Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιος σας πιστεύει…!!! Σαμαράς: Τέλος στα μνημόνια - Στουρνάρας: Ερχεται νέο μνημόνιο

Για πρώτη φορά κυβερνητικός παράγοντας παραδέχεται, δημοσίως, ότι μπορεί να υπάρξει κι άλλο μνημόνιο για τη χώρα μας. Ο λόγος για τον πλέον αρμόδιο μέσα στην κυβέρνηση, μετά τον πρωθυπουργό, υπουργό Οικονομικών...
ο οποίος ομολόγησε ότι είναι πολύ πιθανό ένα ακόμη μνημόνιο. Ωστόσο, έσπευσε να δηλώσει πως δεν θα ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα στην περίπτωση υπογραφής νέου Μνημονίου.
Κι όλα αυτά λίγες ώρες μετά την ομιλία τού πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, που είπε πως “έρχεται το τέλος των μνημονίων”. Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον Βήμα FM, ισχυρίστηκε πως σε περίπτωση τρίτου προγράμματος και υπογραφής νέου Μνημονίου, (σ.σ. καλομελέτα κι έρχεται δηλαδή…), η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει (σ.σ. εδώ γελάμε πικρά….), νέα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά θα συνεχίσει την υλοποίηση του υφιστάμενου προγράμματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Σε ό,τι αφορά στην προσεχή διετία ο κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει χρηματοδοτικό κενό συνολικού ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.  Πρόσθεσε ότι το κενό μπορεί να καλυφθεί με δύο τρόπους : Είτε με έξοδο στις αγορές, είτε με νέα βοήθεια από τους εταίρους. Ειδικότερα, υπολογίζεται ότι για το 2014 θα απαιτηθούν 4,5 δισ. ευρώ και για το 2015 άλλα 5,5-6 δισεκατομμύρια.
Ο Στουρνάρας με λίγα λόγια μας “προετοιμάζει″ για το 3ο μνημόνιο και ταυτόχρονα “αδειάζει″ την κυβέρνηση, που “έσκιζε τα ιμάτιά της” ότι δεν θα υπάρξει άλλο μνημόνιο. Ο μόνος φυσικά που δεν πρέπει να ξαφνιάστηκε, είναι ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του. Και το λέμε αυτό διότι αν δεν γνώριζε τι θα πει ο υπουργός του για ένα τόσο σοβαρό θέμα, τότε έπρεπε να τον έχει στείλει σπίτι του. Κι απ΄ ότι γνωρίζουμε ο Στουρνάρας ζει και βασιλεύει στο υπουργείο Οικονομικών. Τέλος, αναφορικά με αυτά που λέει ο Στουρνάρας, ότι νέο μνημόνιο δεν σημαίνει και νέα μέτρα, το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι… Ποιος σας πιστεύει…!!!
kentrinews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου