επιρρίπτω σκοπιμότητα  στον Πρόεδρο της ΤΚ Πολυδρόσου, την αμέλεια και την αδιαφορία όμως δεν την δικαιολογώ.
Τα παραπάνω (που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, γιατί τα έγγραφα και οι ημερομηνίες το αποδεικνύουν),  θα πρέπει να τα αναλογιστούν κάποιοι και να σταματήσουν τα λόγια και με περισσότερη υπευθυνότητα να αντιμετωπίζονται τα ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα που μας απασχολούν.
Το χειρότερο δε είναι, ότι με την εγκατάσταση του Λατομείου που λογικά δεν πρέπει να γίνει επέρχεται η καταστροφή της Πολυδρόσου.
Αλήθεια οι υπηρεσιακοί παράγοντες πως θα δικαιολογήσουν τις μεγάλες αντικειμενικές αξίες με την υποβάθμιση που θα υπάρξει με την εγκατάσταση του λατομείου??????????
Όπως και σε τόσα άλλα ερωτηματικά των …….Ελλήνων ιθαγενών…..
΄΄στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα΄΄

Στις 2 Αυγούστου 2011
Χ.Μ

7 σχόλια:

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ,ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΝΟΣ.......ΚΟΛΗΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ.. ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΝΟΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΟΜΟΡΦΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΜΑΣ ,ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ,ΤΟΥ ΛΑΤΡΕΥΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε μιά τέτοια απόφαση κάπου θα υπάρχει και νομιμότητα όταν πρόκειται για λατομείο σχιστολιθων πλακών και όχι αδρανών υλικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΣΤΙΣ 3.34μ.μ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΙΣΤΟΛΙΘΩΝ ΠΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΦΟΓΓΟΚΟΛΑΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ...ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣ...
    ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΟΙ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ!
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ*ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ( ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ) ΟΤΙ ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΤΡΕΧΑΜΕ
    ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ.
    ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΗΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΡΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΧΛΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕΩΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥΣ Η ΑΝΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΣΙΑ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ.....
    ΜΗΝ ΚΛΑΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΟΔΥΡΕΣΤΕ.
    ΓΟΥΡΝΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑΑΑΑΑ !!!!!
    ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΤΑΙΜΕ .ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΑΛΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ "ΤΟ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ" ! Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΓΑΠΑΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το ποιος αγαπαει το χωριο και νοιαζεται ξεχωριζει απ τα σχολια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή